American Gods op Amazon Prime België recensie

American Gods op Amazon Prime Video België posterAmerican Gods **** 1/2

Bedenker: Bryan Fuller & Michael Green (Hannibal, Logan)

Met Ricky Whittle, Ian McShane, Emily Browning, Peter Stormare, Gillian Anderson, Bruce Langley, Crispin Glover, Yetide Badaki, Orlando Jones, Kristin Chenoweth,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Sin City, 300 & Taboo.

Het verhaal: Ex-gedetineerde Shadow Moon ontmoet kort na zijn vrijlating een mysterieuze man die hem helpt zijn leven terug op de rails te brengen nadat zijn bedriegende vrouw omkwam in een auto-ongeluk.

American Gods op Amazon Prime Video België

Ons verdict: Comics & film noir gaan hand in hand: Sin City, Watchmen & 300 zijn in onze ogen nog steeds één van de beste stripverfilmingen aller tijde na Christopher Nolan’s The Dark Knight-films uiteraard. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat televisieseries het genre beginnen te verkennen. Marvel’s Jessica Jones was een uitstekende stap voorwaarts, maar American Gods door de Amerikaanse zender Starz doet er nog een schepje bovenop.

Visueel is American Gods met zijn gore kleurvolle stijl immers verbluffend: De manier waarop de schrijvers van Logan & Hannibal een nieuwe oorlog tussen oude en nieuwe goden tot leven brengen, laat ons bij MoviePulp.be eventjes sprakeloos. Maar ook het mysterieus gebalanceerd tempo dat laat denken aan het recente Taboo alsook de je m’en fous verhaallijn smaakt naar meer. Met heerlijke acteerprestaties van Ian McShane, Peter Stormare & Ricky Whittle kan dit best één van de strafste series genoemd worden die de laatste tijd op de beeldbuis zijn verschenen en Amazon Prime Video pikt dankzij het werk van Starz & Lionsgate zijn graantje mee in Europa. Legend!

Kortom, Amazon is goed bezig! Met American Gods heeft The Man in the High Castle opnieuw een geweldige televisieserie beet. Hopelijk wordt hij snel toegankelijk voor de Belgische markt.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter