De Captain Marvel recensie

Captain Marvel recensieCaptain Marvel ***

Regie: Anna Boden & Ryan Fleck (The Affair, Room 104, Billions)

Met Brie Larson, Samuel L. Jackson, Jude Law, Ben Mendelsohn, Gemma Chan, Lee Pace, Clark Gregg, Djimon Hounsou, McKenna Grace, Annette Bening,…

Speeltijd: 124′

Ga kijken als je hield van andere Marvel-films zoals Iron Man & Guardians of the Galaxy.

Het verhaal: Carol Danvers wordt één van de machtigste helden van de kosmos wanneer de aarde het slachtoffer wordt van een galactische oorlog tussen 2 buitenaardse rassen.

Ons verdict: Thanos heeft met The Avengers: Infinity War de kaarten van onze favoriete superhelden serieus door elkaar geschud. Zowat de hele nieuwe generatie van Marvel Avengers sneuvelde tijdens de snappening wat dan weer opening geeft aan nieuwe helden om de revue te laten passeren in de Marvel Cinematic Universe. De kaart van Adam Warlock als machtigste Marvel superheld lijkt op zich te wachten nu Captain Marvel haar intrede doet met een nieuwe solofilm die zeer snel op het nieuwe The Avengers: Endgame volgt. Wat kan Oscar-winnares Brie Larson als Captain Marvel inbrengen tussen The Avengers: Infinity War, Ant-Man & the Wasp & The Avengers: Endgame?

Brie Larson is Captain Marvel in Captain Marvel recensie

Wel, Anna Boden & Ryan Fleck zetten niet meteen hun beste beentje voor, want ze vergeten dat een Marvelfilm geen televisieserie zoals The Affair is waarbij je genoeg tijd krijgt om een verhaal te vertellen. Captain Marvel is dan ook in het algemeen te traag en voelt langdradig aan vanwege o.m. de filmmuziek die niet goed in de verschillende scenes overgaat en daardoor nooit echt los komt. Bovendien komt daarbij dat Captain Marvel zeer mannelijk geportretteerd wordt door Brie Larson & de mensen bij Marvel Studios onder leiding van Kevin Feige voor een superheldin, dus in zekere zin mogen de alt right trolls op het internet blij zijn met haar tomboy-attitude hoewel de knipoog van Disney naar Carol Danvers’ geaardheid misschien niet in goede aarden zal vallen bij deze groep. Verder is het business as usual bij deze Marvel origins-film met sterke creatieve verwijzingen naar de Captain Marvel-comics & leuke verwijzingen naar Marvel’s Cinematic Universe (cfr. Ronan The Accuser, Nick Fury, Tesseract, S.H.I.E.L.D., etc.) met de special effects die deze keer wel een stuk beter zijn als Black Panther & de humor in de film die vergelijkbaar is met Guardians of the Galaxy dankzij Goose de kat. Tot slot raden we je aan om te blijven zitten voor zogenaamde 2 postcredit scènes die best wel goed zijn.

Kortom, met Captain Marvel introduceert Marvel weer een solide superheld(in) hoewel we meer vrouwelijkheid hadden verwacht. Entertainment zonder meer qua.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter