Franchise: streamingdiensten

Disney Plus gaat zijn prijzen verhogen in de VS en introduceert een pakket met advertenties

MoviePulpers, de tijden van besparing met streamingdiensten zijn officieel tot een einde gekomen! Er was enerzijds versnippering aanwezig met alle studio’s die hun eigen streamingdiensten maakten de afgelopen jaren, maar nu gaan er ook advertenties komen op de internationale streamingdiensten. Na speculaties bij Netflix is Disney Plus nl. de eerste die een pakket met advertenties zal introduceren in de Verenigde Staten. Dat maakte ze afgelopen nacht bekend gemaakt aan investeerders op hun kwartaalbijeenkomst. Het nieuwe pakket van 7,99 euro per maand met advertenties of 10,99 euro per maand zonder advertenties zal geïntroduceerd worden in december 2022.

Continue reading Disney Plus gaat zijn prijzen verhogen in de VS en introduceert een pakket met advertenties

Cord-cutting is helemaal terug in Vlaanderen: stijging van 10% en opvallende trend bij nestverlaters

Cord-cutting is terug in opmars dankzij streaming

De coronacrisis heeft de Vlaming even terug naar de lineaire televisie teruggebracht in 2020, maar inmiddels zijn cord-cutters terug van weggeweest! Er werd door de digimeter van IMEC een stijging van 10% gemeten in 2021, maar nog opvallender is de stijging bij jongeren tussen 25-34 die massaal inzetten op streaming (amper 67% kijkt nog naar TV).

Continue reading Cord-cutting is helemaal terug in Vlaanderen: stijging van 10% en opvallende trend bij nestverlaters


Dit zijn de meest gestreamde series op Streamz in 2021

Streamz_logo

Filmjaar 2021 zal in de geschiedenis gaan als één van de zwakkere jaren voor streaming ondanks het overaanbod op lokale & internationale streamingdiensten zoals Netflix, Disney Plus, Amazon Prime Video, Streamz & Apple TV Plus. Streamz is daarbij één van de sterkere samen met Netflix en ze zijn daarom maar al te blij om in te laten zien wat de Vlaming graag streamt. Onderaan zie je de lijst met meest gestreamde series op Streamz van 2021.

Continue reading Dit zijn de meest gestreamde series op Streamz in 2021

VRT Nu krijgt een TV-app voor Android

VRT Nu logo

VRT Nu, de gratis streamingdienst van onze Vlaamse overheid, die recent nog The Handmaid’s Tale S4 lanceerde op zijn platform maar ook Onder Vuur, Beau Sejour, Over Water en meer, gaat een stap verder gaan in het digitale. Nadat ze één van de succesvolste apps op smartphones & tablets heeft, gaat het ook een TV-app bouwen voor Android-toestellen. Zo zal de app vandaag gelanceerd worden op Android TV in de Google Play Store en binnenkort beschikbaar zijn op de settopboxen van Proximus (tevens Android) & Telenet. Wanneer er een VRT -app komt voor Apple TV is nog niet duidelijk. Je kan de app voor Android TV hier downloaden. Vanaf januari 2022 gaat VRT Nu het ook mogelijk maken om advertenties te tonen op zijn streamingdienst voor zowel TV, tablet als smartphone.

Zorgt overaanbod aan streamingdiensten voor meer ongevallen op de filmset?

 

Tragedie alom, MoviePulpers! Op de filmset van Rust, een nieuwe Western-serie met Alec Baldwin in de hoofdrol werd cinematografe Halyna Hutchins doodgeschoten en regisseur Joel Souza ernstig gewond bij een incident met een vuurwapen. Het alarmpistool dat gebruikt werd, zou een stuk hebben afgeschoten, maar het kan ook zijn dat het wapen per ongeluk werd verwisseld met een echt wapen. Mensen uit de filmindustrie lijken het incident te wijten aan de toenemende stroom aan content waarvoor streamingdienst zoals Netflix, Amazon, Disney Plus, Streamz, Apple TV Plus & meer verantwoordelijk voor zijn.

Continue reading Zorgt overaanbod aan streamingdiensten voor meer ongevallen op de filmset?


Gedaan met VIP Access op Disney Plus? Disney lanceert Eternals, Encanto & meer exclusief voor bioscopen

Geen Disney VIP access beschikbaar in België, Mulan komt op 4 december 2020 naar Disney Plus België

The Walt Disney Company ziet eindelijk uitzicht uit de coronacrisis en het lijkt er op dat het succes van Shang-Chi and the Legend of the 10 Rings & het dilemma van Black Widow ervoor heeft gezorgd dat VIP Access wel eens een stille dood zal lijden. Disney heeft vrijdag immers beslist om Eternals, The Last Duel, West Side Story, Ron’s Gone Wrong & The King’s Man exclusief in bioscopen te lanceren gedurende de eerste 45 dagen (in de VS alleszins, in België is die release window nog niet bevestigd). Ook Enchanto krijgt een release in bioscopen, maar zou sneller op Disney Plus komen. Einde carrière VIP-toegang op Disney Plus? Wat vinden jullie van Disney Plus’ Premier Access?

HBO Max start op in Europa via Spanje & Scandinavië vanaf 26 oktober 2021, HBO Max Nederland op de planning in 2022

Warner Bros. Discovery heeft eindelijk zijn eerste plannen klaar voor de  lancering van zijn streamingdienst in Europa. Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland, Spanje & Andorra zullen de eerste Europese markten zijn die HBO Max ter beschikking krijgen. In 2022 staat de Balkan op de planning (Kroatië, Bosnië & Herzegovina, Servië, Montenegro, Noord-Macedonië, Slovenië, Bulgarije, Hongarije), maar ook de Baltische staten zoals Estland, Letland & Litouwen & andere Oost-Europese landen zoals Polen, Tsjechië, Slovakije & Roemenië. Op 5 oktober 2021 werd ook bekend gemaakt dat Nederland op de agenda staat in 2022 samen met Griekenland, IJsland & Turkije. Opvallend is dat HBO zich focust op markten waar het in het verleden succesvol was en nog steeds betaalkanalen heeft lopen. Zoals geweten staat HBO Max België niet op de plannen, gezien HBO een partnership heeft met Streamz, maar ook grotere Europese landen zoals Duitsland, Frankrijk & Groot-Brittannië staan voorlopig niet in het vizier. Dit heeft te maken met de langdurige contracten van HBO met o.m. Sky & Liberty Global. HBO Max zou tegen 2026 in 190 landen beschikbaar moeten zijn.

Continue reading HBO Max start op in Europa via Spanje & Scandinavië vanaf 26 oktober 2021, HBO Max Nederland op de planning in 2022

OPINIE: Niet doorspoelbare reclame is een pleister op een houten been

Grote telecomproviders in België verlengen hun COVID-19 condities

Allez, here we go again… Steeds diezelfde discussie in arm Vlaanderen. Telecom-operator Telenet gaat als eerst het niet mogelijk maken om reclame niet door te spoelen. Triomfantelijk brachten alle media-outlets dit nieuws deze ochtend, maar wij zien dit vooral anders. De lokale media-industrie wil het maar niet begrijpen. Mensen zijn het nl. beu om TV-reclame voorgeschoteld te krijgen voor jullie lage kwaliteit aan producties à la Big Brother, Blind Getrouwd, de zoveelste editie van The Voice of realityshows zoals De Planckaerts, Verhulstjes of wie dan ook. Er is een nieuwe standaard en het noemt streaming, een manier waardoor je kan kijken naar wat en wanneer je maar wil aan een vaste maandelijkse prijs. En de internationale druk gaat met dit soort initiatieven alleen maar toenemen! Streaming is hier om de bioscoopsector grondig door elkaar te schudden na de COVID-19 crisis, maar het heeft al een tijdje de televisiesector in een houtgreep die zich kost wat kost moet leren heruitvinden in plaats van ouwe koeien door de sloot te halen.

Continue reading OPINIE: Niet doorspoelbare reclame is een pleister op een houten been


Geen HBO Max in België, Streamz neemt aanbod van HBO Max over

Streamz logo roos

Telenet wint zijn slag thuis, want in een persbericht wist het te zeggen dat het zowel alle te verwachten HBO Max-content in zijn aanbod zal opnemen. Het gaat dan over Raised by Wolves, Flight Attendant, maar ook de revivals van Fresh Prince of Bel-Air, Friends & Sex and the City. Zelfs Justice League komt op 10 mei 2021 naar de Vlaamse streamingdienst dat al jaar en dag de home van HBO is. Zo maakten wij onze analyse een tijd terug al bekend dat HBO Max geen focus zou krijgen in België met het vergane verhaal van HBO Benelux in het verleden, hoewel het niet uitgesloten is dat HBO Max wel naar onze Noorderburen zal komen.

Continue reading Geen HBO Max in België, Streamz neemt aanbod van HBO Max over

Starzplay-series zoals The Stand krijgen onderdak bij TV Vlaanderen

Starzplay-series zoals The Stand krijgen onderdak bij TV Vlaanderen

MoviePulpers, TV Vlaanderen was wat afwezig met zijn reis in het streaminglandschap, maar dat is verleden tijd. De Vlaamse satelliet-speler breidt zijn aanbod nl. uit met STARZPLAY Originals. Samen met de Canal+ series & STARZPLAY vormt TV Vlaanderen een rijke toevoeging op de gevestigde markt met voornamelijk Europese kwaliteitsseries & -films, zoals The Spanish Princess, Emmy®-genomineerde serie Normal People, de voor Golden-Globe® genomineerde komedie Ramy van komiek Ramy Youssef, komische dramaserie The Great met in de hoofdrol Elle Fanning & Nicholas Hoult, en The Act, de anthologiereeks met Academy Award®-winnaars Patricia Arquette & Joey King. Verder is er ook nog Gangs of London, Power, The Stand & We Are Who We Are.

Continue reading Starzplay-series zoals The Stand krijgen onderdak bij TV Vlaanderen

Bijna helft van de Belgen haalden een betalende streamingdienst in huis tijdens coronacrisis

Streamingdiensten deden het de voorbije jaren bijzonder goed volgens de cijfers van verschillende streamingspelers zoals VRT, VTM Go & meer. Maar dit wordt nu ook bevestigd door de Digimeter van imec. Ruim 46% van de Belgen haalde in 2020.een betalende streamingdienst in huis zoals Netflix, Streamz, Disney Plus, Prime Video of Apple TV Plus.

Continue reading Bijna helft van de Belgen haalden een betalende streamingdienst in huis tijdens coronacrisis


Sssttt, word nog snel klant bij Disney Plus België en bespaar tot 22%

Hey MoviePulpers, we hebben nieuws voor jullie streamers. Wisten jullie dat jullie 22% kunnen besparen op een Disney Plus België ondanks de nieuwe lancering van Star met nieuwe arsenaal aan films & series? Het zit zo, als je abonnee wordt voor 23 februari 2021, dan rekent Disney Plus je de oude prijs van 6,99 euro of 69,99 euro per jaar aan en niet de nieuwe. De nieuwe prijs van 8.99 euro per maand of 89,99 euro per jaar gaat pas in gang vanaf 23 februari 2021. Ben je al abonnee van Disney Plus België? Goed zo, je geniet nog voor de komende 6 maanden aan het oude tarief zonder dat je daarvoor aan content moet inboeten. Wil je klant worden bij Disney Plus België? Ga dan naar hun officiële website via deze link!

Last but not least: SBS lanceert streamingdienst GoPlay

OK, MoviePulpers, de titel is een beetje plagerig bedoeld, want technisch gezien was Telenet, het moederbedrijf van SBS, één van de eerste streamingdiensten op de Vlaamse markt. Maar SBS hinkelde wat achter, maar die tijden zijn voorbij met GoPlay.be, de nieuwe streamingwebsite van Vier, Vijf & Zes die sinds 2021 voor de gelegenheid worden omgetoverd tot Play 4, Play 5, Play 6 & het nieuwe TV-kanaal voor vrouwen Play 7.

Continue reading Last but not least: SBS lanceert streamingdienst GoPlay

HBO Max groeit tot 37,7 miljoen gebruikers dankzij Wonder Woman 1984

Voor ons Belgen mag het misschien een frustrerend gegeven zijn, maar HBO Max lijkt eindelijk tractie te krijgen over de plas. De streamingdienst van WarnerMedia heeft dankzij de lancering van Wonder Woman 1984 op HBO Max een stevige boost gekregen van 8 miljoen gebruikers tegenover september 2021. Daarbij zijn vooral een heel deel gebruikers veel actiever op de streamingdienst (17,17 miljoen gebruikers gebruikte HBO Max intensief tijdens de eindejaarsperiode). Samen met HBO heeft het een userbase van 41,5 miljoen gebruikers in de Verenigde Staten alleen.

Continue reading HBO Max groeit tot 37,7 miljoen gebruikers dankzij Wonder Woman 1984


Deze nieuwe films & series mag je vanaf eind februari 2021 via Star verwachten op Disney Plus België

In België maken we ons op voor de lancering van Star, een nieuwe KNT-label binnen de populaire streamingdienst van Disney Plus België. Dit wordt gelanceerd vanaf 23 februari 2021 zoals we onlangs aankondigde. Het is de bedoeling om onder deze label nog meer content te brengen van onder meer het gewezen 20 Century Studios, Fox & andere internationale filmstudio’s zoals ABC, Hulu, Freeform & FX. De meest opvallendste namen zijn klassieke televisieseries zoals Alias, Lost, Desperate Housewives, 24, Prison Break, Grey’s Anatomy, X-Files, Scandal en meer, maar ook KNT-films zoals Die Hard, Deadpool, Commando, Braveheart, Kingsman & de Planet of the Apes-films.

Continue reading Deze nieuwe films & series mag je vanaf eind februari 2021 via Star verwachten op Disney Plus België