Ready Player One recensie op Telenet Play More

Ready Player One recensie op Telenet Play MoreReady Player One ***1/2

Regie: Steven Spielberg (Jaws, Saving Private Ryan, Minority Report, Jurassic Park)

Met Tye Sheridan, Olivia Cooke, Ben Mendelsohn, Simon Pegg, T.J. Miller, Mark Rylance, Hannah John-Kamen,…

Speeltijd: 140′

Ga kijken als je hield van Avatar & A.I.

Het verhaal: Los Angeles, 2045. Na de Grote Recessie leeft een groot deel van de wereldbevolking in totale armoede. De hongerende mensheid vlucht weg in OASIS, een onlinegame dat door miljarden spelers tegelijkertijd gespeeld wordt. Wanneer de ontwerper van het spel, James Halliday, sterft, blijkt deze 3 sleutels, zogenaamde Easter eggs verstopt te hebben die leiden naar een kluis met zijn erfenis. Degene die de kluis vindt, wordt multimiljonair. De jonge Wade Watts gaat achter de erfenis aan en bevindt zich al snel in gevaar, zowel in de virtuele wereld als in de echte.

Tye Sheridan in Ready Player One

Ons verdict: Met een omzet van 582 miljoen dollar wereldwijd heeft Steven Spielberg Christopher Nolan’s Interstellar niet van de troon gestoten (zowel inhoudelijk als financieel), laat staan dat Ready Player One zijn science fiction klassieker Minority Report overtrof. Maar de film doet wel iets bijzonder: Een toegankelijke blockbuster maken voor de hele familie in het immer depressieve cyberpunk-genre. Dat is origineel en kan ook enkel een grootmeester zoals Spielberg voor elkaar krijgen.

Inhoudelijk weet Spielberg dankzij het script van Ernest Cline ook het hele Easter Egg-gebeuren goed uit te werken en we zouden het daarom wel eens één van de beste gameverfilmingen aller tijde kunnen noemen. Met verwijzingen naar Batman, Alien, Chuckie, Lord of the Rings, Atari, Mortal Combat, Back to the Future, Tekken, Jurassic Park, Star Wars, King Kong, Terminator 2 en zoveel meer wordt de nostalgie bovengehaald en met de indrukwekkende openingsscène worden de puntjes meteen op de i gezet qua blockbuster-gehalte. Ready Player One geeft een dipje in het midden van de film (hoewel we weer van de verwijzingen naar Kubrick’s The Shining in de queste van Parzival & co konden genieten), maar recupereert zich mooi aan het einde. Tot slot doen castleden zoals Tye Sheridan, Olivia Cooke, Ben Mendelsohn, Simon Pegg & Mark Rylance Ready Player One vaak aanvoelen als een moderne versie van E.T.

Kortom, Ready Player One is een leuke blockbuster voor de hele familie van de immer ouderwordende grootmeester van de cinema Steven Spielberg. Wat zouden we de man missen! Te streamen op Telenet Play More vanaf dit weekend!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter