Marvel’s A.K.A. Jessica Jones op Netflix België review

Jessica Jones posterJessica Jones ****

Regie: Melissa Rosenberg (Twilight Saga)

Met Krysten Ritter, Rachael Taylor, Carrie-Anne Moss, David Tennant, Mike Colter, Wil Traval, Erin Moriarty, Eka Darville, Susie Abromeit, Rosario Dawson,…

Speeltijd: 13 afleveringen van elks zo’n 50 tot 55 minuten

Ga kijken als je hield van een mix van Sin City met de Netflix-hitserie DareDevil.

Het verhaal: We ontmoeten superheldin Jessica Jones, een ijzersterke privé-detective met een attitude, een harde aanpak & aparte smaak die lijdt onder een traumatische gebeurtenis die haar leven voorgoed veranderde. Eens ze ontdekt dat de man van haar ondergang Kilgrave terug is, start ze een jacht naar dit machtig figuur met al haar trucen en krachten om haar geliefden te beschermen.

Mike Colter & Krysten Ritter in Marvel's A.K.A. Jessica Jones

Ons verdict: Serie noirâ! Met een sluimerend intro-deuntje zet de nieuwe hitserie van Netflix België in samenwerking met Marvel, Jessica Jones, meteen een statement: Netflix vindt de film noir opnieuw uit maar dan voor series.

DareDevil zette al de toon van de schitterende samenwerking tussen Netflix & Marvel en Marvel’s A.K.A. Jessica Jones teert voort op dit succes. Indrukwekkend, zeker gezien het overmatig aanbod aan comic book-verfilmingen (waarvan Fantastic Four als het eerste slachtoffer is) de laatste decennia. Jessica Jones neemt de sfeer uit Daredevil over, gooit er een sausje à la Sin City over en laat stripfiguurfanaten kwijlen dankzij referenties zoals Purple Man, Hellcat, Jeri Hogarth, Iron Fist, Nuke,… Krysten Ritter mag dan niet meteen het evenbeeld zijn van Jessica Jones uit de comic books, ze zet wel de beste prestatie van haar carrière neer in deze Netflix Original-serie. Andere sleutelfiguren zoals Mike Colter en Rachael Taylor ondersteunen Ritter’s prestatie met glans en de slechterik David Tennant toont aan dat Britten niet enkel detectives kunnen spelen, maar mensen daadwerkelijk ook angst kan injagen als stakker. Bovendien drukt Netflix weer zijn stempel door met lesbische scènes en het nodige bloed / seks op het scherm. Tot slot geeft Carrie-Anne Moss de serie net weer dat stukje extra om de kijker te doen overtuigen dat de Netflix-serie Jessica Jones echt iets te bieden heeft in de Marvel-universe.

Kortom, Marvel’s A.K.A. Jessica Jones is een serieuze aanrader op Netflix België. Mocht je nog geen fan worden van The Defenders-series, bekijk dan onderaan de clips uit Jessica Jones:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “Marvel’s A.K.A. Jessica Jones op Netflix België review”

Reacties zijn gesloten.