Tyrant S2 review op Netflix België

Tyrant S2 posterTyrant S2 **** 1/2

Regie: Howard Gordon, Gideon Raff & Craig Wright

Met Adam Rayner, Ashraf Barhom, Moran Atias, Noah Silver, Alexander Karim, Sibylla Deen, Raad Rawi, Mehdi Dehbi, Peter Polycarpou, Olivia Popica,…

Speeltijd: 12 afleveringen van elks 45 minuten

Ga kijken als je hield van de sterke afleveringen van House of Cards.

Het verhaal: Aan het begin van het 2de seizoen zien we een opgesloten Barry Al-Fayeed die zijn celstraf uitwacht zonder familie of vrouw die hij kan zien. Om de situatie nog erger te maken, beslist de regering met Jamal aan het hoofd om hard op te treden tegen de verrader door de doodstraf terug in te voeren.

Adam Rayner in Tyrant S2

Ons verdict: Toen het 1ste seizoen van Tyrant uitkwam op Netflix sloeg het bij onze redactie in zoals een bom. De kwaliteit die het FX Networks-programma naar voor bracht was buiten alle verwachtingen. Nu zijn de Amerikaanse TV-makers terug voor een 2de seizoen en ze gaan weer een stuk verder.

De actualiteit wordt wederom omarmd in Tyrant S2: deze keer is het The Caliphate die vermomd wordt als de terroristische organisatie IS in het echte leven dat aanbod komt en alle thunder steelt. De manier waarop deze in het verhaal is verwerkt, deed onze redactie watertanden en de situatie in het Midden-Oosten met al zijn religieuze spanningen beter te verstaan. Sterker nog, andere series zoals House of Cards begonnen het thema ook over te nemen. Hoofdacteur Adam Rayner zet zijn indrukwekkende prestatie als Barry Al-Fayeed verder en ook Ashraf Barhom toont hoe een krankzinnige dictator te werk gaat met ongelimiteerde macht met de nodige eye candy die de scherm passeert (Moran Atias, Sibylla Deen & Jennifer Finnigan).

Kortom, Tyrant S2 is een klein stukje kunst dat uit Amerika overvliegt naar Europa en waar je zeker tijd voor moet nemen om het te bekijken.

 


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “Tyrant S2 review op Netflix België”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter