WandaVision wallpaper voor Disney Plus Belgë

WandaVision recensie op Disney Plus België [eerste indruk]

WandaVision recensie op Disney Plus BelgiëWandaVision *** 1/2

Bedenker: Jac Schaeffer (Black Widow, Captain Marvel) / Regie: Matt Shakman (Game of Thrones S7, Mad Men S5, The Boys S1)

Met Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Kathryn Hahn, Teyonah Parris, Kat Dennings,
Randall Park, Fred Melamed,…

Speeltijd: 9 afleveringen / 30 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Legion.


Het verhaal: WandaVision van Marvel Studios combineert de klassieke sitcom en het Marvel Cinematic Universe. In deze serie leiden Wanda Maximoff & Vision een ideaal burgerlijk leventje wanneer zij beginnen te vermoeden dat alles niet is wat het lijkt.

Elizabeth Olsen in WandaVision recensie op Disney Plus België

De setting: Disney + is de plaats waar films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en meer, voor het eerst samen komen. Vanuit de Direct-to-Consumer and International divisie van The Walt Disney Company, is Disney+ beschikbaar op de meeste apparaten die op het internet zijn aangesloten en biedt Disney+ een reclamevrije kijkervaring met een scala aan originele speelfilms, documentaires, live-actionseries, animatieseries en shorts. Naast een ongeziene bibliotheek aan film- en televisie-entertainment, is Disney+ de plaats waar films uitgebracht door The Walt Disney Studios in 2020 en later exclusief gestreamd kunnen worden. Bezoek DisneyPlus.com om je te abonneren en meer te ontdekken over de service.

Disney Plus België start op 15 september 2020

Ons verdict: Hier is het dan eindelijk, het begin van Marvel’s Phase 4! Een heel ambitieuze fase waarbij de wereld van de X-Men & Fantastic Four zich uiteindelijk zal vervoegen bij de nu al klassieke Marvel Cinematic Universe. De streamingdienst Disney Plus krijgt een beetje verrassend de eer om de fase te lanceren, gezien een aantal nieuwe MCU-films het licht niet zagen in bioscopen tijdens de coronacrisis. Nu toont WandaVision met Elizabeth Olsen als Scarlett Witch & Paul Bettany als Vision ons wel waar de MCU heen wil gaan met zijn Phase 4 en dat is het uitwerken van de vele sleutelpersonages die de Amerikaanse uitgever van comics heeft en de vele helden/vijanden in hun wereld aanbod laten komen. Buiten de kerncast van Iron Man, Thor & Captain America kregen immers heel wat nieuwe figuren die werden toegevoegd na The Avengers maar weinig screentime in Infinity War & Endgame.

WandaVision recensie op Disney Plus België

Om te beginnen levert WandaVision een interessant concept waar je ondanks het feit dat je de content nu goed vindt of niet meteen respect voor moet hebben als kijker. De makers gaan immers het hele sitcom-genre af van de jaren ’50 tot ’90 met referenties naar shows zoals The Dick Van Dyke Show, Seinfeld, Cheers, Fraiser, Double Trouble en ook het meer recente sitcoms zoals Full(er) House, Fresh Prince of Bel-Air, Friends, Step by Step & meer. Chapeau! Dat gezegd zijnde, haalt het met zijn context de mosterd wel bij de FX-serie Legion, dus schrik niet dat je meteen een WTF-gevoel krijgt bij de eerste afleveringen (tip: kijk ook meteen aflevering 1 & 2 uit, anders blijf je op jouw honger zitten). Ook mag de uitwerking door Jac Schaeffer & Matt Shakman qua production design & enscenering van topniveau zijn (wat wel mag met een productiebudget van 225 miljoen dollar), het laat echter wat te wensen over op het vlak van komedie, want Generation Z zal meermaals een cringey-gevoel krijgen omdat de humor in de dialogen & misverstanden gewoon te oppervlakkig is. Op dat vlak konden de moppen rond superhelden echt wel beter, zeker vanuit het perspectief van een hoop nerds bij Marvel Studios. Maar goed, misschien was de oppervlakkige humor de intentie van de bedenkers om het genre te benadrukken en probeer dat maar eens te valideren. Wij vonden het alleszins een gemiste kans. Anyway, niemand kan ontkennen dat WandaVision op creatief vlak een leuke toevoeging is aan de wereld van Marvel met bvb. de originele comic-kostuums van Vision & Scarlett Witch en knipogen naar zijn nieuwe Marvel-personages in de eeuwige strijd tussen Stark Industries, S.H.I.E.L.D. & Hydra naast het gehele sitcom-gegeven.

Kortom, WandaVision haalt zijn inspiratie bij Legion en klassieke sitcoms uit de jaren ’60 tot ’90. Een creatieve toevoeging aan de MCU hoewel het op het vlak van humor zeker beter kan.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter