Franchise: Film Fest Gent

Film Fest Gent 2022 gaat vandaag van start tot 22 oktober 2022

Film Fest Gent 2022 van 11 oktober tot 22 oktober 2022

MoviePulpers, het filmfestival van Gent is vandaag van start gegaan! Film Fest Gent 2022 stelt bij zijn 49ste editie van 11 tot en met 22 oktober 2022 heel wat leuke titels voor zoals langspeelfilms Close, The Banshee of Inisherin, Bones and All, Lyle Lyle Crocodile, Devotion, Good Luck to You Leo Grande & televisieseries Roomies & 1985, maar ook een uitdagend programma voor met intussen 6 Oscarkandidaten (Klondike, Quiet Girl, Alcarràs, Corsage, Drii Winter en het Belgische Close als openingsfilm), met Koreaanse nieuwe én klassieke films en met een reeks films die handelen over mentale gezondheid. De kortfilmcompetities zijn gestoffeerd als nooit tevoren en de Director’s Talks met cineasten als Céline Sciamma & Lukas Dhont, Cristian Mungiu en Albert Serra kondigen zich als spraakmakend aan. Zowel debuterende als gevestigde film- en filmmuziektalenten zoals David Lowery, Marie Kreutzer, Im Sang-soo, Valentina Maurel, Léonor Serraille, Mark Isham, Bruno Coulais en Drive My Car-componist Eiko Ishibashi tekenen present.

Lees verder Film Fest Gent 2022 gaat vandaag van start tot 22 oktober 2022

De Belgische film La Civil wordt openingsfilm van Film Fest Gent 2021

La Civil, het fictiedebuut van de Belgisch-Roemeense Teodora Ana Mihai, is de officiële openingsfilm van de 48ste editie van Film Fest Gent, dat op 12 oktober 2021 de rode loper uitrolt. Het aangrijpende drama over een Mexicaanse moeder wier dochter ontvoerd wordt door een drugskartel ging in wereldpremière op het filmfestival van Cannes, waar hij de Prix du Courage won. De film is een urgent, gefictionaliseerd portret van de alledaagse realiteit van toegenomen geweld tegen burgers in Mexico en geeft een stem aan de vele ouders die verweesd achterblijven.

Lees verder De Belgische film La Civil wordt openingsfilm van Film Fest Gent 2021


World Soundtrack Awards 2019 op Film Fest Gent werden gewonnen door…

World Soundtrack Awards 2019 op Film Fest Gent werden gewonnen door...

De winnaars van de World Soundtrack Awards georganiseerd op het Film Fest Gent zijn binnen! Opvallende naam is de IJslandse celliste Hildur Guðnadóttir (Soldado, Prisoners, Sicario, Arrival, Mary Magdalene) die tegenwoordig heel populair is met haar muziek voor HBO’s Chernobyl & Joker, maar ook Lady Gaga won een prijs voor het liedje Shallow in A Star is Born. Nicholas Britell, Frédéric Vercheval, Michael Abels, John Powell & Pierre Charles zijn ook in de prijzen gevallen tijdens de 19de World Soundtrack Awards, een van de belangrijkste internationale prijzen voor filmmuziek. Frédéric Devreese & Krzysztof Penderecki ontvingen allebei een Lifetime Achievement Award.

Lees verder World Soundtrack Awards 2019 op Film Fest Gent werden gewonnen door…

Dit zijn de winnaar van het Film Fest Gent 2019

Dit zijn de winnaar van het Film Fest Gent 2019

Öndög & Monos zijn de winnaars van 46ste Film Fest Gent! Öndög van Gouden Beer-winnaar Wang Quan’an (Tuya’s Marriage) won Grand Prix voor Beste Film, terwijl De Georges Delerue Prijs voor Beste Muziek & Sound Design dit jaar naar de mysterieuze thriller Monos gaat van Alejandro Landes, met muziek van Mica Levi.

Lees verder Dit zijn de winnaar van het Film Fest Gent 2019

Les Misérables is openingsfilm van Film Fest Gent 2019, Matthias Schoenaerts sluit af met The Mustang

Les Misérables is openingsfilm van Film Fest Gent 2019, Matthias Schoenaerts sluit af met The Mustang

Het filmfestival van Gent heeft zijn trekpleister gevonden! Op dinsdag 8 oktober 2019 opent de 46e editie van Film Fest Gent met de vertoning van Les Misérables. Regisseur Ladj Ly maakte met zijn speelfilm eerder dit jaar al een daverend debuut in Cannes, waar hij de Juryprijs won, maar hij komt nu ook naar België. Als afsluiter is er The Mustang door regisseuse Laure de Clermont-Tonnerre met niemand minder dan Matthias Schoenaerts in de hoofdrol.

Lees verder Les Misérables is openingsfilm van Film Fest Gent 2019, Matthias Schoenaerts sluit af met The Mustang