Minority Report Blu-Ray review

Minority Report posterMinority Report *****

Regie: Steven Spielberg (Jurassic Park, Schindler’s List, Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark)

Met Tom Cruise, Colin Farrell, Neal McDonough, Max von Sydow, Steve Harris, Frank Grillo, Samantha Morton,…

Speeltijd: 145′

Ga kijken als je hield van A.I., Looper & I, Robot.

Het verhaal: Minority Report vertelt het verhaal van John Anderton, een agent uit het Precrime departement die moordenaars arresteert alvorens ze de daad kunnen begaan dankzij de zienende krachten van de precogs Agatha, Arthur & Dashiell. Op een dag wordt hij verdacht om een moord te begaan en beslist op de vlucht te gaan.

Tom Cruise in Minority Report

Ons verdict: In onze reeks van filmklassiekers die nog geen review op MoviePulp hebben, brengen we jullie na Blade Runner Minority Report. Een vreemde keuze misschien? Nee, niet echt, want deze productie van meester Steven Spielberg naar de hand van een kortverhaal door Philip K. Dick steekt torenhoog uit Spielberg’s filmrepertoire.

Minority Report is een intelligente science fiction thriller met een uitmuntende Tom Cruise & Samantha Morton die je op de toppen van je tenen zal entertainen. Inmiddels bijna 15 jaar oud wordt deze film nog steeds als basis van innovatie gezien met producten & mogelijkheden in de film die de wereld voor decennia zal inspireren. De film werd relatief mager ontvangen aan de box office en ook de Oscars nomineerde deze film enkel voor zijn geluidwerk, maar wees kritisch. De spanning, het concept, de visuele effects, de succesvolle product placement, de donkere cinematografie,… Dit is science fiction op zijn best!

Besluit: Minority Report is een must voor jouw filmcollectie. Momenteel kan je hem integraal op Netflix bekijken, dus zeker de moeite waard om deze film vanuit het stof te halen. Geniet onderaan van de clips Anderton Sees Himself Kill, Spider Robots & Run uit Minority Report:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

4 gedachten op “Minority Report Blu-Ray review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter