Tag Archives: Marvel

Verenigt S.W.O.R.D. de werelden van de X-Men, Spider-Man & Fantastic Four met de Marvel Cinematic Universe Phase 4?

Heel wat Marvel Studios-liefhebbers gingen het voorbije weekend kijken naar WandaVision en de oplettende comic book-fan zag hoe de eerste Marvel Studios-reeks subtiel (met een knalrode helikopter in een zwart-witte omgeving) de vervanger van S.H.I.E.L.D. introduceerde in de 2de aflevering van WandaVision: S.W.O.R.D. Wie is deze mysterieuze organisatie? En wat gaat deze betekenen in het nieuwe Phase 4 van de Marvel Cinematic Universe?

Continue reading Verenigt S.W.O.R.D. de werelden van de X-Men, Spider-Man & Fantastic Four met de Marvel Cinematic Universe Phase 4?


Adil El Arbi & Bilall Fallah willen heel graag Rated R-films regisseren binnen de Marvel Cinematic Universe

Het is geen publiek geheim dat Belgisch regisseurs Adil El Arbi & Bilall Fallah in gesprek zijn met Marvel Studios & Disney sinds hun kassucces Bad Boys for Life. Ze hebben nu ook een tipje van de sluier verteld over welke films ze graag binnen de Marvel Cinematic Universe willen regisseren: Blade of Deadpool 3.

Continue reading Adil El Arbi & Bilall Fallah willen heel graag Rated R-films regisseren binnen de Marvel Cinematic Universe

Gaan Adil El Arbi & Bilall Fallah aan het werk voor Marvel Studios?

De vliegende start van Bad Boys for Life gaat niet onopgemerkt voorbij in Hollywood wat betekent dat het opportuniteiten regent voor Adil El Arbi & Bilall Fallah (Patser, Black, Image). Beide Belgische regisseurs zijn bezig om Beverly Hills 4 met Eddy Murphy op poten te zetten voor Netflix, maar op Studio Brussel meldde het duo ook dat ze in gesprek zijn met Marvel Studios. Het zijn verkennende gesprekken, dus het is niet duidelijk of ze aan het werk gaan voor een film of serie. Of dat ze uberhaupt aan het werk gaan voor de meest winstgevende filmstudio van The Walt Disney Company. Wie wil er dat Adil El Arbi & Bilall Fallah aan het werk gaan voor Marvel Studios? Zo ja, welke serie of film binnen de Marvel Cinematic Universe?


UPDATE: Coup d’état, Spider-Man 3 toch opnieuw een deel van MCU

Coup d'état, Spider-Man 3 toch opnieuw een deel van MCU

Kevin Feige lijkt niet weg te slaan van de headlines deze week, want na zijn aankondiging om een nieuwe Star Wars te produceren, is er nieuws dat de man opnieuw producer zal worden van de 3de Spider-Man-film binnen de Marvel Cinematic Universe. Zo lijkt het er op dat Disney & Sony voor één laatste film met Tom Holland in de hoofdrol & Jon Watts in de regiestoel zullen samenwerken. Spider-Man MCU 3 zal zo een onderdeel worden van Marvel’s Phase 4 met een release in de zomer van 2021.

Continue reading UPDATE: Coup d’état, Spider-Man 3 toch opnieuw een deel van MCU


Geen Spider-Man meer in MCU, deal tussen Sony & Disney op de klippen

Geen Spider-Man meer in MCU, deal tussen Sony & Disney op de klippen

Het was ergens te verwachten na de Phase 4-aankondigingen van Disney op San Diego Comic-Con, maar een oordeel is volgens Deadline.com geveld over de toekomst van Spidey op het grote scherm. Sony & Disney zetten hun samenwerking rond Spider-Man in de Marvel Cinematic Universe stop ondanks het feit dat Spider-Man: Far from Home meer dan 1 miljard dollar opleverde aan de internationale box office en de meest succesvolle Spider-Man aller tijde werd (Spider-Man: Far from Home is zelfs de grootste film voor Sony aller tijde voor James Bond’s Skyfall). Sony & Disney komen maar niet overeen over het financiële plaatje, nu er een ander management aan boord is van de Japanse mediaconglomeraat, en producer Kevin Feige bij Marvel Studios is genoodzaakt de handdoek in de ring te gooien. Beide filmstudio’s vinden de 50/50-deal waarbij de helft van de opbrengst naar Disney gaat en de andere helft naar Sony onvoldoende. Wat de toekomst voor Spider-Man zal zijn, is met dit nieuws volledig onbekend. Zo is Sony wel bezig met een alternatieve kijk op het Spider-Man-universum met Venom, Morbius & binnenkort Venom 2, maar het is lang niet zeker dat Tom Holland & regisseur Jon Watts die nog 2 films in hun contract hebben staan, terug mogen komen binnen het Venom-universum van Sony. Wordt ongetwijfeld vervolgd, maar dit is geen goed nieuws voor de vele comic book fans out there.

Continue reading Geen Spider-Man meer in MCU, deal tussen Sony & Disney op de klippen

Phase 4 van de Marvel Cinematic Universe werd officieel aangekondigd op San Diego Comic-Com 2019

Phase 4 van de Marvel Cinematic Universe werd officieel aangekondigd op San Diego Comic-Com 2019

De kogel is door de kerk! Marvel Studios heeft eindelijk zijn eerste plannen voor Phase 4 gelanceerd: Black Widow, Doctor Strange 2, Thor 4, The Eternals, Shang-Chi & Blade werden vannacht aangekondigd op San Diego Comic-Con om fase 4 van de Marvel Cinematic Universe in te luiden. Ook is er plaats voor Black Panther 2, Captain Marvel 2 & Guardians of the Galaxy Vol. 3. Simultaan zullen op Disney+ Falcon & the Winter Soldier, WandaVision, Loki & Hawkeye verschijnen on de MCU te ondersteunen. Tot slot werd aangekondigd dat niet de X-Men, maar eerder de Fantastic Four hun intrede zullen doen in de Marvel Cinematic Universe.

Continue reading Phase 4 van de Marvel Cinematic Universe werd officieel aangekondigd op San Diego Comic-Com 2019

UPDATE: De top 10 meest bekeken trailers in 24 uur op een rij

De top 10 meest bekeken trailers in 24 uur op een rij

De magie van trailers is niet te onderschatten en dat weten de filmstudio’s maar al te goed. In de stijgende lijn van online videoconsumptie is het nu mogelijk om te meten hoeveel keer een trailer wereldwijd wordt gezien binnen de eerste 24 uur op YouTube, Twitter & Facebook en dit is de nieuwe manier om te voorspellen welke blockbuster het box office succes van het moment gaat zijn. MoviePulp lijst voor jullie de top 10 meest bekeken trailers in 24 uur op YouTube, Facebook & Twitter. We houden deze post regelmatig up to date.

Continue reading UPDATE: De top 10 meest bekeken trailers in 24 uur op een rij


Disney verplaatst Avatar-films, nieuwe Star Wars trilogie vanaf 2022

Disney verplaatst Avatar-films, nieuwe Star Wars trilogie vanaf 2022

Het Huis van de Muis is van plan om zijn investering in 21th Century Fox te laten renderen in een toch wel vreemde manier. Zo werden de Avatar-films met een jaar verplaatst naar december 2021, 2023, 2025 & 2027, terwijl we vanaf 2022 nieuwe Star Wars-films krijgen van de Games of Thrones-bedenkers David Benioff & D.B. Weiss. Rian Johnson wordt zo vanwege de polemiek rond The Last Jedi verrassend opzij gezet. 2020 wordt grotendeels een transitiejaar voor The Walt Disney Company met 2 Marvel-films (waarschijnlijk The Eternals & Black Widow), 3 Marvel-films in 2021 & 3 Marvel-films in 2022. New Mutants werd opnieuw verplaatst met een jaar alsook Artemis Fowl. Voorlopig geen spoor meer van X-Men-, Deadpool- of Gambit-films wat samen met de aankondiging van 4 Pixar-animatiefilms, 3 Disney animatiefilms (waaronder Frozen 2) & maar liefst 12 Live Action Disney-films (waaronder Maleficent 2, Cruella & Mulan) erop wijst dat er nog weinig overblijft van het voormalige (Rated R) Fox-imperium met franchises zoals Alien, Planet of the Apes, Predator & Die Hard. Buiten Indiana Jones dan dat een Disney-treatment zal krijgen vanaf september 2021. Wat vinden jullie van de planning?

Continue reading Disney verplaatst Avatar-films, nieuwe Star Wars trilogie vanaf 2022

Alle Marvel Cinematic Universe films gerankschikt van beste naar slechtste

Alle Marvel Cinematic Universe gerankschikt van beste naar slechtste

Als DeMorgen weer met belachelijke lijsten komt, is het aan MoviePulp.be om de stem van het publiek op te nemen. Naar aanleiding van Avengers Endgame die de Marvel Cinematic Universe deels afsluit, is het tijd om een eindstand te geven van de beste Marvel-films. Hierbij onze lijst van de beste Marvel-films uit de Infinity Saga van Marvel Cinematic Universe.

Continue reading Alle Marvel Cinematic Universe films gerankschikt van beste naar slechtste


Walt Disney Company neemt opnieuw James Gunn aan

Walt Disney Company neemt opnieuw James Gunn aan

De Guardians of the Galaxy-saga gaat verder met zijn originele regisseur, want volgens Deadline.com is James Gunn opnieuw aangenomen voor Guardians of the Galaxy vol. 3! Dat is een opmerkelijke wending gezien James Gunn in de zomer ontslagen werd door The Walt Disney Company vanwege iets te uitbundige en politiek incorrecte tweets in het begin van zijn carrière. Gunn is inmiddels ook aan het werk voor de concurrentie met Brightburn dat gereleaset wordt bij Sony en Warner Bros. die de regisseur heeft aangesteld voor Suicide Squad 2. Waarom Disney zijn mening veranderde, is onduidelijk. Disney’s originele keuze was om Gunn aan de deur te zetten, omdat het zich niet kon veroorloven om in het slecht daglicht te komen, maar Alan Horn, één van de voorzitters bij The Walt Disney Company, vertelt dat Gunn zich openlijk heeft geëxcuseerd op sociale media en dat moet voldoende zijn om de zaak af te ronden. Of daarmee alles gezegd is, is maar de vraag. Er werd gezegd dat er verschillende conversaties tussen Disney & James Gunn zijn geweest sinds de zomer en dat de beslissing van het heraanstellen van Gunn al een tijdje bepaald was. Zou Disney niet tevreden zijn dat de man naar de concurrentie overstapt? Wat gaat Warner Bros. vinden van dit nieuws?

Continue reading Walt Disney Company neemt opnieuw James Gunn aan