Meer over BIFFF (film of serie)

De Poel review

De-Poel-poster-klDe Poel****1/2

Regie: Chris W. Mitchell

Met: Gijs Scholten van Aschat, Carine Crutzen, Bart Klever, Jamie Grant, Chris Peters, Alex Hendrickx, Katja Herbers

Lengte: 77′

IJzingwekkende psychologische horrorprent, met ijzersterk acteerwerk. Nederhorror op zijn best!

Lees verder De Poel review

BIFFF 2014: Interview Alexandre Bustillo & Julien Maury (A l’interieur, Aux Yeux des Vivants en The ABC’s of Death 2)

Julien Maury, Steve De Roover & Alexandre BustilloEnkele jaren geleden schudde de uit Frankrijk afkomstige regisseurs Alexandre Bustillo en Julien Maury het horrorwereldje danig door elkaar met hun ijzersterke debuut A l’interieur (2007), een ijzingwekkende en extreem goor werkstukje dat overigens onmiddellijk deuren liet open gaan in Hollywood. De heren werden echter erg beknot in hun bloederige creativiteit dus hun Amerikaanse avontuur liep voorlopig nog op niets uit. Zodoende keerde Bustillo en Maury terug naar Frankrijk om eerst Livide (2011) te maken en nu dus hun nieuwste borreling Aux Yeux des Vivants. Op 10 april 2014 mochten de talentvolle Franse cineasten de film komen inleiden op het 32ste Brussels International Fantastic Film Festival, dat voor de tweede keer gehouden werd in het prachtige Paleis van Schone Kunsten. Naar aanleiding van deze screening mocht ondergetekende Bustillo en Maury aan de tand voelen over hun nog korte, doch spraakmakende carrière.

Lees verder BIFFF 2014: Interview Alexandre Bustillo & Julien Maury (A l’interieur, Aux Yeux des Vivants en The ABC’s of Death 2)

BIFFF 2012: Lockout review

Lockout***

Regie: James Mather & Stephen St. Leger

Met: Guy Pearce, Maggie Grace, Peter Stormare, Vincent Regan, Lennie James, Joseph Gilgun, Jacky Ido

Speelduur: 96′

Enorm onnozel B-vertier van de producers van The Transporter en Taken, dat met veel zwier door een geweldige Guy Pearce gedragen wordt.

Lees verder BIFFF 2012: Lockout review

BIFFF 2012: Rabid Grannies – 25th anniversary edition

Rabid Grannies***1/2

Regie: Emmanuel Kervyn

Met: Catherine Aymerie, Caroline Braeckman, Richard Cotica, Patricia Davia, Robert du Bois, Dany Daven

Speelduur: Original edit: 85′
Remastered 2012 edit: 67′

De hondsdolle oma’s vierden hun 25ste verjaardag met een speciale vertoning op het 3oste Brussels International Festival of the Fantastic Film. Daar stelde Zeno Pictures eveneens hun prachtige gelimiteerde 2 disc dvd-editie voor!

Lees verder BIFFF 2012: Rabid Grannies – 25th anniversary edition

BIFFF 2011: The Reef review

The Reef ***1/2

Regie: Andrew Traucki

Met: Damian Walshe-Howling, Gyton Grantley, Adrienne Pickering, Zoe Naylor

Speelduur: 87′

Behoorlijk ijzingwekkende horrorthriller in de stijl van het inferieure Open Water (**1/2), die eveneens gebaseerd is op waargebeurde feiten!

Lees verder BIFFF 2011: The Reef review

BIFFF 2011: Bedevilled review

Bedevilled**

Regie: Jang Cheol-Soo

Met: Min-Ho Hwang, Min Je, Ji-Eun-I Lee, Jeong-Hak Park, Yeong-Hee Seo

Speelduur: 115′

Oeverloos trage Koreaanse wraakfilm, die half het publiek in slaap hielp tijdens de Fantastic Night!

Lees verder BIFFF 2011: Bedevilled review

BIFFF 2011: Interview Renny Harlin (regisseur Die Hard 2, Cliffhanger)

De organisatie van het 29se Brussels International Festival of the Fantastic Film wist dit jaar nog eens een grote vis te strikken als eregast. Niemand minder dan Renny Harlin maakt vanaf nu ook deel uit van de rijke BIFFF-geschiedenis! Op het eerste zicht is de Finse regisseur – die vooral naam en faam maakte met succesrijke actieknallers als Die Hard 2, Cliffhanger, The Long Kiss Goodnight en Deep Blue Sea – misschien een vreemde keuze om te laten rond dwalen in de Brusselse donkere krochten van horror, thriller en science-fiction. Toch vergeten velen dan dat Renny Harlin zijn carrière is begonnen met horrorfilms als Prison, Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master en de laatste jaren vooral volbloed genrefilms aflevert à la The Covenant, Mindhunters en The Exorcist: The Beginning. Ondergetekende legde de man op de rooster over zijn succesvolle Hollywood-carrière, maar uiteraard ook over diverse controverses en de toekomst. Een verbluffend open gesprek volgde…

Lees verder BIFFF 2011: Interview Renny Harlin (regisseur Die Hard 2, Cliffhanger)

BIFFF 2011: Mother’s Day (2010) review

Mother’s Day (2010)****

Regie: Darren Lynn Bousman

Met: Rebecca De Mornay, Jaime King, Briana Evigan, Deborah Ann Woll, Shawn Ashmore, Lisa Marcos, Patrick Flueger, Frank Grillo

Speelduur: 112′

Extreme horror remake van de gelijknamige Troma-prent uit 1980 van de maker van Repo: The Genetic Opera en Saw II, III en IV.

Lees verder BIFFF 2011: Mother’s Day (2010) review

BIFFF 2011: Les Ojos de Julia review

Les Ojos de Julia****

Regie: Guillem Morales

Met: Belén Rueda, Lluis Homar, Pablo Derqui, Francesc Orella, Joan Dalmau, Boris Ruiz

Speelduur: 112′

Intense en angstaanjagende horrorprent van de makers van het al even sterke The Orphanage.

Lees verder BIFFF 2011: Les Ojos de Julia review

BIFFF 2011: La Proie review

La Proie****

Regie: Eric Valette

Met: Albert Dupontel, Stéphane Debac, Natacha Régnier, Sergi Lopez, Alice Taglioni

Speelduur: 142′

Een steengoeie mix tussen Cell 211(****) en The Fugitive(****). Van de maker van de Amerikaanse One Missed Call! Vanaf 13 april in de reguliere zalen. Lees verder BIFFF 2011: La Proie review

BIFFF 2010: Interview Dee Wallace (actrice uit o.a. E.T.)

Een interview waar ik persoonlijk erg naar uitkeek was het gesprek met jurylid Dee Wallace, een Amerikaanse actrice die zich vooral tijdens de jaren zeventig en tachtig in de kijker werkte met genreklassiekers zoals The Hills Have Eyes, 10, The Howling, Cujo en Critters. In 1982 werd ze in één klap wereldberoemd met Steven Spielberg’s E.T.: The Extra-Terrestrial en ook de laatste jaren scoorde ze met interessante rollen in topproducties als The Frighteners, Halloween en The House of the Devil. Het interview viel bijna in het water, doordat de hele press-junket enorm lang was uitgelopen. Maar de über-sympathieke Wallace stelde haar geplande etentje speciaal nog even uit om me nog vlug even te woord te staan. Het werd een vrolijk, maar vooral erg oprecht gesprek!

Lees verder BIFFF 2010: Interview Dee Wallace (actrice uit o.a. E.T.)

BIFFF 2010: Interview Takashi Shimizu (regisseur The Grudge)

Na het leuke gesprek met regisseur Tommy Wirkola, was niemand minder dan de Japanse filmmaker Takashi Shimizu aan de beurt om door ondergetekende op de rooster gelegd te worden. De man verwierf uiteraard internationale naam en faam met de verschillende The Grudge-films, maar maakte ook nog genretoppers als Tomie: Re-birth, Marebito, Reincarnation en The Shock Labyrinth 3D. Het was één van die interviews waar de tijd werkelijk vloog en ik niet eens al de vragen kon stellen. Het werd hoe dan ook een erg boeiend gesprek over zijn uitgebreide carrière, culturele verschillen en uiteraard de 28ste editie van het Brussels International Festival of the Fantastic Film.

Lees verder BIFFF 2010: Interview Takashi Shimizu (regisseur The Grudge)

BIFFF 2010: Kick-Ass review

Kick-Ass*****

Regie: Matthew Vaughn

Met: Nicolas Cage, Mark Strong, Chloe Moretz, Aaron Johnson, Christopher Mintz-Plasse, Lyndsy Fonseca, Jason Flemyng

Speelduur: 117′

Een netjes afgewogen mix van uitzinnig geweld, dynamische actie, snedige humor en sterk acteerwerk maakt van Kick-Ass één van de beste stripverfilmingen van de laatste jaren!

Lees verder BIFFF 2010: Kick-Ass review