The Affair S4 recensie op Netflix België

The Affair S4 recensie op Netfix BelgiëThe Affair S4 *** 1/2

Bedenkers: Hagai Levi (In Therapy), Sarah Treem (House of Cards) & Anya Epstein

Met Dominic West, Ruth Wilson, Joshua Jackson, Maura Tierney, Omar Metwally, Emily Browning, Ramon Rodriguez, Amy Irving, Phoebe Tonkin, Sanaa Lathan, Christopher Meyer, Tim Matheson,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Big Little Lies.

Het verhaal: De Solloways verhuizen van New York naar Los Angeles, terwijl Alison & Cole proberen in Montauk om te gaan met hun vurige relatie tussen kind, affaire & bedrijf.

Ruth Wilson & Dominic West in The Affair

Ons verdict: Uit het niets kregen we als Belgen recent een nieuw seizoen van The Affair te zien op Netflix. Verrassend, zeker nadat het 3de seizoen in augustus nog maar te volgen was op het groots streamingplatform. De korte afstand tussen de seizoenen lijkt erop dat Showtime korter op de bal wil spelen in Europa met één van zijn paradepaardjes naast titels zoals Homeland, Twin Peaks, Californication, Dexter, Ray Donovan, Billions & Shameless. Hoera voor ons! Houden zo, Netflix & Showtime, want seizoen 5 staat al op de planken in de Verenigde Staten.

Het inmiddels 4de seizoen van The Affair zoomt opnieuw niet (zoals de titel impliceert) in op de affaires tussen de verschillende personages, maar spreekt zich met prachtig landelijke taferelen, een levendige cinematografie & achterliggende symboliek uit over de dingen des levens. En voor Alison is dit in alle opzichten meer dan ooit water. Sterk werk deze keer van de bedenkers Hagai Levi, Sarah Treem & Anya Epstein die met The Affair S4 minder steken laten vallen dan de voorbije seizoenen. Het begin van The Affair S4 mag dan weer vervelend van nul beginnen (zoals zowat elk seizoen van The Affair overigens) de plotwendingen aan het einde van dit 4de seizoen zijn weer van hetzelfde niveau als zijn vorige seizoenen. De dynamiek tussen de verschillende personages van Dominic West, Ruth Wilson, Joshua Jackson & Maura Tierney en nieuwe(re) namen zoals Emily Browning, Ramon Rodriguez, Omar Metwally & Tim Matheson leiden tot leuke dialogen met mooie inzichten over het leven. Op het vlak van levenswijsheid heeft The Affair S4 ons al de interessantste afleveringen opgeleverd. Chapeau! De herhaling van het aarzelend ritme tijdens alleenstaande afleveringen van The Affair zorgt in dit 4de seizoen dan weer af en toe voor verveling wat we dan weer een gemiste kans vinden en het einde vonden we dan weer net iets te arty naar onze zin.

Kortom, The Affair S4 start slap, maar in ruil krijg je mooie plotwendingen en weer een goed bedacht plot. Deze serie blijft ideaal om te zien als koppel doorheen de week.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter