BIFFF 2011: Keepsake review

Keepsake*

Regie: Paul Moore

Met: Robert Pralgo, Sunny La Rose, Anna Tulou, Courtney Hogan, Jeffrey Schmidt

Speelduur: 101′

Een film die schijnbaar al op de plank ligt sinds 2008. Uw dienaar ontdekte aan den lijve waarom…

Het verhaal: De mooie Janine is een fotografe die haar leven na een turbulente periode terug op de rails wil zetten. Ze krijgt langs een verlaten weg autopech en krijgt een lift van de takeldienst. Wat ze tegen dan nog niet beseft is dat ze zal afdalen in een donkere, gewelddadige wereld vol pijn, bloedige folteringen en andere krankzinnige toestanden. Janin is echter vastbesloten om niet zomaar op te geven en besluit koste wat kost te overleven…

Ons verdict: Compleet murw geslagen door de absolute teleurstelling van de Koreaanse wraakprent Bedevilled begon ik toch vol nieuwe goede moed aan Keepsake, de derde film van de Fantastic Night na het geweldige Mother’s Day. Deze goede hoop verdween echter als sneeuw voor de zon! Keepsake is duidelijk een film die de marketingmensen proberen te slijten als de nieuwste Saw- of Hostel-kloon, met een affiche die duidelijk geïnspireerd is door de hele torture porn-beweging. Helaas gebeurt er helemaal geen scheet in de film en raakt de prent vaak kant noch wal. Sommige scènes lijken bijvoorbeeld weggelopen uit The Beyond, terwijl andere fragmenten me weer deden denken aan bijna elke survivalhorrorprent van de afgelopen jaren. Keepsake is niet alleen weinig origineel, maar bovendien niet spannend of intens. Komen daarbij de alle logica tartende hallucinaties van het hoofdpersonage. Deze moeten het verhaal blijkbaar wat vooruit helpen, maar dit helpt voor geen meter. Integendeel! Als regisseur Paul Moore het tempo niet vakkundig zelf om zeep helpt, haalden deze droomsequenties (of weet ik wat) deze kijker helemaal uit de film. De cast bestaat uit nobele onbekenden en aan hun acteer… euhm ‘talent’ te merken zal dit naar alle waarschijnlijkheid ook zo blijven. Volgens diverse bronnen ligt deze Keepsake al sinds 2008 op de plank te rotten en op IMDB schrapte men de film zelfs compleet. Ik kan nu plots helemaal begrijpen waarom… Wil je spanning? Lees dan mijn bovenstaande synopsis, die bevat meer spanning en sensatie dan de hele film. Kortom, Keepsake is te mijden als de pest!

Keepsake maakte, net als Mother’s Day, Bedevilled en The Reef, onderdeel uit van de Fantastic Night op het 29ste Brussels International Festival of the Fantastic Film.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.