Waar zijn de Infinity Stones uit de Marvel Cinematic Universe?

Waar zijn de Infinity Stones uit de Marvel Cinematic Universe? Een overzicht door MoviePulp.be

Thanos (and his Black Order) are coming! Zijn stoere gouden handschoen glinsterde op San Diego Comic Con 2017, maar waar zijn de cosmische steentjes nu effectief? Waar vind je de Infinity Stones voor de Infinity Gaunlet van Thanos in elke Marvel-film? Een overzicht door MoviePulp.be!

De Infinity Stones uit de Marvel Cinematic Universe

Eerst even samenvatten voor iedereen wat nu juist Infinity Stones en The Infinity Gauntlet zijn. In de hele Marvel Cinematic Universe wordt er gespeeld met het idee dat er cosmische stenen bestaan die bovennatuurlijke krachten bewaren die de krachten van onze favoriete superhelden & goden overstijgen. Dit noemen ze bij Marvel Studios The Infinity Stones (in de comics wordt er gerefereerd naar The Infinity Gems of Soul Gems). Er zijn 6 steentjes te vinden in het hele universum die allemaal mooie kleurtjes hebben (blauw, geel, groen, rood, paars en bruin) en Thanos, de grote Marvel-slechterik is op zoek naar de 6 Infinity Stones. Met deze 6 stenen kan hij het machtigste wapen in het universum besturen: The Infinity Gauntlet. Zo machtig dat hij zelfs geen pantser nodig heeft om The Avengers te trotseren.

SPACE STONE

De eerste steen waarmee we in contact kwamen, was de Space Stone. In de allereerste Marvel-films zoals Captain America: The First Avengers & Marvel’s The Avengers zit deze verborgen in de Tesseract die door o.m. H.Y.D.R.A. gebruikt wordt op nieuwe wapens te ontwikkelen tijdens WOII. Loki gebruikte de steen o.m. in The Avengers om een portal te maken en zo andere werelden aan elkaar te verbinden. Destijds werd Aarde met Asgard geconnecteerd om The Chitauri los te laten en zo over de hele Aarde te regeren. De Space Stone heeft dus de kracht om ruimte om te vormen. Inmiddels zit deze steen veilig verborgen op Asgard in Odin’s kluis.

REALITY STONE

Natalie Portman & The Aether in Thor 2: The Dark World

De Reality Stone heeft zich nog niet officieel getoond. In Thor 2: The Dark World kregen we een geheimzinnige rode vloeistof te zien die de naam The Aether draagt en in de post credits van Thor 2: The Dark World zien we hoe The Collector (vertolkt door Benicio Del Toro) deze vloeistof mag bewaren. De Noorse Goden vonden het immers te riskant om zowel de Space als Reality Stone samen te bewaren. Volgens velen was dit een slechte zet, gezien The Collector graag alle stenen wil verzamelen of misschien zijn steen wel wil inruilen voor loyaliteit van Thanos? De Reality Stone zou de kracht hebben om de realiteit te veranderen, maar er is tot hiertoe nog maar weinig over geweten.

MIND STONE

The Mind Stone

Deze weten we maar al te goed zijn! The Mind Stone is een onderdeel van Jarvis, de nieuwe Avenger die dankzij Ultron tot leven kwam in Vision. De Mind Stone heeft de kracht om de geest van superhelden, mensen en goden te besturen naar wil. Zijn kracht werden al duidelijk in Captain America: Civil War waarin War Machine serieus toegetakeld werd door zijn staling hoewel het door Thanos op een andere manier gebruikt zal worden. Als we er vanuit gaan dat Thanos effectief alle stenen in handen krijgt, zou Vision wel eens het eerste slachtoffer kunnen zijn in The Avengers: Infinity War.

POWER STONE

The Power Stone

De mooie paarse Power Stone was uiteraard te zien in Guardians of the Galaxy waar Star-Lord, Gamora, Drax, Rocket & Groot samen door hun vriendschap in staat waren om de steen te stelen van Ronan the Accuser. Na de gebeurtenissen in Guardians of the Galaxy heeft het team deze steen overhandigd aan The Nova Corps, de machtige politiemacht in het hele universum. Daar blijft het nog steeds tot nader orde. In Guardians of the Galaxy vol. 2 ontdekken we ook waarom het team in staat was de Power Stone te controleren: Star-Lord blijkt nl. een halfgod te zijn.

TIME STONE

De Time Stone deed onlangs zijn intrede in de Marvel-film Doctor Strange in de vorm van The Eye of Agamotto. Doctor Strange stal dit artefact en gebruikte de kracht van de steen om Kaecilius (vertolkt door Mads Mikkelsen) & Dormammu te verslaan. Het zit nu veilig om bewaard in de oude bibliotheek van Kamar-Taj, de thuis van The Masters of the Mystic Arts.

SOUL STONE

The Soul Stone

De laatste steen die nog niet opgedoken is in het Marvel Cinematic Universe is the Soul Stone. De bruine steen die in staat is om alle zielen in het universum te doen verdwijnen, werd verwacht zijn intrede te doen in Thor: Ragnarok, omdat vele fans zien hoe Hela (vertolkt door Cate Blanchett) die godin van de onderwereld in staat is om een heel leger Noorse goden te doen verdwijnen. Helaas pindakaas. De andere theorie die meer aansluit bij de strips is dat de Soul Stone verwerkt zit in Adam Warlock diens cocoon aan het einde van Guardians of the Galaxy vol. 2 werd geïntroducteerd.

Deze beide theorieën klopten niet, want uiteindelijk introduceerde Infinity War de plek van The Soul Stone op de planeet Vormir die bewaakt wordt door een variant van Red Skull. In promomateriaal van The Avengers: Infinity War zien we dat Iron Man geassocieerd wordt met de Soul Stone, maar uiteindelijk had deze aan het einde van The Avengers: Endgane eerder een association moeten hebben met Black Widow.

Alle helden en hun associaties per Infinity Stone voor The Avengers: Infinity War

SAMENVATTING: Asgard (The Space Stone), The Collector (The Reality Stone), Nova Corps (The Power Stone), Vormir (The Soul Stone), Vision (The Mind Stone) & Aarde bij The Ancient Library of Kamar-Taj, Home of the Masters of the Mystic Arts (The Time Stone) zijn de plaatsen waar de Infinity Stones zijn in de Marvel Cinematic Universe. Oh ja, en de Infinity Gaunlet ligt ook in de kluis van Odin op Asgard.

The Avengers: Infinity War is sinds 25 april 2018 in Belgische bioscopen. Lees onze recensie hier. The Avengers: Endgame is sinds 2019 in Belgische bioscopen. Lees onze recensie hier.

 

#SPOILERS AHEAD

Oh ja, en uiteindelijk komen de steentjes na de hele time heist van The Avengers: Endgame terug op hun oorspronkelijke plekken om dan door Thanos te worden ontmanteld zoals in het begin van The Avengers: Endgame het geval is. Bye bye, Infinity Stones, jullie waren een leuke reis doorheen de Infinity Saga van The Marvel Cinematic Universe.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter