Tag Archives: Film Fest Gent

De Belgische film La Civil wordt openingsfilm van Film Fest Gent 2021

La Civil, het fictiedebuut van de Belgisch-Roemeense Teodora Ana Mihai, is de officiële openingsfilm van de 48ste editie van Film Fest Gent, dat op 12 oktober 2021 de rode loper uitrolt. Het aangrijpende drama over een Mexicaanse moeder wier dochter ontvoerd wordt door een drugskartel ging in wereldpremière op het filmfestival van Cannes, waar hij de Prix du Courage won. De film is een urgent, gefictionaliseerd portret van de alledaagse realiteit van toegenomen geweld tegen burgers in Mexico en geeft een stem aan de vele ouders die verweesd achterblijven.

Continue reading De Belgische film La Civil wordt openingsfilm van Film Fest Gent 2021

World Soundtrack Awards 2019 op Film Fest Gent werden gewonnen door…

World Soundtrack Awards 2019 op Film Fest Gent werden gewonnen door...

De winnaars van de World Soundtrack Awards georganiseerd op het Film Fest Gent zijn binnen! Opvallende naam is de IJslandse celliste Hildur Guðnadóttir (Soldado, Prisoners, Sicario, Arrival, Mary Magdalene) die tegenwoordig heel populair is met haar muziek voor HBO’s Chernobyl & Joker, maar ook Lady Gaga won een prijs voor het liedje Shallow in A Star is Born. Nicholas Britell, Frédéric Vercheval, Michael Abels, John Powell & Pierre Charles zijn ook in de prijzen gevallen tijdens de 19de World Soundtrack Awards, een van de belangrijkste internationale prijzen voor filmmuziek. Frédéric Devreese & Krzysztof Penderecki ontvingen allebei een Lifetime Achievement Award.

Continue reading World Soundtrack Awards 2019 op Film Fest Gent werden gewonnen door…


Dit zijn de winnaar van het Film Fest Gent 2019

Dit zijn de winnaar van het Film Fest Gent 2019

Öndög & Monos zijn de winnaars van 46ste Film Fest Gent! Öndög van Gouden Beer-winnaar Wang Quan’an (Tuya’s Marriage) won Grand Prix voor Beste Film, terwijl De Georges Delerue Prijs voor Beste Muziek & Sound Design dit jaar naar de mysterieuze thriller Monos gaat van Alejandro Landes, met muziek van Mica Levi.

Continue reading Dit zijn de winnaar van het Film Fest Gent 2019

Les Misérables is openingsfilm van Film Fest Gent 2019, Matthias Schoenaerts sluit af met The Mustang

Les Misérables is openingsfilm van Film Fest Gent 2019, Matthias Schoenaerts sluit af met The Mustang

Het filmfestival van Gent heeft zijn trekpleister gevonden! Op dinsdag 8 oktober 2019 opent de 46e editie van Film Fest Gent met de vertoning van Les Misérables. Regisseur Ladj Ly maakte met zijn speelfilm eerder dit jaar al een daverend debuut in Cannes, waar hij de Juryprijs won, maar hij komt nu ook naar België. Als afsluiter is er The Mustang door regisseuse Laure de Clermont-Tonnerre met niemand minder dan Matthias Schoenaerts in de hoofdrol.

Continue reading Les Misérables is openingsfilm van Film Fest Gent 2019, Matthias Schoenaerts sluit af met The Mustang