Tag Archives: streamingdiensten

Grote telecomproviders in België verlengen hun COVID-19 condities

Zowat alle grote telecomoperatoren in België en Vlaanderen verlengen momenteel hun condities om tegemoet te komen aan hun klanten tijdens de coronacrisis.

  • Telenet gaat verder met zijn project #SamenErdoor door deze te verlengen tot 6 mei 2020 met nieuwe films in het Telenet-aanbod vanaf maandag, zoals de Woestijnvis-series met klassiekers zoals In de Gloria, De Ronde & De Neveneffecten, maar ook langspeelfilms voor kinderen zoals Spacedogs, De Sneeuwkoningin & Gamba, meer vrouwelijke films zoals The Book of Love, Walk of Shame & A little something for your birthday en meer mannelijke titels  zoals Code of Honor, 3:10 to Yuma & Ride.
  • Proximus heeft zijn condities verlengd tot en met 19 april 2020, maar de gratis toegang tot het Movies & Series-aanbod is verlopen. In ruil daarvoor krijgt elke Proximus TV-klant toegang tot een gratis selectie van verschillende films op aanvraag in de video on demand-catalogus in de sectie “Speciaal voor de hele familie!”. De selectie van films zijn de Maya de Bij 2-film de honingspelen, Pippi Langkous, Turist, A Bigger Splash, FC De kampioenen-film, Against the Wild & Drive. Tot slot is Proximus de eerste die in België een 5G-variant kan aanbieden voor 5G-telefoons.

Blijf gezond en hou de moed er in!

Arthouse filmdistributeurs zullen bioscoopfilms tijdelijk beschikbaar maken op de VOD-platformen

In navolging van Lumière Cinema gaan ook Cineart, Cinemien, Imagine, September & O’Brother hun bioscoopfilms tijdelijk beschikbaar maken via video-on-demand. Dat maken ze gezamelijk bekend in een persbericht. Bovendien krijgen meer lokalere video-on-demand platformen voorrang, gezien deze enkel beschikbaar zullen zijn op Proximus Pickx, VOO, Dalton.be, LumiereFilms & UniversCine.be. Vanaf 28 maart 2020 zullen de eerste films beschikbaar komen op video-on-demand aan een competitieve prijs van 7,99 euro per film. Als paradepaardje is er Jumbo die vanaf 28 maart 2020 uit zal komen op VOD, maar er zijn ook The Singing Club, Deux, Poissonsexe, Beanpole & Parasite. Een overzicht vind je zoals steeds hier.

Nee, voorlopig komt Disney Plus niet vroeger naar België

Gisteren waren er heel wat signalen binnen de Belgische markt door Europese spelers zoals Proximus, Telenet & Lumiere om de Belg die thuis vast zit wegens de coronavirus-uitbraak te entertainen. Disney kwam ook met initiatief door internationaal Frozen 2 & Star Wars IX: The Rise of Skywalker vroeger dan gepland uit te brengen, maar voorlopig is daar maar weinig van te merken in België. De release data van beide films op iTunes loopt nog steeds hetzelfde en er zijn voorlopig geen signalen dat Disney van plan is zijn Europese release van Disney Plus te vervroegen. Laat staan België toe te voegen aan de lijst. We houden jullie op de hoogte mocht er verandering in de zaak komen voor België, maar voorlopig dus geen witte rook uit de schoorsteen van Disney Plus België!

Ook Telenet komt met COVID-19 promo om Belgen te entertainen tijdens lockdown

Het heeft niet lang geduurd voor Telenet een antwoord heeft gevonden op de boodschap van Proximus om de Belgische bevolking te entertainen tijdens de coronavirus-crisis. Zo krijgen Telenet-klanten extra voordelen zoals gratis toegang tot kanaal 11, een aantal gratis film & series en meer data. Dank je wel, Telenet!!!

Continue reading Ook Telenet komt met COVID-19 promo om Belgen te entertainen tijdens lockdown

Proximus-klanten krijgen gratis Proximus Movies & Series gedurende COVID-19 lockdown

Het mag dan misschien rustig zijn in het openbare leven na de maatregelen van de Belgische regering, maar media, entertainment & e-commerce staan niet stil! Zo was er de aankondiging van Lumière Cinema gisteren om bioscoopfilms aan te bieden via zijn streamingplatform. Nu gooien ook telecombedrijven zich in de strijd, want Proximus gaat de Belgische bevolking helpen door een aantal maatregelen voor te stellen. Eén opvallende voor de film- & serieliefhebbers is dat Proximus Movies & Series gratis wordt tijdens de coronavirus-uitbraak.
Continue reading Proximus-klanten krijgen gratis Proximus Movies & Series gedurende COVID-19 lockdown

BREAKING: Lumière Cinema gaat bioscoopfilms op stream beschikbaar maken tijdens coronavirus lockdown

De streamingoorlog bereikt officieel een nieuw hoogtepunt in België: Gezien de stadsbioscopen van de Lumière Groep (Lumière Brugge, Lumière Antwerpen & Cinema Cartoon’s) de deuren sluiten tot en met 3 april 2020 bieden ze als eerste in België het publiek een online alternatief aan: Lumière Cinema bij je thuis.

Continue reading BREAKING: Lumière Cinema gaat bioscoopfilms op stream beschikbaar maken tijdens coronavirus lockdown

Vlaamse Netflix op komst met Telenet & VTM aan het roer

Vlaamse Netflix op komst met Telenet & VTM aan het roer
Er lijkt schot in de zaak te komen wat de nieuwe concurrent van Netflix & Disney Plus betreft. De bedrijven van de 2 grootste streamingapps in Vlaanderen, respectievelijk Telenet met SBS & DPG Media, slaan namelijk de handen in elkaar door samen een joint venture op te starten, voorlopig nog zonder naam. Dat meldt De Morgen. Initieel stapt VRT niet in het project, maar het kan wel zijn dat de Vlaamse openbare omroep later mee instapt als het project succesvol is. Er zal gefocust worden op lokale content met De Bende van Jan De Lichte die ongetwijfeld het licht zal zien op deze nieuwe streamingdienst, maar internationale content wordt zeker niet uitgesloten gezien Telenet nog steeds een samenwerkingsakkoord heeft met HBO. Wanneer de nieuwe dienst wordt gelanceerd is nog niet duidelijk, maar men mikt op het najaar van 2020. De maandelijkse prijs voor een abonnement is eveneens niet bekend, hoewel dat er in 2 abonnementen wordt gedacht: Basic aan 10 euro (zoals Netflix) & Premium aan 25 euro (zoals Telenet Play More).

Continue reading Vlaamse Netflix op komst met Telenet & VTM aan het roer

Disney Plus groeit naar 28,6 miljoen betalende gebruikers

CEO Bob Igler heeft met de recente kwartaalcijfers bekend gemaakt dat Disney Plus maar liefst 28,6 miljoen gebruikers heeft. Het heeft dit aantal opgehaald met enkel de Angelsaskische landen van zijn lancering in november 2019 tot februari 2020. Vergeleken met Apple die een tijdje terug 33,6 miljoen gebruikers telde, staat het een beetje achter en het is nog wel een stukje af van de 167 miljoen accounts die Netflix op de ogenblik heeft, maar toch indrukwekkende cijfers gezien Disney Plus nog niet wereldwijd beschikbaar is.

Lanceringsdatum van Disney+ verlaat in België

Het ziet er naar uit dat België de Europese lanceringsdatum van Disney+ zal missen. De officiële Disney Plus-website rapporteert dat Disney+ vanaf 24 maart 2020 gelanceerd zal worden in de grote Europese landen zoals UK, Ierland, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk & zelfs Zwitserland. Frankrijk komt vanaf 7 april 2020. Met andere woorden, de regio’s Groot-Brittannië, DACH & Zuid-Europa. Voor België moeten we wachten tot de zomer van 2020 samen met de Scandinavische landen & Portugal. De Europese prijzen staan nu ook vast: Zo betaal je 6,99 euro pet maand of 69,99 euro per jaar.

Telenet gaat Vlaamse topcomedy te brengen op zijn streamingformules Play & Play More

Telenet gaat meer dan 25 zaalshows van Vlaamse komieken zoals Alex Agnew, Xander De Rycke, Urbanus, Adriaan Van den Hoof & Jacques Vermeire online gooien op zijn streamingdiensten Play & Play More. Daarmee treedt het in de voetstappen van Netflix die gekend is voor de plek om komedies & zaalshows te streamen van internationale gasten. Het kiest als lanceringsdatum 20 januari 2020, niet zomaar gekozen, want dan is het Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar volgens experten.

Continue reading Telenet gaat Vlaamse topcomedy te brengen op zijn streamingformules Play & Play More

UITGETEST: TADAAM TV-app door Telenet

TADAAM logo

In alle stilte lanceerde Telenet onlangs een disruptive telecomaanbod met de naam TADAAM en dankzij onze goede vrienden bij Telenet kregen we als één van de eerste een kijk op de nieuwe streamingapp van TADAAM. De nieuwe spin-off dat een resultaat is van een groep Telenet-ingenieurs heeft een eenvoudige filosofie: zowel je thuis als je televisie verbinden via het mobiele netwerk. Geen kabels, geen contract, geen techniekers. Directe verbinding met de wereld. En omdat innovatie een belangrijke waarde is bij Telenet, heeft TADAAM de vrijheid om te experimenteren met technologieën en bedrijfsmodellen met volle steun van de groep. Maar de nieuwe dienst is enkel zo goed als de applicatie dat het ter beschikking heeft voor zijn gebruikers. Wij beantwoorden de nakende vragen: Hoe goed is de nieuwe TADAAM-applicatie van Telenet? Hoe werkt de TADAAM TV-app van Telenet? Wat kan je er allemaal uithalen? Lees hier onze mening over de allernieuwste TADAAM-app hier!

Continue reading UITGETEST: TADAAM TV-app door Telenet

OPINIE: Telenet & Proximus, gooi jullie platform nu open voor we allemaal naar Disney, Apple & Netflix gaan

OPINIE: Telenet & Proximus, gooi jullie platform nu open voor we allemaal naar Disney, Apple & Netflix gaan
illustratie SERGE BAEKEN

Het is zo ver: De wereld maakt zich deze week klaar voor de beruchte streamingoorlog, want na Netflix & Amazon zijn eveneens Apple TV+ & Disney+ beschikbaar om originele content te streamen. Dat is nog niet alles, want er is meer in aantocht: ook HBO Max door WarnerMedia & Peacock door NBCUniversal staan op het programma en dat betekent dat het hoogtijd is voor het Vlaamse medialandschap om wakker te worden. OK, België is misschien niet meteen een topprioriteit voor internationale streamingdiensten, want Disney Plus wordt in april 2020 in België verwacht en HBO Max plant om naar Europa te stappen vanaf 2025, maar jullie kunnen nu nog ingrijpen. Gooi jullie platformen zoals Play en Movies & Series, los van internetverbindingen, mobiele data-abonnementen & andere vaste kosten, nu open aan een zachte maandelijkse prijs in plaats van voor de zoveelste keer enkele euro’s aan jullie huidige pakketten toe te voegen. Het gedrag van de consument verandert en voor jullie het weten, willen ze jullie niet meer. Een Vlaamse Netflix? Samenwerking is een utopie op dat vlak, vooral in België. Maar ik zeg: It’s a brave new world out there… Word wakker & grijp in! Met z’n allen of op jouw eentje.

Disney Plus België start op in de zomer 2020

Beste streaming fans, er is licht aan het einde van de tunnel. In de komende dagen lanceert Disney Plus in de VS zoals jullie weten, maar het ziet er naar uit dat we ook weten wanneer de dienst naar België komt! Op 24 maart 2020 lanceert Disney Plus in grote Europese landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland,  Zwitserland & Oostenrijk. Andere Europese markten waaronder België, Noorwegen, Zweden, Finland & Portugal zullen lanceren in de zomer van 2020.

Continue reading Disney Plus België start op in de zomer 2020