Tyrant op Netflix België review

Tyrant seizoen 1 posterTyrant S1 ****

Creators: Craig Wright & Gideon Raff

Met Adam Rayner, Ashraf Barhom, Moran Atias, Raad Rawi, Jennifer Finnigan, Alexander Karim, Sibylla Deen, Anne Winters, Noah Silver, Salim Dau, Justin Kirk, Melia Kreiling, Alice Krige,…

Speeltijd: 10 aflevering van elks ongeveer 45 min

Ga kijken als je hield van House of Cards.

Het verhaal: Barry is een Amerikaanse burger met koninklijke roots in Abbudin, een land in het Midden-Oosten. Voor het huwelijk van zijn neefje wordt hij gevraagd door zijn vader (een dictator) om naar zijn thuisland terug te gaan en voor het eerst in 20 jaar beslist hij om in te gaan op het verzoek. Wat een tijdelijk bezoek moest worden, wordt een helse en turbulente tocht doorheen het verleden en de toekomst van het land dat hem dier is.

De cast van Tyrant seizoen 1

Ons verdict: Het nieuwste seizoen van House of Cards was teleurstellend te noemen, zeker gezien het grote potentieel dat het 3de seizoen had om in de wereldpolitiek te stappen. FX Networks maakt handig van deze mislukking gebruik en koos om een serie uit te brengen die zich focust op het turbulente Midden-Oosten om de wereldpolitiek onder de aandacht te brengen van de Amerikanen (cfr. Tyrant). Een slimme zet van het nieuwe Amerikaanse kanaal, want het is duidelijk dat het onderwerp van politieke macht mensen in de laatste jaren wakker houdt.

Tyrant heeft alles wat een hitserie moet hebben: een sterke cast met Adam Rayner, Ashraf Barhom, Moran Atias & Jennifer Finnigan als sleutelspelers, een scenario dat doordacht in elkaar zit en de eindeloze inspiratie van de Arabische lente en alle talloze gekke verhalen van gevallen didactors uit het Midden-Oosten. De kwaliteit kunnen we vergelijken met deze van een Netflix-serie en de locaties zoals Marokko, Israël en Dubai laten aan de verbeelding over.

Kortom, Tyrant is de nieuwe talk of the town en moet je gezien hebben op Netflix België. Geniet onderaan van de trailer van Tyrant seizoen 1 en wees overtuigd als deze review het al niet heeft gedaan voor jou:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

4 gedachten op “Tyrant op Netflix België review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter