MoviePulp

Alle posts over de film streamingdiensten op MoviePulp and other fiction • Telenet gaat niet standalone, maar HBO-series komen wel naar Play

  Telenet gaat niet standalone, maar HBO-series komen wel naar Play

  Er zijn weer veel veranderingen op komst binnen de telecomsector. Proximus lanceerde onlangs zijn bundel Unlimited om je onbeperkt toegang tot geven tot mobiel internet en Telenet heeft zijn aanbod deze week ook aangepast. Zo heeft het beslist om de series van o.m. HBO zoals Game of Thrones, Westworld & The Deuce, maar ook zijn eigen Vlaamse series zoals De Dag, Gent West & Chaussée d’Amour naar Play te brengen. Play More-abonnees genieten nog van meer blockbusters & films in het aanbod, maar zo wordt het Play More-aanbod een stuk minder aantrekkelijk. We mogen weliswaar geen standalone Telenet Yelo Play verwachten zoals Netflix & Amazon, want je dient nog steeds televisieabonnee te zijn alvorens je Play kan aanschaffen. CEO John Porter is ook geen voorstander van een Vlaamse Netflix, want hij ziet eerder toekomst in gerichte reclame samen met Medialaan en andere speler in de sector, dan effectief een oplossing à la Netflix te voorzien. Play zal 11,95 euro per maand gaan kosten, terwijl Play More blijft aan 24,95 euro per maand. Telenet blijft wel het duurste op de markt tegenover Proximus Movies & Series (9,95 euro per maand), Netflix (7,99 euro per maand) & Amazon Prime Video (5,99 euro per maand). Wie snel is, krijgt deze week nog Play voor maar 10 euro per maand. • Komt nieuwe Disney-streamingdienst Disney+ naar België met Hulu- & FX-series?

  Komt nieuwe Disney-streamingdienst Disney+ naar België?

  CEO Bob Iger heeft de nieuwe naam voor de streamingdienst van The Walt Disney Company & 21st Century Fox officieel vrijgegeven. Geen Disney Play dus zoals we voorheen rapporteerde, maar Disney+ of Disney Plus. Op eerste zicht was het niet de bedoeling dat de streamingdienst naar Europa zou komen, maar met de acquisitie van Fox ziet het bedrijf ook mogelijkheden om FX-series naar Europa & ook België te brengen. Disney heeft alleszins een nieuwe Star Wars- (Rogue One-personage Cassian Andor) & Marvel-serie (Falcon & Winter Soldier, Loki) op de planken staan om de streamingdienst te lanceren. Disney+ wordt verwacht in 2019 in de Verenigde Staten, maar wanneer hij naar Benelux komt, is nog een vraagteken. Er gaan tevens ook geruchten de ronde dat Disney Hulu-producties naar Europa wil brengen (al dan niet via zijn eigen streamingdienst), gezien het na de fusie tussen Disney & Fox in 2019 60% in handen heeft van het bedrijf.

  Lees verder… • Met YouTube Premium lanceert Google ook YouTube Originals in België

  Met YouTube Premium lanceert Google ook YouTube Originals in België
  De streamingdiensten komen inmiddels onze oren uit, maar je leest het goed: YouTube lanceert officieel YouTube Originals voor België! YouTube heeft inmiddels YouTube Music gelanceerd waarbij het mogelijk is om net zoals bij Apple Music & Spotify naar muziek te luisteren tegen een maandelijks bedrag. Maar in de achtergrond heeft YouTube ook Red gerebrand naar YouTube Premium en het platform opgesteld naar België sinds de zomer. Dit betekent concreet dat je producties die Google zelf heeft gefinancieerd online kan bekijken op het populaire videoplatform. Je zal dan officieel met video advertenties series (Cobra Kai, Origin, Bodied) of films gratis kunnen bekijken oftewel advertentievrij aan een maandelijkse forfait. In de achtergrond heeft YouTube ook de mogelijkheid gelanceerd in België om video te downloaden en offline te bewaren. Weer sterk werk van de Alphabet-gigant. Hebben jullie YouTube Premium al getest? • Krijgt de nieuwe Disney streamingdienst de naam Disney Play?

  Nieuwe Disney streamingdienst krijgt de naam Disney Play

  The Walt Disney Company heeft volgens geruchten de naam voor zijn streamingdienst gevonden: Disney Play. Dat maakte CEO Bob Igler recent bekend. Niet bijzonder vernieuwend, maar wel kort en efficiënt die bekend in de oren zal klinken voor de grote menigte. De naam is best verrassend, sinds Disnet reeds een spelletjesapp heeft die Play noemt (logo bovenaan), maar goed. Disney Play is een topprioriteit in 2019 voor het huis van de muis eens de fusie met Fox rond is en zal zich vooral richten op nieuwe content die gelanceerd wordt, sinds Disney zijn televisierechten aan concurrenten heeft verkocht tot pakweg 2020. Turner Broadcasting is bvb. niet bereid om zijn televisierechten voor de oude Star Wars-trilogieën al te geven, maar hetzelfde geldt ook voor de huidige Marvel Cinematic Universe. Ook is het nog niet bekend of Disney Play zal starten in België. Wat vinden jullie van de naam? • MEDIALAAN lanceert VTM Go in het najaar van 2018

  MEDIALAAN lanceert VTM Go in het najaar van 2018

  MEDIALAAN, het grootste commerciële mediabedrijf van Vlaanderen, gaat in het najaar van 2018 een nieuwe streamingapp lanceren genaamd VTM Go. Het gloednieuw videoplatform wordt een vervanging van het huidige streamingaanbod in de VTM-app met een focus op het gratis televisie kijken op zenders zoals VTM, Q2, Vitaya, CAZ, VTMKZOOM & KADET en het streamen van hun aanbod aan eigen Vlaamse televisieprogramma’s.

  Lees verder… • Proximus stort zich (te laat) op streaming markt

  Dominique Leroy, de CEO van Proximus, heeft verteld in een interview met Het Laatste Nieuws dat de grootste telecomoperator van het land aan het werken is aan een nieuwe Belgische streamingdienst. Als één van de laatste spelers naast Telenet, Stievie & VRT Nu gaan zij dus ook een alternatief bieden om lokale producties ter beschikking te zetten. Ze gaat dit niet alleen doen, maar met hulp uit de telecom- & mediasector. De aanpak van de streamindienst wordt ook anders, gezien ze lokale producties in de kijker zullen zetten alsook een betere manier willen vinden om programma’s aan te bieden. Op deze manier hopen ze het geld van de Belgen die naar internationale spelers zoals Netflix, Amazon, Facebook & Google vloeien, een hald toe te roepen. Wij vrezen dat enkel wat laat is. • Zorgt streaming voor teleurstellende kijkcijfers van Belgen op Wereldbeker Voetbal 2018?

  Belgen populair maar waar blijven kijkcijfers

  De Wereldbeker Voetbal 2018 in Rusland is historisch voor ons Belgen. Nog nooit haalde we zo’n hoge plaats op een internationaal voetbaltornooi dankzij het Belgische voetballeger met namen zoals Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku, Dries Mertens, Vincent Company, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Thibaut Courtois en ga zo maar verder. Bravo, Rode Duivels! Maar ondanks het feit dat we nog nooit de resultaten van Mexico 1986 konden overtreffen, werden de kijkcijfers van de Belgische voetbalploeg pas in de laatste 2 wedstrijden tegen Frankrijk & England verslaan. Thans is de populariteit van de Belgen nog nooit zo hoog geweest. Wat is er aan de hand?

  Lees verder… • Dit zijn de populairste televisieseries van Q1 2018 op internationale streamingdiensten

  Dit zijn de populairste televisieseries van Q1 2018 op internationale streamingdiensten

  We zagen onlangs interessante informatie door Telenet Play More over de intesse van de Belg op hun streamingdiensten. Vlaamse content lijkt daarbij de voorkeur te krijgen. Maar hoe zit het met internationale content? Welke televisieseries waren het populairste op internationale streamingplatformen zoals Netflix & Amazon Prime Video?

  Lees verder… • Het streaming gedrag van de Vlaming nader bekeken

  Het streaming gedrag van de Vlaming nader bekeken

  Sinds de introductie van digitale televisie, uitgesteld kijken en televisie on-demand platformen is het kijkgedrag van de Vlaming stevig veranderd. Maar er zijn maar weinig publieke statistieken gekend, omdat de Netflixen van deze wereld geen informatie willen vrijgeven van het internationale kijkgedrag. Bedrijven zoals Parrot Analytics maken prognoses op basis van social media gedrag, maar that’s about it. Het Vlaamse kabelbedrijf Telenet maakt daar voor de eerste keer komaf mee en brengt het streaming gedrag van de Vlaming in kaart met een aantal leuke infographics.

  Lees verder… • Belgisch streamingrecord wordt verbroken

  Belgisch streamingrecord wordt verbroken

  YouTube, Netflix, Stievie, VRT Nu, Yelo, Amazon Prime Video,… Streamingdiensten zijn populair en dat merken onze lokale telecomoperatoren. Nog nooit in de geschiedenis streamde de Belg zoveel als de voorbije maand december. Proximus & Telenet brachten cijfers uit en het komt er op neer dat ongeveer 100.000 minuten aan film per seconde geconsumeerd wordt in België (1 terabyte per seconde). Proximus registeerde zelf een piek van 1,46 terabyte per seconde. Telenet ziet verder een toenemende trend van online videoconsumptie dankzij platformen zoals Facebook, Instagram & Snapchat en online gaming blijft ook maar groeien met een factor 40. Telenet ziet bovendien een ander record sneuvelen: het dataverkeer op oudejaarsavond. Tussen 20u & 8u ’s avonds werden 11,74 miljoen sms’jes verstuurd en 71.297 GB aan data verbruikt. Het smsverkeer daalde wel met bijna 11%, gezien Facebook Messenger & Whatsapp nog nooit zo populair waren. • Netflix telt nu meer dan 100 miljoen abonnees wereldwijd

  Netflix telt nu meer dan 100 miljoen abonnees wereldwijd

  Het is gebeurd: De wereldwijde steamingdienst Netflix die sinds 2015 in België beschikbaar is, heeft vanaf nu 100 miljoen wereldwijde abonnees en staat daarbij veruit voor de hele concurrentie met HBO, iTunes, YouTube TV, Amazon Prime Video & enzovoort om over de hele wereld een consistente streamingdienst-ervaring te brengen. Met een berg cash van 1 miljard dollar zijn ze ook van plan om te blijven investeren in digitale marketing met het oog op één op één communicatie via zogenaamde programmatic tools om abonnees tevreden te houden en meer klanten aan te trekken. Zo gaan er geruchten dat de streaming-gigant enkel voor zijn duurste abonnees 4K-streamingkwaliteit zal aanbieden.

  Lees verder… • Gaan de grote filmstudio’s experimenteren met vroegere release dates?

  Gaan de grote filmstudio's experimenteren met vroegere release dates?

  Iedereen die voor de hedendaagse filmindustrie werkt en zegt dat ze geen vrees hebben voor de toekomst, is niet goed wijs. CEO’s die het schip verlaten (Paramount & Sony Pictures), Chinese investeerders die afhaken,… Alle grote Amerikaanse studio’s beginnen intussen te lijden onder de dreiging van het illegaal downloaden / legale streamingdiensten en dat kan voor heel wat opschudding zorgen. Er gaan immers geruchten dat Hollywood bereid is om zijn ’90-dagen na release’-dogma aan banden te leggen en dat kan voor de grootste revolutie zorgen sinds de opkomst van de DVD.

  Lees verder… • De beste streamingdiensten voor de Belgische markt

  Wat zijn de beste televisie-on-demand platformen voor de Belgische markt?

  Netflix België, Amazon Prime Video, iTunes, Stievie, Yelo Play, VRT Nu, VTM, BBC iPlayer, HBO Now, Hulu, UnCut,… De laatste jaren kennen we een explosie aan zogenaamde content-on-demand platformen of streamingdiensten. Het is de nieuwe manier om content te consumeren: Waar en wanneer je maar wilt, kan je nu als consument kijken naar je favoriete televisieserie, film, documentaire, tekenfilm of andere vormen van entertainment op eender welk scherm gaande van computers & laptops tot smartphones, tablets & traditionele televisieschermen in de vorm van smart TV’s of mediaspelers. We moeten zelf toegeven dat het moeilijk is om te volgen. Daarom loodst MoviePulp.be jullie graag doorheen de wereld van streamingdiensten door op basis van een aantal criteria de beste partners te selecteren voor België. Wat zijn de beste streamingdiensten voor de Belgische markt? Bekijk onze mening over verschillende streamingdiensten voor België zoals Netflix België, iTunes, Amazon Prime Video, Stievie FREE & Stievie Premium, Yelo Play, VRT Nu, VTM, BBC iPlayer, HBO Now, Hulu, FilmOn TV, Videoland,…

  Lees verder…