UPDATE: De rotte beerput van Hollywood: Weinstein & co

De rotte beerput van Hollywood: Weinstein & co

Akelig nieuws in Hollywood: Harvey Weinstein, één van de founders van The Weinstein Company (het onafhankelijk filmstudio achter films zoals Pulp Fiction, Silver Linings Playbook, The King’s Speech, Inglourious Basterds, Tulip Fever, Wind River,…) is aangeklaagd wegens seksuele intimidatie. De filmproducent zou jaren zichzelf openlijk hebben gemastrubeerd voor de ogen van actrices die in zijn films zouden willen meedoen en een aantal actrices zoals Ashley Judd (Kiss the Girls) & Rose McGowan (Planet Terror) zouden dit bevestigen. Ze worden inmiddels in het openbaar gesteund door heel wat actrices die voor The Weinstein Company werkten zoals Meryl Streep (The Iron Lady), Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook), Kate Winslet  (The Reader), Gwyneth Paltrow (Shakespear in Love), Glenn Close, Angelina Jolie (Playing by Heart) & Judi Dench (Shakespeare in Love). Sterker nog, er gaat de ronde dat Russell Crowe (Gladiator) & Matt Damon (The Martian, The Departed) het schandaal in de doofpot hebben gestopt jaren geleden door de New York Times en we weten allemaal hoe close Harvey Weinstein & George Clooney wel zijn. Deze week kwam zelfs aan het licht dat Weinstein Kate Beckinsale op 17-jarige leeftijd intimideerde, wat hem in opspraak brengt voor seksuele intimidatie bij minderjarigen (lees het bericht hier op Instagram). Het blijkt dus dat het serieus stinkt in Hollywood en meer bepaalde onder films en castleden die filmliefhebbers omarmt.

https://i0.wp.com/www.heyuguys.com/images/2011/11/WeinsteinLogo.jpg?w=474

Inmiddels zou Harvey Weinstein zijn excuses hebben aangeboden en hij werd van zijn eigen bedrijf ontslagen, maar het blijkt dat dit seksscandaal nog een straatje zal krijgen.

Matt Damon heeft officieel verklaard aan Deadline.com dat hij niet af wist van het gedrag van Weinstein, maar het wel heeft opgenomen voor de samenwerking met Hoofd van Miramax Italië, Fabrizio Lombardo. The New York Times-journaliste Sharon Waxman heeft deze handeling (foutief) geïnterpreteerd als Damon zijnde aanhanger van Weinstein. George Clooney heeft officieel ook laten weten via Variety dat hij nooit iets af wist van het gedrag van Harvey Weinstein en het gewoon onverdedigbaar vindt. Inmiddels krijgt dit verhaal ook een politiek staartje, gezien Harvey Weinstein een frevente aanhanger was van de Democraten en de Republikeinen met Donald Trump aan kop zien dit als een mooie gelegenheid om de vuurpijlen van Hollywood naar de andere kant te richten. Obama’s en Clinton’s hebben zich inmiddels ook al gekeerd tegen Weinstein & co.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.