Meer over Marvel (film of serie)

Geen Spider-Man meer in MCU, deal tussen Sony & Disney op de klippen

Geen Spider-Man meer in MCU, deal tussen Sony & Disney op de klippen

Het was ergens te verwachten na de Phase 4-aankondigingen van Disney op San Diego Comic-Con, maar een oordeel is volgens Deadline.com geveld over de toekomst van Spidey op het grote scherm. Sony & Disney zetten hun samenwerking rond Spider-Man in de Marvel Cinematic Universe stop ondanks het feit dat Spider-Man: Far from Home meer dan 1 miljard dollar opleverde aan de internationale box office en de meest succesvolle Spider-Man aller tijde werd (Spider-Man: Far from Home is zelfs de grootste film voor Sony aller tijde voor James Bond’s Skyfall). Sony & Disney komen maar niet overeen over het financiële plaatje, nu er een ander management aan boord is van de Japanse mediaconglomeraat, en producer Kevin Feige bij Marvel Studios is genoodzaakt de handdoek in de ring te gooien. Beide filmstudio’s vinden de 50/50-deal waarbij de helft van de opbrengst naar Disney gaat en de andere helft naar Sony onvoldoende. Wat de toekomst voor Spider-Man zal zijn, is met dit nieuws volledig onbekend. Zo is Sony wel bezig met een alternatieve kijk op het Spider-Man-universum met Venom, Morbius & binnenkort Venom 2, maar het is lang niet zeker dat Tom Holland & regisseur Jon Watts die nog 2 films in hun contract hebben staan, terug mogen komen binnen het Venom-universum van Sony. Wordt ongetwijfeld vervolgd, maar dit is geen goed nieuws voor de vele comic book fans out there.

Lees verder Geen Spider-Man meer in MCU, deal tussen Sony & Disney op de klippen

Phase 4 van de Marvel Cinematic Universe werd officieel aangekondigd op San Diego Comic-Com 2019

Phase 4 van de Marvel Cinematic Universe werd officieel aangekondigd op San Diego Comic-Com 2019

De kogel is door de kerk! Marvel Studios heeft eindelijk zijn eerste plannen voor Phase 4 gelanceerd: Black Widow, Doctor Strange 2, Thor 4, The Eternals, Shang-Chi & Blade werden vannacht aangekondigd op San Diego Comic-Con om fase 4 van de Marvel Cinematic Universe in te luiden. Ook is er plaats voor Black Panther 2, Captain Marvel 2 & Guardians of the Galaxy Vol. 3. Simultaan zullen op Disney+ Falcon & the Winter Soldier, WandaVision, Loki & Hawkeye verschijnen on de MCU te ondersteunen. Tot slot werd aangekondigd dat niet de X-Men, maar eerder de Fantastic Four hun intrede zullen doen in de Marvel Cinematic Universe.

Lees verder Phase 4 van de Marvel Cinematic Universe werd officieel aangekondigd op San Diego Comic-Com 2019

UPDATE: De top 10 meest bekeken trailers in 24 uur op een rij

De top 10 meest bekeken trailers in 24 uur op een rij

De magie van trailers is niet te onderschatten en dat weten de filmstudio’s maar al te goed. In de stijgende lijn van online videoconsumptie is het nu mogelijk om te meten hoeveel keer een trailer wereldwijd wordt gezien binnen de eerste 24 uur op YouTube, Twitter & Facebook en dit is de nieuwe manier om te voorspellen welke blockbuster het box office succes van het moment gaat zijn. MoviePulp lijst voor jullie de top 10 meest bekeken trailers in 24 uur op YouTube, Facebook & Twitter. We houden deze post regelmatig up to date.

Lees verder UPDATE: De top 10 meest bekeken trailers in 24 uur op een rij

Disney verplaatst Avatar-films, nieuwe Star Wars trilogie vanaf 2022

Disney verplaatst Avatar-films, nieuwe Star Wars trilogie vanaf 2022

Het Huis van de Muis is van plan om zijn investering in 21th Century Fox te laten renderen in een toch wel vreemde manier. Zo werden de Avatar-films met een jaar verplaatst naar december 2021, 2023, 2025 & 2027, terwijl we vanaf 2022 nieuwe Star Wars-films krijgen van de Games of Thrones-bedenkers David Benioff & D.B. Weiss. Rian Johnson wordt zo vanwege de polemiek rond The Last Jedi verrassend opzij gezet. 2020 wordt grotendeels een transitiejaar voor The Walt Disney Company met 2 Marvel-films (waarschijnlijk The Eternals & Black Widow), 3 Marvel-films in 2021 & 3 Marvel-films in 2022. New Mutants werd opnieuw verplaatst met een jaar alsook Artemis Fowl. Voorlopig geen spoor meer van X-Men-, Deadpool- of Gambit-films wat samen met de aankondiging van 4 Pixar-animatiefilms, 3 Disney animatiefilms (waaronder Frozen 2) & maar liefst 12 Live Action Disney-films (waaronder Maleficent 2, Cruella & Mulan) erop wijst dat er nog weinig overblijft van het voormalige (Rated R) Fox-imperium met franchises zoals Alien, Planet of the Apes, Predator & Die Hard. Buiten Indiana Jones dan dat een Disney-treatment zal krijgen vanaf september 2021. Wat vinden jullie van de planning?

Lees verder Disney verplaatst Avatar-films, nieuwe Star Wars trilogie vanaf 2022

Alle Marvel Cinematic Universe films gerankschikt van beste naar slechtste

Alle Marvel Cinematic Universe gerankschikt van beste naar slechtste

Als DeMorgen weer met belachelijke lijsten komt, is het aan MoviePulp.be om de stem van het publiek op te nemen. Naar aanleiding van Avengers Endgame die de Marvel Cinematic Universe deels afsluit, is het tijd om een eindstand te geven van de beste Marvel-films. Hierbij onze lijst van de beste Marvel-films uit de Infinity Saga van Marvel Cinematic Universe.

Lees verder Alle Marvel Cinematic Universe films gerankschikt van beste naar slechtste

Walt Disney Company neemt opnieuw James Gunn aan

Walt Disney Company neemt opnieuw James Gunn aan

De Guardians of the Galaxy-saga gaat verder met zijn originele regisseur, want volgens Deadline.com is James Gunn opnieuw aangenomen voor Guardians of the Galaxy vol. 3! Dat is een opmerkelijke wending gezien James Gunn in de zomer ontslagen werd door The Walt Disney Company vanwege iets te uitbundige en politiek incorrecte tweets in het begin van zijn carrière. Gunn is inmiddels ook aan het werk voor de concurrentie met Brightburn dat gereleaset wordt bij Sony en Warner Bros. die de regisseur heeft aangesteld voor Suicide Squad 2. Waarom Disney zijn mening veranderde, is onduidelijk. Disney’s originele keuze was om Gunn aan de deur te zetten, omdat het zich niet kon veroorloven om in het slecht daglicht te komen, maar Alan Horn, één van de voorzitters bij The Walt Disney Company, vertelt dat Gunn zich openlijk heeft geëxcuseerd op sociale media en dat moet voldoende zijn om de zaak af te ronden. Of daarmee alles gezegd is, is maar de vraag. Er werd gezegd dat er verschillende conversaties tussen Disney & James Gunn zijn geweest sinds de zomer en dat de beslissing van het heraanstellen van Gunn al een tijdje bepaald was. Zou Disney niet tevreden zijn dat de man naar de concurrentie overstapt? Wat gaat Warner Bros. vinden van dit nieuws?

Lees verder Walt Disney Company neemt opnieuw James Gunn aan

Ook The Punisher & Jessica Jones worden geschrapt op Netflix

Het zat er aan te komen, maar nu is het officieel: De sterkste Marvel-series op Netflix België, respectievelijk The Punisher & Jessica Jones, komen niet meer terug naar Netflix. Dat bevestigt Netflix in een officiële boodschap. Daarmee is het ook meteen over & out voor het Defenders-universum, hoewel Hulu de deur open zette om de series opnieuw te lanceren als er interesse is. Jessica Jones S3 wordt het laatste seizoen van het Defenders team dat op Netflix wordt vertoond ergens voor de zomer van 2019.

Lees verder Ook The Punisher & Jessica Jones worden geschrapt op Netflix

Marvel-legende Stan Lee is niet meer

Marvel-legende Stan Lee overleden op 95 -jarige leeftijd

Volgens roddelwebsite TMZ is Marvel-schrijver & -legende Stan Lee die in zowat alle Marvel-films te zien was met een cameo niet meer. De Amerikaan is op 95-jarige leeftijd gestorven aan de gevolgen van een longontsteking, maar de laatste jaren ging het al niet goed met hem (er gingen geruchten dat hij niet meer goed zag en niet meer goed bij verstand was). Stan Lee tekende begin jaren ’60 samen met zijn zakenpartner Jack Kirby de eerste Marvel-strip Fantastic Four. Zeer snel daarna volgde Spider-Man, The Incredible Hulk, The X-Men, Iron Man & pas later The Avengers. Hij bouwde de strips uit tot een waar bedrijf die tot de dag van vandaag ons steeds bijdraagt aan de Amerikaanse cultuur met als toppunt de populaires filmfranchises door Marvel Studios. Stan Lee zal voor het laatst te zien zijn in Wreck-It Ralph 2, maar als alles meevalt, krijgen we hem nog te zien in andere Marvel-films.

Lees verder Marvel-legende Stan Lee is niet meer

BREAKING: Disney zet James Gunn aan de deur

Disney zet James Gunn aan de deur

De uitbundige James Gunn, regisseur van Guardians of the Galaxy 1 & 2, is ontslagen door Walt Disney Company. Dat maken beide partijen vandaag bekend. Gunn staat erom bekend om uitbundig te reageren op reacties van stripboekfans op social media en dat lijkt hem de das te hebben omgedaan. Er zijn nl. oude tweets opgedoken van de regisseur waarbij hij lacht met zaken zoals verkrachting & pedofilie.

Lees verder BREAKING: Disney zet James Gunn aan de deur

Wie kan Thanos verslaan?

Wie kan Thanos verslaan?

Ondertussen zullen vele fans al opgemerkt hebben dat Thanos de strijd tegen The Avengers heeft gewonnen in The Avengers: Infinity War. Met een knip van zijn vingers roeide hij zowat de helft van alle helden uit om alleen maar uit te komen op de originele Marvel-helden van Phase 1. Met het verzamelen van alle Infinity Stones heerst er nu de vraag, hoe moet het verder? Hoe kunnen The Avengers de strijd aangaan met Thanos? En vooral, wie is er in staat om Thanos die regeert als God over het universum te kunnen verslaan?

Lees verder Wie kan Thanos verslaan?

Waar zijn de Infinity Stones uit de Marvel Cinematic Universe?

Waar zijn de Infinity Stones uit de Marvel Cinematic Universe? Een overzicht door MoviePulp.be

Thanos (and his Black Order) are coming! Zijn stoere gouden handschoen glinsterde op San Diego Comic Con 2017, maar waar zijn de cosmische steentjes nu effectief? Waar vind je de Infinity Stones voor de Infinity Gaunlet van Thanos in elke Marvel-film? Een overzicht door MoviePulp.be!

Lees verder Waar zijn de Infinity Stones uit de Marvel Cinematic Universe?

Mooi interview van Stan Lee over zijn overleden vrouw Joan

Joan Lee, de vrouw van de man achter de Marvel-comics Stan Lee die in elke Marvel-film een cameo voorziet, verloor op 93 haar leven door een hartaanval. In een mooi interview brengt Stan Lee een ode aan zijn mooie Joan waarmee hij meer dan 70 jaar getrouwd was. We moesten een traantje wegpinken. Geniet van het interview van de charismatische Stan Lee allen en namens MoviePulp.be RIP Joan Lee!

Lees verder Mooi interview van Stan Lee over zijn overleden vrouw Joan

Nick Fury wordt nieuwe wingman van Captain Marvel

Nick Fury wordt nieuwe wingman van Captain Marvel

Naar analogie van het opkomende Spider-Man: Homecoming & Doctor Strange zal Samuel L. Jackson (Pulp Fiction, Kingsman: The Secret Service, Django Unchained) zijn rol als Director of S.H.I.E.L.D. Nick Fury opnieuw opnemen om Brie Larson’s (Kong: Skull Island, Room) nieuwe rol van Captain Marvel te lanceren. Dat meldt Deadline.com via officiële bronnen. Het past in de nieuwe strategie van Marvel Studios om de legacy van zijn Marvel Cinematic Universum mee te nemen naar zijn opkomende filmproducties. De mix tussen Spider-Man & Iron Man lijkt een mooie succes-formule te zijn, maar ook Ant-Man kreeg ondersteuning door Falcon & Thor mocht een gastrol vertolken in de postcredit scènes van Doctor Strange. De laatste keer dat Nick Fury te zien was in het Marvel Cinematic Universum was na de gebeurtenissen van Avengers 2: Age of Ultron en met de beste Marvel-film tot op heden Captain America: The Winter Soldier nam hij een prominente rol in. Fans zullen opgetogen zijn. Regie is inmiddels in de armen gevallen van het duo Anna Boden & Ryan Fleck (Mississippi Grind) en dit is na Kong: Skull Island de 2de film waarbij Samuel L. Jackson & Brie Larson samen zullen werken. In welke vorm Inhumans een rol zal spelen in de Captain Marvel-film is nog niet duidelijk. Wat vinden jullie van dit nieuws?