The Martian review

The Martian posterThe Martian ***

Regie: Ridley Scott (Alien, Gladiator, American Gangster)

Met Matt Damon, Jessica Chastain, Chiwetel Ejiofor, Jeff Daniels, Sean Bean, Kate Mara, Michael Peña, Benedict Wong, Donald Glover,…

Speeltijd: 144′

Ga kijken als je hield van Interstellar en Prometheus.

Het verhaal: Tijdens een mislukte Ares III-missie laat de crew aan boord van de Hermes Mark Watney achter op het verlaten Mars waar niets leefbaar kan overleven.

De cast uit The Martian

Ons verdict: Sir Ridley Scott is een legende dankzij zijn contributie aan de hedendaagse cinema met films zoals Alien, Gladiator, Blade Runner & American Gangster, maar de laatste jaren is hij op zoek naar een nieuwe box office hit. Prometheus & Exodus: Gods & Kings haalden allebei niet de verwachtingen en The Counselor was ongetwijfeld een nieuw dieptepunt in zijn repertoire (had waarschijnlijk te maken met het verliezen van zijn broer Tony Scott).

Toen vorig jaar bekend werd gemaakt dat Ridley Scott zich terug naar het science fiction genre ging begeven, waren de meningen verdeeld. OK, Scott’s werk ademt science fiction, maar met het recente Oscarsucces Gravity en het meesterlijke Interstellar van Christopher Nolan begeeft Scott zich wel op glad ijs om in 2015 opnieuw een ruimtevaart-avontuur te verfilmen. Zeker als je weet dat 2 sleutelfiguren Matt Damon & Jessica Chastain vorig jaar al de revu deden. Al een geluk voor de grootmeester der cinema is het niet uitgemunt in een flop, The Martian draait op wieltjes zoals je aan onze berichten wel kan lezen (year to date blijft Robin Hood nog wel steeds de topper aan de Belgische box office voor Ridley Scott).

Spijtig genoeg brengt Sir Ridley Scott niet datgene wat we verwachten bij MoviePulp.be. OK, een survival story brengt in het science fiction genre is vernieuwend, het wetenschappelijke toevoegen aan de film was geniaal en de special effects zijn weer overweldigend zoals steeds. Maar het algemene sentiment na de film laat wat aan het omstreden en actievolle Armageddon terugdenken. Bovendien duurt de film net dat stukje te lang om niet in slaap te vallen en Matt Damon speelt zijn meest irritante rol ooit. Zo irritant en mainstream grappig dat je op de duur jezelf afvraagt of de wetenschap in The Martian wel echt zo klopt (een parachute over de punt van een raket trekken, seriously Ridley?). Het geeft het samen met de Rock ‘n Roll-muziek een beetje een indie-sfeertje, wat best wel ironisch is gezien het feit dat Ridley Scott altijd zo serieus is. Het maakt het allemaal zeer ongeloofwaardig en met andere woorden popcorn entertainment voor de hele familie.

Kortom, Ridley Scott is terug met The Martian, maar het blijft volgens ons zwaar onder verwachting. Geniet onderaan van een aantal clips uit The Martian:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

5 gedachten op “The Martian review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter