MoviePulp

Alle posts over de film streamingdiensten op MoviePulp and other fiction
 • Verliest Netflix nu al marktaandeel?

  Verliest Netflix nu al marktaandeel?

  Dat Netflix onder druk staat van Disney, WarnerMedia, Apple & meer is duidelijk, maar als we de nieuwsbrief van Parrot Analytics en een bericht van de Hollywood Reporter moet geloven, lijkt de populairste streamingdienst van de wereld nu al onder druk! In het begin van de zomer werd nl. gerapporteerd dat de globale abonnementen van Netflix een lichte daling aan het inzetten zijn en dat nog zonder dat de nieuwe spelers op de markt zijn. Wat is er aan de hand?

  Lees verder… • Wordt Annapurna Pictures eerste slachtoffer van streamingdiensten?

  Wordt Annapurna Pictures eerste slachtoffer van streamingdiensten?

  We zeiden het al een tijdje terug in een opinie-stuk rond streaming, maar het lijkt nu bevestigd te worden. Internationale streamingdiensten zoals Netflix, Amazon & anderen zorgen ervoor dat mensen voor onafhankelijke films niet meer naar de bioscoop gaan en deze tol eist zijn eerste slachtoffer. Annapurna Pictures, het onafhankelijk filmstudio in Hollywoood achter American Hustle, Zero Dark Thirty, Her & Foxcatcher kan volgens Deadline.com zijn rekening niet meer betalen vanwege de recente verliezen die ze leden aan Vice, Booksmart & If Beale Street Could Talk & The Sisters Brothers. Het gaat een van deze dagen zich failliet verklaren voor de Amerikaanse rechtbank. Echter gelovem we bij MoviePulp.be niet dat dit de laatste zijn. Ook de Britse onafhankelijke filmstudio’s kreunen onder de druk en er zijn nog heel wat andere onafhankelijke studio’s die ik de filmwereld vol franchises zichzelf zullen moeten uitvinden. • The CW vernieuwt contract niet meer met Netflix

  The CW vernieuwt contract niet meer met Netflix

  Het imperium van de populairste streamingdienst van de wereld leek al te verminderen met het wegvallen van Disney-content rond Disney+, maar nu blijkt het aanbod nog meer te imploderen. The CW, verantwoordelijk voor Riverdale & heel wat DC Comics-series zoals Arrow, The Flash, Supergirl, Batwoman en ga maar verder, stopt abrupt zijn contract met Netflix. Geen nieuwe CW-series zullen toegevoegd worden aan de Netflix-bibliotheek, hoewel het te bekijken valt of er nog seizoenen bijkomen bij het huidige aanbod. Op zich is dit geen slechte evolutie gezien de magere kwaliteit die de series brengen in tv-land, maar Netflix zal moeten bieden voor de content net zoals andere streamingdiensten. Niet evident, Amazon Prime Video heeft bvb. inmiddels Star Trek Picard afgesnoept van Netflix. De vraag blijft of Netflix dit zal doen, gezien het meer en meer de focus zal leggen op zijn eigen Originals-series & -films. Het is ook niet duidelijk of dit nieuws impact zal hebben op Europa waar Netflix veel minder concurrentie krijgt op eerste zicht. • Meer details over streamingdienst Disney Plus bekend. Volgt België?

  Meer details over streamingdienst Disney Plus bekend. Volgt België?

  Tijdens de beleggerspresentatie vandaag onthulde Disney meer over hun plannen voor de series, films, klassiekers en aankomende exclusieven die beschikbaar zullen zijn op de streamingdienst Disney+. De lanceringsdatum is gepland in het najaar van 2019 op 12 november. Een maandelijks abonnement zal zo’n 6,99 dollar per maand kosten of jaarlijks 69,99 dollar.

  Lees verder… • Snap Inc. gaat Original series brengen op Snapchat

  Snap Inc. gaat Original series brengen op Snapchat

  De streamingoorlog kan niet gekker worden, want ook Snapchat van Snap Inc. is van plan om na Disney & Apple zijn eigen series te brengen in 2019. Gezien het mobiele gebruik dit jaar het gebruik van televisie zal voorbij steken in termen van time spend en het feit dat YouTube o.m. bezig is met zijn eigen content aan te bieden, maken ze deze move.

  Lees verder… • Hier is het dan: VTM Go, de Vlaamse versie van Netflix?

  MEDIALAAN lanceert VTM Go in het najaar van 2018

  MEDIALAAN, het grootste commerciële mediabedrijf van Vlaanderen, heeft zijn nieuwste streamingapp lanceren genaamd VTM Go. Het gloednieuw videoplatform wordt een vervanging van het huidige streamingaanbod in de VTM-app met een focus op het gratis televisie kijken op zenders zoals VTM, Q2, Vitaya, CAZ, VTMKZOOM & KADET en het streamen van hun aanbod aan eigen Vlaamse televisieprogramma’s.

  Lees verder… • Wat is de impact van zomer- & winteruur op ons streaminggedrag?

  Wat is de impact van zomer- & winteruur op ons streaminggedrag

  Vorig jaar stelde de Europese Commissie het winter- & zomeruur ter discussie in een online poll. Het resultaat leek duidelijk: van de 4,5 miljoen EU-burgers die hun stem uitbrachten is 80% het zat om de tijd 2 keer per jaar hun biologische klok te moeten verschuiven. Toch zetten we ook dit jaar weer onze klok een uurtje vooruit in de nacht van zaterdag op zondag 31 maart. Maar in welke mate wordt onze dagelijkse routine hierdoor ontregeld? Telenet onderzocht welke invloed de overschakeling naar het zomeruur heeft op ons kijkgedrag en het is een bijzonder interessante bevinding voor de streamers onder ons.

  Lees verder… • Hier is het dan: Apple TV+, ook voor België

  Apple TV Plus logo

  Na talloze berichten van Amerikaanse vakpers dat Apple van plan is eigen content te maken, is het uur van de waarheid er eindelijk gekomen. Apple lanceert nl. vandaag zijn eigen streamingplatform Apple TV+. De nieuwe streamingdienst van Apple zal de concurrentie aangaan met Amazon & Netflix door eigen televisieseries & films te brengen, maar ook films & series van 3de partijen. Alle genres zullen aangesproken worden zoals kids, comedy, documentaires en meer. Apple heeft inmiddels al heel wat leuke namen op zijn rekening staan om content te brengen & promo te maken voor zijn nieuwste streamingdienst: Zo zie je in het promotievideo’tje o.m. regisseurs zoals J.J. Abrams, Steven Spielberg, M. Night Shyamalan, Sofia Coppola, Ron Howard & Damien Chazelle en acteurs of actrices zoals Octavia Spencer, Kristen Bell, Jennifer Aniston & Hailee Steinfeld,… Er komt sowieso een exclusieve talkshow van Oprah op Apple TV+, maar tijdens de keynote werden er ook nog namen vermeld zoals Steve Carell, Brie Larson, Spike Lee, Ewan McGregor, Jason Momoa, Reese Witherspoon, Francis Lawrence, David S. Goyer, Jennifer Garner, Aaron Paul, Stanley Tucci, Lizzy Caplan, Alfre Woodard,… Enfin, heel Hollywood dus! Promovideo met alle bekende Hollywood-namen kan je onderaan bekijken. Apple TV+ wordt op 1 november 2019 verwacht in België (samen met meer dan 100 andere landen overigens) aan een democratische prijs van 4,99 euro per maand voor max. 6 personen & een proeftijd van 7 dagen. Bestel Apple TV+ via deze link.

  Lees verder… • UITGETEST: De nieuwe Yugo TV-app van Telenet

  Telenet YUGO logo

  Dankzij onze goede vrienden bij Telenet kregen we als één van de eerste een mooie kijk in de nieuwe Yugo-app, Telenet’s versie van een standalone app om te genieten van de laatste nieuwe films & series met een maandelijkse abonnement. Yugo belooft je vrijheid om te kiezen tussen het beste van streaming & televisie, maar het is enkel zo goed als de applicatie dat het ter beschikking heeft voor zijn gebruikers. Wij beantwoorden de nakende vragen: Hoe goed is de nieuwe YUGO-applicatie van Telenet? Hoe werkt de YUGO TV-app van Telenet? Wat kan je er allemaal uithalen? Lees hier onze mening over de allernieuwste Yugo-app hier!

  Lees verder… • BBC & ITV creëren samen streamingdienst BritBox

  BBC & ITV creëren samen streamingdienst BritBox

  Brexit of gewn Brexit… De UK gaat door. De 2 grootste televisiekanalen van Groot-Brittannië BBC & ITV gaan nl. samenwerken en komen met een Netflix-concurrent: BritBox. De Britse streamingdienst moet de beste Britse content met producties zoals Peaky Blinders, Luther, Line of Duty, Absolutely Fabulous, Inspector Morse, Poirot & Vanity Fair naar de tommies brengen zonder televisieabonnee te zijn, want zowel BBC als ITV ondervinden bij de jongeren een serieuze terugval door de consumptie van video op YouTube. De aparte streamingdiensten van BBC & ITV, respectievelijk BBC iPlayer & ITV HUB, zullen nog wel blijven bestaan, maar beide bedrijven pompen zo’n 25 tot 40 miljoen pond in BritBox over de komende 2 jaar. Dit komt voor ons Belgen misschien als een verrassing, maar BBC & ITV werkten in de Verenigde Staten & Canada al samen onder de naam BritBox en gaan deze nu ook in hun thuisland uitrollen. BritBox wordt gelanceerd in de 2de helft van 2019 en gaat zo’n 5 pond per maand kosten. Over de Europese markten is nog niets gekend, laat staan voor België, maar zouden jullie bijbetalen voor een Britse streamingdienst in België? • Gaat Amazon Prime Video’s strategie omgooien met Amazon Studios?

  Gaat Amazon Prime Video's strategie omgooien?

  Het ziet er naar uit dat de aankondiging van Disney+ heel wat streamingdiensten nerveus maakt. Zo ook de grootste ecommerce-speler van de wereld, want het lijkt erop dat Amazon zijn strategie voor Prime Video gaat herzien om beter te kunnen concurreren met Netflix, Hulu en andere spelers die de markt op willen. Wat is er aan de hand en wat kan er gebeuren?

  Lees verder… • Telenet maakt remake van bekende videoclip naar aanleiding van YUGO

  Telenet maakt remake van videoclip naar aanleiding van YUGO

  Exact 20 jaar geleden releaste de Finse breakbeatgroup Bomfunk MC’s het nummer Freestyler. Dat nummer en bijhorende clip, waarin een tienerjongen zijn hele omgeving bestuurt met behulp van een MP3-speler, gingen de wereld rond en groeiden uit tot een hymne voor een maatschappij op de rand van digitalisering. Die digitale maatschappij is ondertussen volwassen geworden, niet het minst op het vlak van entertainment. Millenials & digital savvies zijn onlosmakelijk verbonden met hun smartphone en switchen vandaag voortdurend tussen schermen en platformen. Met YUGO richt Telenet zich op deze specifieke doelgroep. YUGO staat klanten toe te freestylen doorheen hun favoriete content, lokaal en internationaal, gecombineerd met uitstekende connectiviteit én met de smartphone als centrale device. Dat vraagt voor een grondige update van de legendarische clip van Bomfunk MC’s naar het jaar 2019. Tijd en ruimte controleren blijft nog altijd fictie, maar met YUGO opent zich een wereld voor échte freestylers.

  Lees verder… • Telenet gaat eindelijk standalone met YUGO

  Goed nieuws, streamers, want Telenet geeft ons eindelijk wat we al jaren willen: een standalone app om HBO-series te kunnen streamen. YouTube streamen, de nieuwste series bingen, mee kunnen praten over De Mol en Blind Getrouwd en in afwachting van het laatste seizoen, memes en gifs van Game of Thrones delen via WhatsApp: millennials en digital savvies switchen vandaag voor hun entertainment voortdurend tussen schermen en platformen. Met YUGO speelt Telenet in op deze specifieke doelgroep. De YUGO-app bundelt zo veel mogelijk relevante content en is het vertrekpunt van de hele tv-ervaring. De klant kijkt waar en wanneer hij wil, naar zijn favoriete zenders, internationale toppers of lokale must-see programma’s. Decoder en afstandsbediening komen er niet meer aan te pas: wie op het grote scherm wil kijken, cast met één klik via Google Chromecast of Apple TV. Uitstekende connectiviteit is hiervoor noodzakelijk en het aanbod wordt dan ook vervolledigd met ongelimiteerd vast internet en een mobiele datapot van 20 gigabyte te verdelen over 1 of 2 simkaarten.

  Lees verder… • Amazon komt met gratis streamingdienst in ruil voor reclame

  Amazon komt met gratis streamingdienst in ruil voor reclame

  Amazon is met Prime Video één van de grootste concurrenten van Netflix, maar als uitdager is het steeds op zoek naar innovatieve business modellen om de cord cutter te plezieren en dat heeft het gevonden via een partner die sinds 1999 eigendom is van het technologiebedrijf: IMDb. IMDb lanceert immers Freedive, een gratis online streamingdienst die in ruil vootr reclame zo’n 130 films waaronder Foxcatcher, Memento, The Illusionist, The Last Samourai 30 series waaronder Fringe, Heroes, zal aanbieden aan de streamer. Met Freedive hoopt Amazon markt in te palmen tegenover spelers in België gelijkaardig aan Stievie, RTL Play, VTM, VIER, VRT Nu en ga zo maar verder, maar de dienst is vooralsnog enkel beschikbaar in de Verenigde Staten. Zou jij de gratis streamingdienst een kans geven? • Telenet gaat niet standalone, maar HBO-series komen wel naar Play

  Telenet gaat niet standalone, maar HBO-series komen wel naar Play

  Er zijn weer veel veranderingen op komst binnen de telecomsector. Proximus lanceerde onlangs zijn bundel Unlimited om je onbeperkt toegang tot geven tot mobiel internet en Telenet heeft zijn aanbod deze week ook aangepast. Zo heeft het beslist om de series van o.m. HBO zoals Game of Thrones, Westworld & The Deuce, maar ook zijn eigen Vlaamse series zoals De Dag, Gent West & Chaussée d’Amour naar Play te brengen. Play More-abonnees genieten nog van meer blockbusters & films in het aanbod, maar zo wordt het Play More-aanbod een stuk minder aantrekkelijk. We mogen weliswaar geen standalone Telenet Yelo Play verwachten zoals Netflix & Amazon, want je dient nog steeds televisieabonnee te zijn alvorens je Play kan aanschaffen. CEO John Porter is ook geen voorstander van een Vlaamse Netflix, want hij ziet eerder toekomst in gerichte reclame samen met Medialaan en andere speler in de sector, dan effectief een oplossing à la Netflix te voorzien. Play zal 11,95 euro per maand gaan kosten, terwijl Play More blijft aan 24,95 euro per maand. Telenet blijft wel het duurste op de markt tegenover Proximus Movies & Series (9,95 euro per maand), Netflix (7,99 euro per maand) & Amazon Prime Video (5,99 euro per maand). Wie snel is, krijgt deze week nog Play voor maar 10 euro per maand. • Komt nieuwe Disney-streamingdienst Disney+ naar België met Hulu- & FX-series?

  Komt nieuwe Disney-streamingdienst Disney+ naar België?

  CEO Bob Iger heeft de nieuwe naam voor de streamingdienst van The Walt Disney Company & 21st Century Fox officieel vrijgegeven. Geen Disney Play dus zoals we voorheen rapporteerde, maar Disney+ of Disney Plus. Op eerste zicht was het niet de bedoeling dat de streamingdienst naar Europa zou komen, maar met de acquisitie van Fox ziet het bedrijf ook mogelijkheden om FX-series naar Europa & ook België te brengen. Disney heeft alleszins een nieuwe Star Wars- (Rogue One-personage Cassian Andor) & Marvel-serie (Falcon & Winter Soldier, Loki) op de planken staan om de streamingdienst te lanceren. Disney+ wordt verwacht in het najaar van 2019 in de Verenigde Staten, maar wanneer hij naar Benelux komt, is nog een vraagteken. Er gaan tevens ook geruchten de ronde dat Disney Hulu-producties naar Europa wil brengen (al dan niet via zijn eigen streamingdienst), gezien het na de fusie tussen Disney & Fox in 2019 meer dan 60% in handen heeft van het bedrijf. Comcast heeft zich inmiddels bij deze situatie neergelegd, want de content van NBCUniversal blijft tot 2024 op Hulu terwijl Disney de knoppen stevig overneemt met hun meerderheidsparticipatie in Hulu.

  Lees verder… • UniversCiné lanceert nieuwe streamingapp UnCut

  UnCut logo van UniversCine

  There is a new app in town and it goes by the name of… UnCut! UniversCiné lanceert zijn maandelijkse abonnementsdienst UnCut die zich richt zoals zijn grote broer UniversCiné.be aan de meerwaardezoeker. Cinefielen onder ons kunnen voor een maandelijkse prijs van 7,99 euro terecht op de website of de app van UnCut en het geeft je toegang tot zowat alle noemenswaardige Vlaamse films (D’Ardennen, IMAGE, De Behandeling, BenX, De Leeuw van Vlaanderen, Hector, Marina, Koko Flanel, De Witte van Sichem, Rundskop) en de ocassionele internationale meerwaardefilms zoals Her, Lovelace, The Imitation Game, Irréversible, High-RiseMichael Clayton, We Own the NightBlue JasmineKing’s Speech, Melancholia, JCVD, The Artist, Eraserhead en ga zo maar verder. Vergis je weliswaar niet: UnCut heeft niet dezelfde bibliotheek als UniversCiné.be en UnCut biedt ook geen (Vlaamse) televisieseries aan. • Met YouTube Premium lanceert Google ook YouTube Originals in België

  Met YouTube Premium lanceert Google ook YouTube Originals in België
  De streamingdiensten komen inmiddels onze oren uit, maar je leest het goed: YouTube lanceert officieel YouTube Originals voor België! YouTube heeft inmiddels YouTube Music gelanceerd waarbij het mogelijk is om net zoals bij Apple Music & Spotify naar muziek te luisteren tegen een maandelijks bedrag. Maar in de achtergrond heeft YouTube ook Red gerebrand naar YouTube Premium en het platform opgesteld naar België sinds de zomer. Dit betekent concreet dat je producties die Google zelf heeft gefinancieerd online kan bekijken op het populaire videoplatform. Je zal dan officieel met video advertenties series (Cobra Kai, Origin, Bodied) of films gratis kunnen bekijken oftewel advertentievrij aan een maandelijkse forfait. In de achtergrond heeft YouTube ook de mogelijkheid gelanceerd in België om video te downloaden en offline te bewaren. Weer sterk werk van de Alphabet-gigant. Hebben jullie YouTube Premium al getest? • Krijgt de nieuwe Disney streamingdienst de naam Disney Play?

  Nieuwe Disney streamingdienst krijgt de naam Disney Play

  The Walt Disney Company heeft volgens geruchten de naam voor zijn streamingdienst gevonden: Disney Play. Dat maakte CEO Bob Igler recent bekend. Niet bijzonder vernieuwend, maar wel kort en efficiënt die bekend in de oren zal klinken voor de grote menigte. De naam is best verrassend, sinds Disnet reeds een spelletjesapp heeft die Play noemt (logo bovenaan), maar goed. Disney Play is een topprioriteit in 2019 voor het huis van de muis eens de fusie met Fox rond is en zal zich vooral richten op nieuwe content die gelanceerd wordt, sinds Disney zijn televisierechten aan concurrenten heeft verkocht tot pakweg 2020. Turner Broadcasting is bvb. niet bereid om zijn televisierechten voor de oude Star Wars-trilogieën al te geven, maar hetzelfde geldt ook voor de huidige Marvel Cinematic Universe. Ook is het nog niet bekend of Disney Play zal starten in België. Wat vinden jullie van de naam?