Tag Archives: streamingdiensten

Belgen! Halen jullie Disney Plus in huis vanaf 15 september 2020?

Halen jullie Disney Plus België in huis vanaf 15 september 2020

MoviePulpers, het afwachten heeft geloond, we weten eindelijk wanneer de nieuwe streamingdienst van The Walt Disney Company zal komen. 15 september 2020 kunnen we massaal samen met de Vikings (Noren, Denen, Zweden, Finnen, IJslanders), Portugezen & Luxemburgers aan het registreren gaan om franchises zoals Star Wars, Marvel met MCU & X-Men, Pixar, Frozen & National Geographic, films zoals Artemis Fowl, Hamilton, Star Girl, Togo, Timmy Failure, Noelle & series zoals The Mandalorian te bingen. We zijn weliswaar bijna een jaar later dan onze Noorderburen aan de beurt & een half jaar tot onze Zuiderburen, Disney heeft ons bovendien in de steek gelaten tijdens de coronacrisis en we geloven dat de combinatie van beide indirect heeft gezorgd dat er een aantal Belgjes zich momenteel aan het voordoen zijn als Nederlanders of Fransen. De hamvraag blijft dan ook, zijn jullie bereid om Disney Plus België in huis te halen ondanks de late lanceringsdatum? Hebben jullie genoeg aan de huidige selectie aan streamingdiensten voor België zoals Netflix, Amazon, Telenet, VTM Go, VRT Nu en meer? Laat het ons weten via de poll onderaan!

Continue reading Belgen! Halen jullie Disney Plus in huis vanaf 15 september 2020?

Disney Plus België start op 15 september 2020

Beste streaming fans, er is licht aan het einde van de tunnel. Disney Plus is gelanceerd in de VS & Nederland zoals jullie weten, maar het ziet er naar uit dat we ook weten wanneer de dienst naar België komt! Op 24 maart 2020 lanceert Disney Plus in grote Europese landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland,  Zwitserland & Oostenrijk. Andere Europese markten waaronder België, Noorwegen, Zweden, Finland & Portugal zullen lanceren op 15 september 2020.

Continue reading Disney Plus België start op 15 september 2020

YUGO-onderzoek toont impact van lockdown op digitale gewoontes van de Belg

Nu we na 3 maanden lockdown voorzichtig onze 1ste stappen zetten in “het nieuwe normaal”, lijkt het duidelijker dan ooit: onze dagelijkse routines werden in vraag gesteld en daardoor onherroepelijk aangepast. En dat geldt dubbel zo hard voor onze digitale bezigheden: We gingen massaal telewerken, video-callen met vrienden, TikTok-video’s opnemen en vollebak streamen. Slechte evolutie? Think again, want 4 op 10 Belgen heeft gevoel sinds lockdown beter “mee te zijn” met nieuwe digitale mogelijkheden. Maar welke apps werden er nu het meest gebruikt tijdens de lockdown? En in hoeverre denkt de Belg dat zijn nieuwe digitale gewoontes behouden zullen worden in de toekomst? YUGO, het Telenet-abonnement voor cordcutters en mensen met geavanceerde digitale behoeftes, bracht het in kaart met een grootschalig onderzoek.

Continue reading YUGO-onderzoek toont impact van lockdown op digitale gewoontes van de Belg

Vlaamse streamingdiensten deden het goed tijdens de Belgische lockdown

Internationaal plukken Netflix, Amazon & Disney de vruchten van de hele COVID-19 crisis, maar dat is in het binnenland ook niet anders. Zo rapporteerden VTM Go een stijging van 40% tijdens de crisis tegenover het begin van het jaar met 700.000 actieve gebruikers per maand en zo’n 140.000 actieve gebruikers per dag. Marktleider blijft wel VRT Nu die net boven de 1 miljoen actieve gebruikers telde, aldus De Tijd. Dat resulteerde in zo’n 22,6 miljoen video starts wat 10% beter was dan de topmaanden van de omroepen, nl. december & januari.

Continue reading Vlaamse streamingdiensten deden het goed tijdens de Belgische lockdown

Lancering van Disney Plus België is opnieuw verlaat tot september 2020

Disney Plus België heeft officieel zijn lanceringsdatum te pakken, hetzij dat dit opnieuw niet zo positief is voor ons klein landje. De lancering met de andere Europese landen zoals Portugal & Scandinavië  is immers verschoven naar september volgens berichten van vele Scandinavische vakpers zoals CNET & Berlinske nadat ze eerder gepland was in de zomer van 2020. Via deze weg bevestigt Disney België de geruchten. Slecht nieuws voor ons Belgische streamers, want met de coronacrisis in gedachte is het duidelijk dat de Disney-afdeling Direct-to-Consumer International geen prioriteit maakt voor andere kleinere Europese landen en geen opportuniteit wil nemen door de Belgische streamers aan te bieden tijdens de crisis of tijdens een stille zomer zonder o.m. Tomorrowland. Om positief af te sluiten, kunnen we wel zeggen dat Disney Plus België effectief in september 2020 zal lanceren.

 

Grote telecomproviders in België verlengen hun COVID-19 condities

Zowat alle grote telecomoperatoren in België en Vlaanderen verlengen momenteel hun condities om tegemoet te komen aan hun klanten tijdens de coronacrisis.

  • Telenet gaat verder met zijn project #SamenErdoor door deze te verlengen tot 6 mei 2020 met nieuwe films in het Telenet-aanbod vanaf maandag, zoals de Woestijnvis-series met klassiekers zoals In de Gloria, De Ronde & De Neveneffecten, maar ook langspeelfilms voor kinderen zoals Spacedogs, De Sneeuwkoningin & Gamba, meer vrouwelijke films zoals The Book of Love, Walk of Shame & A little something for your birthday en meer mannelijke titels  zoals Code of Honor, 3:10 to Yuma & Ride.
  • Proximus heeft zijn condities verlengd tot en met 17 mei 2020, maar de gratis toegang tot het Movies & Series-aanbod is verlopen. In ruil daarvoor krijgt elke Proximus TV-klant toegang tot een gratis selectie van verschillende films op aanvraag in de video on demand-catalogus in de sectie “Speciaal voor de hele familie!”. De selectie van films zijn de Maya de Bij 2-film de honingspelen, Pippi Langkous, Mega Mindy (en het Zwarte Kristal), Heksje Lilly (Reis naar Mandolan), Peppermint, Sleepless, Jane Got a Gun, Turist, A Bigger Splash, FC De kampioenen-film, Against the Wild, Drive, Heist, Minoes, Blinky Bill, Comme un Chef, Pride, The Diary of a Teenage Girl, Le Ride, Tot slot is Proximus de eerste die in België een 5G-variant kan aanbieden voor 5G-telefoons.

De volledige lijst kan je terugvinden op ons streaming aanbod voor België. Een gedetailleerd overzicht van de gratis films op Proximus:

Blijf gezond en hou de moed er in!

Netflix stijgt naar 183 miljoen abonnees dankzij wereldwijde COVID-19 pandemie

Netflix is met een grote lach op zijn gezicht de nieuwe kwartaalcijfers gaan voorstellen aan investeerders. Het loopt immers op wolkjes nu zowat de hele wereld binnen moet blijven om zichzelf te entertainen en daarbij gaan de laatste twijfelaars over tot streamen & bingen. De streaminggigant groeit naar 183 miljien abonnees en wordt daarbij 4 keer zo groot als nieuwkomer Disney+ en laat de concurrentie ver achter zich. Hoewel de CEO van Netflix opgetogen is met de cijfers vreest hij wel dat Netflix na de coronacrisis aan zijn plafond zit met alle gevolgen van dien. Het zal immers zijn grote put met schulden moeten dichten als er geen groei meer in het systeem zit. Uiteraard wil hij ook zoals iedereen dat er een einde aan de quarantaine komt. Proficiat, Netflix!

Disney Plus wordt 4de grootste streamingdienst van de wereld met wereldwijd 50 miljoen abonnees

Disney Plus logo

In België is er nog altijd geen Disney Plus en daar gaat The Walt Disney Company voorlopig niet van wakker liggen. Het Huis van de Muis loopt nl. op wolkjes, want voor het eerste sinds de lancering van zijn streamingdienst heeft het maar liefst 50 miljoen gebruikers aangetrokken. Het wordt daarbij de 4de grootste streamingdienst van de wereld na Netflix (167 miljoen gebruikers), Amazon (150 miljoen gebruikers), HBO (140 miljoen gebruikers) en voor Apple TV Plus (34 miljoen gebruikers) & YouTube Premium (20 miljoen gebruikers). Het doet het zelfs beter dan dochterbedrijf Hulu die zo’n 30 miljoen gebruikers heeft na meer dan 13 jaar bestaansleven.

Continue reading Disney Plus wordt 4de grootste streamingdienst van de wereld met wereldwijd 50 miljoen abonnees

Arthouse filmdistributeurs zullen bioscoopfilms tijdelijk beschikbaar maken op de VOD-platformen

In navolging van Lumière Cinema gaan ook Cineart, Cinemien, Imagine, September & O’Brother hun bioscoopfilms tijdelijk beschikbaar maken via video-on-demand. Dat maken ze gezamelijk bekend in een persbericht. Bovendien krijgen meer lokalere video-on-demand platformen voorrang, gezien deze enkel beschikbaar zullen zijn op Proximus Pickx, VOO, Dalton.be, LumiereFilms & UniversCine.be. Vanaf 28 maart 2020 zullen de eerste films beschikbaar komen op video-on-demand aan een competitieve prijs van 7,99 euro per film. Als paradepaardje is er Jumbo die vanaf 28 maart 2020 uit zal komen op VOD, maar er zijn ook The Singing Club, Deux, Poissonsexe, Beanpole & Parasite. Een overzicht vind je zoals steeds hier.

Nee, voorlopig komt Disney Plus niet vroeger naar België

Gisteren waren er heel wat signalen binnen de Belgische markt door Europese spelers zoals Proximus, Telenet & Lumiere om de Belg die thuis vast zit wegens de coronavirus-uitbraak te entertainen. Disney kwam ook met initiatief door internationaal Frozen 2 & Star Wars IX: The Rise of Skywalker vroeger dan gepland uit te brengen, maar voorlopig is daar maar weinig van te merken in België. De release data van beide films op iTunes loopt nog steeds hetzelfde en er zijn voorlopig geen signalen dat Disney van plan is zijn Europese release van Disney Plus te vervroegen. Laat staan België toe te voegen aan de lijst. We houden jullie op de hoogte mocht er verandering in de zaak komen voor België, maar voorlopig dus geen witte rook uit de schoorsteen van Disney Plus België!

Ook Telenet komt met COVID-19 promo om Belgen te entertainen tijdens lockdown

Het heeft niet lang geduurd voor Telenet een antwoord heeft gevonden op de boodschap van Proximus om de Belgische bevolking te entertainen tijdens de coronavirus-crisis. Zo krijgen Telenet-klanten extra voordelen zoals gratis toegang tot kanaal 11, een aantal gratis film & series en meer data. Dank je wel, Telenet!!!

Continue reading Ook Telenet komt met COVID-19 promo om Belgen te entertainen tijdens lockdown

Proximus-klanten krijgen gratis Proximus Movies & Series gedurende COVID-19 lockdown

Het mag dan misschien rustig zijn in het openbare leven na de maatregelen van de Belgische regering, maar media, entertainment & e-commerce staan niet stil! Zo was er de aankondiging van Lumière Cinema gisteren om bioscoopfilms aan te bieden via zijn streamingplatform. Nu gooien ook telecombedrijven zich in de strijd, want Proximus gaat de Belgische bevolking helpen door een aantal maatregelen voor te stellen. Eén opvallende voor de film- & serieliefhebbers is dat Proximus Movies & Series gratis wordt tijdens de coronavirus-uitbraak.
Continue reading Proximus-klanten krijgen gratis Proximus Movies & Series gedurende COVID-19 lockdown

BREAKING: Lumière Cinema gaat bioscoopfilms op stream beschikbaar maken tijdens coronavirus lockdown

De streamingoorlog bereikt officieel een nieuw hoogtepunt in België: Gezien de stadsbioscopen van de Lumière Groep (Lumière Brugge, Lumière Antwerpen & Cinema Cartoon’s) de deuren sluiten tot en met 3 april 2020 bieden ze als eerste in België het publiek een online alternatief aan: Lumière Cinema bij je thuis.

Continue reading BREAKING: Lumière Cinema gaat bioscoopfilms op stream beschikbaar maken tijdens coronavirus lockdown

Vlaamse Netflix op komst met Telenet & VTM aan het roer

Vlaamse Netflix op komst met Telenet & VTM aan het roer
Er lijkt schot in de zaak te komen wat de nieuwe concurrent van Netflix & Disney Plus betreft. De bedrijven van de 2 grootste streamingapps in Vlaanderen, respectievelijk Telenet met SBS & DPG Media, slaan namelijk de handen in elkaar door samen een joint venture op te starten, voorlopig nog zonder naam. Dat meldt De Morgen. Initieel stapt VRT niet in het project, maar het kan wel zijn dat de Vlaamse openbare omroep later mee instapt als het project succesvol is. Er zal gefocust worden op lokale content met De Bende van Jan De Lichte die ongetwijfeld het licht zal zien op deze nieuwe streamingdienst, maar internationale content wordt zeker niet uitgesloten gezien Telenet nog steeds een samenwerkingsakkoord heeft met HBO. Wanneer de nieuwe dienst wordt gelanceerd is nog niet duidelijk, maar men mikt op het najaar van 2020. De maandelijkse prijs voor een abonnement is eveneens niet bekend, hoewel dat er in 2 abonnementen wordt gedacht: Basic aan 10 euro (zoals Netflix) & Premium aan 25 euro (zoals Telenet Play More).

Continue reading Vlaamse Netflix op komst met Telenet & VTM aan het roer

Disney Plus groeit naar 28,6 miljoen betalende gebruikers

CEO Bob Igler heeft met de recente kwartaalcijfers bekend gemaakt dat Disney Plus maar liefst 28,6 miljoen gebruikers heeft. Het heeft dit aantal opgehaald met enkel de Angelsaskische landen van zijn lancering in november 2019 tot februari 2020. Vergeleken met Apple die een tijdje terug 33,6 miljoen gebruikers telde, staat het een beetje achter en het is nog wel een stukje af van de 167 miljoen accounts die Netflix op de ogenblik heeft, maar toch indrukwekkende cijfers gezien Disney Plus nog niet wereldwijd beschikbaar is.