Mary Magdalene Telenet Play More recensie

xxxMary Magdalene ***

Regie: Garth Davis (Lion)

Met Rooney Mara, Joaquin Phoenix, Chiwetel Ejiofor, Denis Ménochet, Tahar Rahim, Ariane Labed,…

Speeltijd: 120′

Ga kijken als je hield van Song to Song & Passion of the Christ.

Het verhaal: We volgen het verhaal van Mary Magdalena die in de eerste eeuw na Christus een volger wordt van de Joodse rabbi Jezus van Nazareth.

Mary Magdalene Telenet Play More recensie

Ons verdict: Regisseur Garth Davis heeft ons de laatste jaren stevig verbaasd: Met zijn werk Lion maakte de Welshe cineast een straffe film, maar we waren best ook verrast door zijn keuze om het verhaal van christelijke heilige Mary Magdalena te brengen en als domper op de feestvreugde kreeg deze film vanwege de hele Weinstein-affaire geen release in België. Boe! Telenet Play More nam hem gelukkig op in zijn aanbod, dus pikte we hem mee ondanks zijn lage score op IMDb.

Nu Mary Magdalene is alles behalve een slechte film. Het tempo mag dan misschien (zeer) traag zijn, het is de intentie van de regisseur om de film zoals een waas of openbaring te brengen en daar past zowel het tempo als de heerlijk realistische cinematografie perfect in. Bovendien vinden we het feministische oogpunt dat Rooney Mara vertolkt in Mary Magdalene straf: Het toont hoe vrouwen onschuldiger geloven in God tegenover mannen die door de jaren de nood hadden om het katholicisme sterk te institutionaliseren en uiteindelijk ‘minderheden’ zoals vrouwen, ontrouwe mannen & holebi’s te benadelen of zelf te vervloeken van hun geloof. Joaquin Phoenix was misschien niet de beste keuze om Jezus van Nazareth te vertolken, maar de man blijft een icoon op het vlak van acteren en legt ook deze keer weer een mooie prestatie neer, hoewel Rooney Mara effectief met de kroon gaat lopen in Mary Magdalene. De prachtige muziek waarin Johann Johansson in zijn finale dagen nog aan werkt, valt ook op te merken. Tot slot vinden we het ook nog straf dat Mary Magdalene zo braaf wordt ervaren en ondanks de controverses in het verleden van films met Jezus in het hoofdrol zoals Passion of the Christ, The Last Temptation of the Christ & Life of Brian onder de radar van kerkelijke kritiek blijft ondanks het feit dat hij net zoals The Da Vinci Code een gevoelig onderwerp aankaart.

Kortom, Mary Magdalene is misschien traag, maar in onze ogen een uiterst straffe film. Voor de liefhebbers van Bijbelse verhalen zullen we maar zeggen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter