Meer over streamingdiensten (film of serie)

Lanceringsdatum van Disney+ verlaat in België

Het ziet er naar uit dat België de Europese lanceringsdatum van Disney+ zal missen. De officiële Disney Plus-website rapporteert dat Disney+ vanaf 24 maart 2020 gelanceerd zal worden in de grote Europese landen zoals UK, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk & zelfs Zwitserland. Met andere woorden, de regio’s Groot-Brittannië, DACH & Zuid-Europa. Voor België moeten we wachten tot de zomer van 2020 samen met de Scandinvische landen en Portugal. De Europese prijzen staan nu ook vast: Zo betaal je 6,99 euro pet maand of 69,99 euro per jaar.

Telenet gaat Vlaamse topcomedy te brengen op zijn streamingformules Play & Play More

Telenet gaat meer dan 25 zaalshows van Vlaamse komieken zoals Alex Agnew, Xander De Rycke, Urbanus, Adriaan Van den Hoof & Jacques Vermeire online gooien op zijn streamingdiensten Play & Play More. Daarmee treedt het in de voetstappen van Netflix die gekend is voor de plek om komedies & zaalshows te streamen van internationale gasten. Het kiest als lanceringsdatum 20 januari 2020, niet zomaar gekozen, want dan is het Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar volgens experten.

Lees verder Telenet gaat Vlaamse topcomedy te brengen op zijn streamingformules Play & Play More

Stievie Free wordt VTM Go vanaf februari 2020

Wie zich afvraagt wat de toekomst van Stievie is nadat VTM Go gelanceerd werd, weet nu het antwoord. Vanaf 1 februari 2020 vervangt DPG Media & Unleashed, het bedrijf achter Mobile Vikings, Stievie Free door VTM GO.

Lees verder Stievie Free wordt VTM Go vanaf februari 2020

UITGETEST: TADAAM TV-app door Telenet

TADAAM logo

In alle stilte lanceerde Telenet onlangs een disruptive telecomaanbod met de naam TADAAM en dankzij onze goede vrienden bij Telenet kregen we als één van de eerste een kijk op de nieuwe streamingapp van TADAAM. De nieuwe spin-off dat een resultaat is van een groep Telenet-ingenieurs heeft een eenvoudige filosofie: zowel je thuis als je televisie verbinden via het mobiele netwerk. Geen kabels, geen contract, geen techniekers. Directe verbinding met de wereld. En omdat innovatie een belangrijke waarde is bij Telenet, heeft TADAAM de vrijheid om te experimenteren met technologieën en bedrijfsmodellen met volle steun van de groep. Maar de nieuwe dienst is enkel zo goed als de applicatie dat het ter beschikking heeft voor zijn gebruikers. Wij beantwoorden de nakende vragen: Hoe goed is de nieuwe TADAAM-applicatie van Telenet? Hoe werkt de TADAAM TV-app van Telenet? Wat kan je er allemaal uithalen? Lees hier onze mening over de allernieuwste TADAAM-app hier!

Lees verder UITGETEST: TADAAM TV-app door Telenet

OPINIE: Telenet & Proximus, gooi jullie platform nu open voor we allemaal naar Disney, Apple & Netflix gaan

OPINIE: Telenet & Proximus, gooi jullie platform nu open voor we allemaal naar Disney, Apple & Netflix gaan
illustratie SERGE BAEKEN

Het is zo ver: De wereld maakt zich deze week klaar voor de beruchte streamingoorlog, want na Netflix & Amazon zijn eveneens Apple TV+ & Disney+ beschikbaar om originele content te streamen. Dat is nog niet alles, want er is meer in aantocht: ook HBO Max door WarnerMedia & Peacock door NBCUniversal staan op het programma en dat betekent dat het hoogtijd is voor het Vlaamse medialandschap om wakker te worden. OK, België is misschien niet meteen een topprioriteit voor internationale streamingdiensten, want Disney Plus wordt in april 2020 in België verwacht en HBO Max plant om naar Europa te stappen vanaf 2025, maar jullie kunnen nu nog ingrijpen. Gooi jullie platformen zoals Play en Movies & Series, los van internetverbindingen, mobiele data-abonnementen & andere vaste kosten, nu open aan een zachte maandelijkse prijs in plaats van voor de zoveelste keer enkele euro’s aan jullie huidige pakketten toe te voegen. Het gedrag van de consument verandert en voor jullie het weten, willen ze jullie niet meer. Een Vlaamse Netflix? Samenwerking is een utopie op dat vlak, vooral in België. Maar ik zeg: It’s a brave new world out there… Word wakker & grijp in! Met z’n allen of op jouw eentje.

Disney Plus België start op in de zomer 2020

Beste streaming fans, er is licht aan het einde van de tunnel. In de komende dagen lanceert Disney Plus in de VS zoals jullie weten, maar het ziet er naar uit dat we ook weten wanneer de dienst naar België komt! Op 24 maart 2020 lanceert Disney Plus in grote Europese landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland,  Zwitserland & Oostenrijk. Andere Europese markten waaronder België, Noorwegen, Zweden, Finland & Portugal zullen lanceren in de zomer van 2020.

Lees verder Disney Plus België start op in de zomer 2020

Verliest Netflix nu al marktaandeel?

Verliest Netflix nu al marktaandeel?

Dat Netflix onder druk staat van Disney, WarnerMedia, Apple & meer is duidelijk, maar als we de nieuwsbrief van Parrot Analytics en een bericht van de Hollywood Reporter moet geloven, lijkt de populairste streamingdienst van de wereld nu al onder druk! In het begin van de zomer werd nl. gerapporteerd dat de globale abonnementen van Netflix een lichte daling aan het inzetten zijn en dat nog zonder dat de nieuwe spelers op de markt zijn. Wat is er aan de hand?

Lees verder Verliest Netflix nu al marktaandeel?

Wordt Annapurna Pictures eerste slachtoffer van streamingdiensten?

Wordt Annapurna Pictures eerste slachtoffer van streamingdiensten?

We zeiden het al een tijdje terug in een opinie-stuk rond streaming, maar het lijkt nu bevestigd te worden. Internationale streamingdiensten zoals Netflix, Amazon & anderen zorgen ervoor dat mensen voor onafhankelijke films niet meer naar de bioscoop gaan en deze tol eist zijn eerste slachtoffer. Annapurna Pictures, het onafhankelijk filmstudio in Hollywoood achter American Hustle, Zero Dark Thirty, Her & Foxcatcher kan volgens Deadline.com zijn rekening niet meer betalen vanwege de recente verliezen die ze leden aan Vice, Booksmart & If Beale Street Could Talk & The Sisters Brothers. Het gaat een van deze dagen zich failliet verklaren voor de Amerikaanse rechtbank. Echter gelovem we bij MoviePulp.be niet dat dit de laatste zijn. Ook de Britse onafhankelijke filmstudio’s kreunen onder de druk en er zijn nog heel wat andere onafhankelijke studio’s die ik de filmwereld vol franchises zichzelf zullen moeten uitvinden.

The CW vernieuwt contract niet meer met Netflix

The CW vernieuwt contract niet meer met Netflix

Het imperium van de populairste streamingdienst van de wereld leek al te verminderen met het wegvallen van Disney-content rond Disney+, maar nu blijkt het aanbod nog meer te imploderen. The CW, verantwoordelijk voor Riverdale & heel wat DC Comics-series zoals Arrow, The Flash, Supergirl, Batwoman en ga maar verder, stopt abrupt zijn contract met Netflix. Geen nieuwe CW-series zullen toegevoegd worden aan de Netflix-bibliotheek, hoewel het te bekijken valt of er nog seizoenen bijkomen bij het huidige aanbod. Op zich is dit geen slechte evolutie gezien de magere kwaliteit die de series brengen in tv-land, maar Netflix zal moeten bieden voor de content net zoals andere streamingdiensten. Niet evident, Amazon Prime Video heeft bvb. inmiddels Star Trek Picard afgesnoept van Netflix. De vraag blijft of Netflix dit zal doen, gezien het meer en meer de focus zal leggen op zijn eigen Originals-series & -films. Het is ook niet duidelijk of dit nieuws impact zal hebben op Europa waar Netflix veel minder concurrentie krijgt op eerste zicht.

Meer details over streamingdienst Disney Plus bekend. Volgt België?

Meer details over streamingdienst Disney Plus bekend. Volgt België?

Tijdens de beleggerspresentatie vandaag onthulde Disney meer over hun plannen voor de series, films, klassiekers en aankomende exclusieven die beschikbaar zullen zijn op de streamingdienst Disney+. De lanceringsdatum is gepland in het najaar van 2019 op 12 november. Een maandelijks abonnement zal zo’n 6,99 dollar per maand kosten of jaarlijks 69,99 dollar.

Lees verder Meer details over streamingdienst Disney Plus bekend. Volgt België?

Snap Inc. gaat Original series brengen op Snapchat

Snap Inc. gaat Original series brengen op Snapchat

De streamingoorlog kan niet gekker worden, want ook Snapchat van Snap Inc. is van plan om na Disney & Apple zijn eigen series te brengen in 2019. Gezien het mobiele gebruik dit jaar het gebruik van televisie zal voorbij steken in termen van time spend en het feit dat YouTube o.m. bezig is met zijn eigen content aan te bieden, maken ze deze move.

Lees verder Snap Inc. gaat Original series brengen op Snapchat

Hier is het dan: VTM Go, de Vlaamse versie van Netflix?

MEDIALAAN lanceert VTM Go in het najaar van 2018

MEDIALAAN, het grootste commerciële mediabedrijf van Vlaanderen, heeft zijn nieuwste streamingapp lanceren genaamd VTM Go. Het gloednieuw videoplatform wordt een vervanging van het huidige streamingaanbod in de VTM-app met een focus op het gratis televisie kijken op zenders zoals VTM, Q2, Vitaya, CAZ, VTMKZOOM & KADET en het streamen van hun aanbod aan eigen Vlaamse televisieprogramma’s.

Lees verder Hier is het dan: VTM Go, de Vlaamse versie van Netflix?

Wat is de impact van zomer- & winteruur op ons streaminggedrag?

Wat is de impact van zomer- & winteruur op ons streaminggedrag

Vorig jaar stelde de Europese Commissie het winter- & zomeruur ter discussie in een online poll. Het resultaat leek duidelijk: van de 4,5 miljoen EU-burgers die hun stem uitbrachten is 80% het zat om de tijd 2 keer per jaar hun biologische klok te moeten verschuiven. Toch zetten we ook dit jaar weer onze klok een uurtje vooruit in de nacht van zaterdag op zondag 31 maart. Maar in welke mate wordt onze dagelijkse routine hierdoor ontregeld? Telenet onderzocht welke invloed de overschakeling naar het zomeruur heeft op ons kijkgedrag en het is een bijzonder interessante bevinding voor de streamers onder ons.

Lees verder Wat is de impact van zomer- & winteruur op ons streaminggedrag?

Hier is het dan: Apple TV+, ook voor België

Apple TV Plus logo

Na talloze berichten van Amerikaanse vakpers dat Apple van plan is eigen content te maken, is het uur van de waarheid er eindelijk gekomen. Apple lanceert nl. vandaag zijn eigen streamingplatform Apple TV+. De nieuwe streamingdienst van Apple zal de concurrentie aangaan met Amazon & Netflix door eigen televisieseries & films te brengen, maar ook films & series van 3de partijen. Alle genres zullen aangesproken worden zoals kids, comedy, documentaires en meer. Apple heeft inmiddels al heel wat leuke namen op zijn rekening staan om content te brengen & promo te maken voor zijn nieuwste streamingdienst: Zo zie je in het promotievideo’tje o.m. regisseurs zoals J.J. Abrams, Steven Spielberg, M. Night Shyamalan, Sofia Coppola, Ron Howard & Damien Chazelle en acteurs of actrices zoals Octavia Spencer, Kristen Bell, Jennifer Aniston & Hailee Steinfeld,… Er komt sowieso een exclusieve talkshow van Oprah op Apple TV+, maar tijdens de keynote werden er ook nog namen vermeld zoals Steve Carell, Brie Larson, Spike Lee, Ewan McGregor, Jason Momoa, Reese Witherspoon, Francis Lawrence, David S. Goyer, Jennifer Garner, Aaron Paul, Stanley Tucci, Lizzy Caplan, Alfre Woodard,… Enfin, heel Hollywood dus! Promovideo met alle bekende Hollywood-namen kan je onderaan bekijken. Apple TV+ wordt op 1 november 2019 verwacht in België (samen met meer dan 100 andere landen overigens) aan een democratische prijs van 4,99 euro per maand voor max. 6 personen & een proeftijd van 7 dagen. Bestel Apple TV+ via deze link.

Lees verder Hier is het dan: Apple TV+, ook voor België