Franchise: streamingdiensten

Streamz volgt Disney & Netflix en lanceert vandaag nieuw pakket Streamz Basic met advertenties

Na de recente aankondiging van VTM Go+ hebben ze ook niet stil gezeten bij Play Media. Streamz lanceert vandaag op 22 mei 2023 Streamz Basic: een goedkoper abonnement met reclame aan een prijs van  € 5,95 per maand. Streamz wil met dit aanbod een nieuwe doelgroep aanspreken en ervoor zorgen dat nog meer mensen gebruik kunnen maken van de streamingdienst. Met Streamz Basic krijgen kijkers bovendien toegang tot dezelfde Vlaamse en internationale topseries en -films als alle andere abonnees. Goeie deal?

Lees verder Streamz volgt Disney & Netflix en lanceert vandaag nieuw pakket Streamz Basic met advertenties

DPG Media België lanceert betalende versie van VTM Go Plus zonder reclame

VTM Go Plus logo

Wie dacht dat DPG Media alleen maar oog heeft voor de reclamemarkt is goed fout! Het Belgische mediabedrijf lanceert na 4 jaar een betalende versie van zijn VTM Go-applicatie zonder reclame, gedoopt tot VTM Go Plus. Bovendien heeft het nog wat exclusieve content in de aanbieding als je abonnee wordt.

Lees verder DPG Media België lanceert betalende versie van VTM Go Plus zonder reclame


VRT Nu wordt VRT MAX voor zowel audio als video

MoviePulpers, Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie wordt in een nieuw jasje gestopt en gaat alles zoveel mogelijk centraliseren in één handige app. Dat neemt eveneens een naamsverandering van de streamingdienst met zich mee, want VRT MAX wordt dé digitale kijk- en luisterbestemming van VRT. Van primetime tv-programma’s, tot podcasts en live radiostreams van alle VRT-merken… De beste verhalen van VRT – en meer – vind je voortaan altijd en overal, in 1 handige app. Geen HBO Max in België, maar wel VRT MAX!

Lees verder VRT Nu wordt VRT MAX voor zowel audio als video

Disney Plus gaat zijn prijzen verhogen in de VS en introduceert een pakket met advertenties

MoviePulpers, de tijden van besparing met streamingdiensten zijn officieel tot een einde gekomen! Er was enerzijds versnippering aanwezig met alle studio’s die hun eigen streamingdiensten maakten de afgelopen jaren, maar nu gaan er ook advertenties komen op de internationale streamingdiensten. Na speculaties bij Netflix is Disney Plus nl. de eerste die een pakket met advertenties zal introduceren in de Verenigde Staten. Dat maakte ze afgelopen nacht bekend gemaakt aan investeerders op hun kwartaalbijeenkomst. Het nieuwe pakket van 7,99 euro per maand met advertenties of 10,99 euro per maand zonder advertenties zal geïntroduceerd worden in december 2022.

Lees verder Disney Plus gaat zijn prijzen verhogen in de VS en introduceert een pakket met advertenties

HBO Max groeit naar 92.1 miljoen gebruikers, maar dat is nog niet voldoende

In de Warner Bros Discovery earnings call van vandaag heeft de internationale mediaconglomeraat zijn toekomst besproken. Zo wist het een groei te verwezenlijken van 92 miljoen gebruikers en dat zijn effectief betalende accounts die actief zijn op HBO Max & Discovery Plus (je ziet dat ze daarbij lessen hebben genomen van Twitter & de fake accounts volgens Elon Musk). Warner Bros Discovery lanceert deze maand nog nieuwe toonaangevende content in reality, documentaire & actualiteit voor CNN+ en gaat werken aan een nieuwe streaming service die een synergie is tussen beide streamingdiensten met de features van HBO Max maar de stabiliteit van Discovery Plus. Dit moet tot een groei leiden van 130 miljoen gebruikers tegen 2025 met de lancering van 4 nieuwe markten tegen dan. Vraag blijft of België & Frankrijk op dit plan zullen staan…

Lees verder HBO Max groeit naar 92.1 miljoen gebruikers, maar dat is nog niet voldoendeCord-cutting is helemaal terug in Vlaanderen: stijging van 10% en opvallende trend bij nestverlaters

Cord-cutting is terug in opmars dankzij streaming

De coronacrisis heeft de Vlaming even terug naar de lineaire televisie teruggebracht in 2020, maar inmiddels zijn cord-cutters terug van weggeweest! Er werd door de digimeter van IMEC een stijging van 10% gemeten in 2021, maar nog opvallender is de stijging bij jongeren tussen 25-34 die massaal inzetten op streaming (amper 67% kijkt nog naar TV).

Lees verder Cord-cutting is helemaal terug in Vlaanderen: stijging van 10% en opvallende trend bij nestverlaters


Netflix verliest voor het eerst gebruikers en dat heeft veel met de oorlog in Oekraïne te maken

MoviePulpers, disturbance in the force in streamingland, want Netflix kreeg afgelopen nacht een serieuze pandoering op de Amerikaanse beurzen. Reden? De populaire internationale streamingdienst verloor voor het eerst zo’n 200.000 gebruikers om te eindigen op zo’n 222 miljoen gebruikers wereldwijd. De groei voor de Big Tech-gigant lijkt te zijn gestopt na de immense groei tijdens de coronacrisis de voorbije 2 jaar. Wat is er aan de hand?

Lees verder Netflix verliest voor het eerst gebruikers en dat heeft veel met de oorlog in Oekraïne te maken

VRT Nu krijgt een TV-app voor Android

VRT Nu logo

VRT Nu, de gratis streamingdienst van onze Vlaamse overheid, die recent nog The Handmaid’s Tale S4 lanceerde op zijn platform maar ook Onder Vuur, Beau Sejour, Over Water en meer, gaat een stap verder gaan in het digitale. Nadat ze één van de succesvolste apps op smartphones & tablets heeft, gaat het ook een TV-app bouwen voor Android-toestellen. Zo zal de app vandaag gelanceerd worden op Android TV in de Google Play Store en binnenkort beschikbaar zijn op de settopboxen van Proximus (tevens Android) & Telenet. Wanneer er een VRT -app komt voor Apple TV is nog niet duidelijk. Je kan de app voor Android TV hier downloaden. Vanaf januari 2022 gaat VRT Nu het ook mogelijk maken om advertenties te tonen op zijn streamingdienst voor zowel TV, tablet als smartphone.


Zorgt overaanbod aan streamingdiensten voor meer ongevallen op de filmset?

 

Tragedie alom, MoviePulpers! Op de filmset van Rust, een nieuwe Western-serie met Alec Baldwin in de hoofdrol werd cinematografe Halyna Hutchins doodgeschoten en regisseur Joel Souza ernstig gewond bij een incident met een vuurwapen. Het alarmpistool dat gebruikt werd, zou een stuk hebben afgeschoten, maar het kan ook zijn dat het wapen per ongeluk werd verwisseld met een echt wapen. Mensen uit de filmindustrie lijken het incident te wijten aan de toenemende stroom aan content waarvoor streamingdienst zoals Netflix, Amazon, Disney Plus, Streamz, Apple TV Plus & meer verantwoordelijk voor zijn.

Lees verder Zorgt overaanbod aan streamingdiensten voor meer ongevallen op de filmset?

Gedaan met VIP Access op Disney Plus? Disney lanceert Eternals, Encanto & meer exclusief voor bioscopen

Geen Disney VIP access beschikbaar in België, Mulan komt op 4 december 2020 naar Disney Plus België

The Walt Disney Company ziet eindelijk uitzicht uit de coronacrisis en het lijkt er op dat het succes van Shang-Chi and the Legend of the 10 Rings & het dilemma van Black Widow ervoor heeft gezorgd dat VIP Access wel eens een stille dood zal lijden. Disney heeft vrijdag immers beslist om Eternals, The Last Duel, West Side Story, Ron’s Gone Wrong & The King’s Man exclusief in bioscopen te lanceren gedurende de eerste 45 dagen (in de VS alleszins, in België is die release window nog niet bevestigd). Ook Enchanto krijgt een release in bioscopen, maar zou sneller op Disney Plus komen. Einde carrière VIP-toegang op Disney Plus? Wat vinden jullie van Disney Plus’ Premier Access?

HBO Max start op in Europa via Spanje & Scandinavië vanaf 26 oktober 2021, HBO Max Nederland op de planning in 2022

Warner Bros. Discovery heeft eindelijk zijn eerste plannen klaar voor de  lancering van zijn streamingdienst in Europa. Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland, Spanje & Andorra zullen de eerste Europese markten zijn die HBO Max ter beschikking krijgen. In 2022 staat de Balkan op de planning (Kroatië, Bosnië & Herzegovina, Servië, Montenegro, Noord-Macedonië, Slovenië, Bulgarije, Hongarije), maar ook de Baltische staten zoals Estland, Letland & Litouwen & andere Oost-Europese landen zoals Polen, Tsjechië, Slovakije & Roemenië. Op 5 oktober 2021 werd ook bekend gemaakt dat Nederland op de agenda staat in 2022 samen met Griekenland, IJsland & Turkije. Opvallend is dat HBO zich focust op markten waar het in het verleden succesvol was en nog steeds betaalkanalen heeft lopen. Zoals geweten staat HBO Max België niet op de plannen, gezien HBO een partnership heeft met Streamz, maar ook grotere Europese landen zoals Duitsland, Frankrijk & Groot-Brittannië staan voorlopig niet in het vizier. Dit heeft te maken met de langdurige contracten van HBO met o.m. Sky & Liberty Global. HBO Max zou tegen 2026 in 190 landen beschikbaar moeten zijn.

Lees verder HBO Max start op in Europa via Spanje & Scandinavië vanaf 26 oktober 2021, HBO Max Nederland op de planning in 2022


OPINIE: Niet doorspoelbare reclame is een pleister op een houten been

Grote telecomproviders in België verlengen hun COVID-19 condities

Allez, here we go again… Steeds diezelfde discussie in arm Vlaanderen. Telecom-operator Telenet gaat als eerst het niet mogelijk maken om reclame niet door te spoelen. Triomfantelijk brachten alle media-outlets dit nieuws deze ochtend, maar wij zien dit vooral anders. De lokale media-industrie wil het maar niet begrijpen. Mensen zijn het nl. beu om TV-reclame voorgeschoteld te krijgen voor jullie lage kwaliteit aan producties à la Big Brother, Blind Getrouwd, de zoveelste editie van The Voice of realityshows zoals De Planckaerts, Verhulstjes of wie dan ook. Er is een nieuwe standaard en het noemt streaming, een manier waardoor je kan kijken naar wat en wanneer je maar wil aan een vaste maandelijkse prijs. En de internationale druk gaat met dit soort initiatieven alleen maar toenemen! Streaming is hier om de bioscoopsector grondig door elkaar te schudden na de COVID-19 crisis, maar het heeft al een tijdje de televisiesector in een houtgreep die zich kost wat kost moet leren heruitvinden in plaats van ouwe koeien door de sloot te halen.

Lees verder OPINIE: Niet doorspoelbare reclame is een pleister op een houten been

Geen HBO Max in België, Streamz neemt aanbod van HBO Max over

Streamz logo roos

Telenet wint zijn slag thuis, want in een persbericht wist het te zeggen dat het zowel alle te verwachten HBO Max-content in zijn aanbod zal opnemen. Het gaat dan over Raised by Wolves, Flight Attendant, maar ook de revivals van Fresh Prince of Bel-Air, Friends & Sex and the City. Zelfs Justice League komt op 10 mei 2021 naar de Vlaamse streamingdienst dat al jaar en dag de home van HBO is. Zo maakten wij onze analyse een tijd terug al bekend dat HBO Max geen focus zou krijgen in België met het vergane verhaal van HBO Benelux in het verleden, hoewel het niet uitgesloten is dat HBO Max wel naar onze Noorderburen zal komen.

Lees verder Geen HBO Max in België, Streamz neemt aanbod van HBO Max over

Starzplay-series zoals The Stand krijgen onderdak bij TV Vlaanderen

Starzplay-series zoals The Stand krijgen onderdak bij TV Vlaanderen

MoviePulpers, TV Vlaanderen was wat afwezig met zijn reis in het streaminglandschap, maar dat is verleden tijd. De Vlaamse satelliet-speler breidt zijn aanbod nl. uit met STARZPLAY Originals. Samen met de Canal+ series & STARZPLAY vormt TV Vlaanderen een rijke toevoeging op de gevestigde markt met voornamelijk Europese kwaliteitsseries & -films, zoals The Spanish Princess, Emmy®-genomineerde serie Normal People, de voor Golden-Globe® genomineerde komedie Ramy van komiek Ramy Youssef, komische dramaserie The Great met in de hoofdrol Elle Fanning & Nicholas Hoult, en The Act, de anthologiereeks met Academy Award®-winnaars Patricia Arquette & Joey King. Verder is er ook nog Gangs of London, Power, The Stand & We Are Who We Are.

Lees verder Starzplay-series zoals The Stand krijgen onderdak bij TV Vlaanderen


Bijna helft van de Belgen haalden een betalende streamingdienst in huis tijdens coronacrisis

Streamingdiensten deden het de voorbije jaren bijzonder goed volgens de cijfers van verschillende streamingspelers zoals VRT, VTM Go & meer. Maar dit wordt nu ook bevestigd door de Digimeter van imec. Ruim 46% van de Belgen haalde in 2020.een betalende streamingdienst in huis zoals Netflix, Streamz, Disney Plus, Prime Video of Apple TV Plus.

Lees verder Bijna helft van de Belgen haalden een betalende streamingdienst in huis tijdens coronacrisis