Marvel’s The Defenders recensie op Netflix België

The Defenders op Netflix BelgiëThe Defenders ****

Bedenkers: Douglas Petrie & Marco Ramirez (DareDevil)

Met Charlie Cox, Mike Colter, Finn Jones, Krysten Ritter, Sigourney Weaver, Elodie Yung, Jessica Henwick, Rosario Dawson, Elden Henson, Simone Missick, Wai Ching Ho, Rachael Taylor, Scott Glenn, Carrie-Anne Moss, Deborah Ann Woll,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van de vorige Marvel-reeksen op Netflix zoals DareDevil, Luke Cage, Jessica Jones & Iron Fist.

Het verhaal: Na de gebeurtenissen in Iron Fist moeten DareDevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist & hun entourage New York City eindelijk zuiveren van The Hand, maar dat is buiten de sluwe Alexandra gerekend.

De volledige cast van The Defenders

Ons verdict: Yeah! De synthese van 2 jaar investering bij Netflix is sinds vandaag te zien op de populairste streamingdienst van de wereld! Charlie Cox, Mike Colter, Finn Jones & Krysten Ritter moeten deze zomer eindelijk tonen of ze een goede match zijn samen. Met de werktitel Group Therapy mag je al meteen weten dat dit de rode draad is doorheen de serie (met Rosario ‘Night Nurse’ Dawson als lijm). En daar begint deze relatief korte serie van 8 afleveringen meteen actievol aan! The Defenders bevestigt de trend van Iron Fist dat de makers van het Marvel-series voor de veilige optie gaan en de grimmilige sfeer uit DareDevil terug opzoeken. De serie heeft dankzij de verschillende personages wel een andere dynamiek en het gezicht van de koelbloedige Sigourney Weaver als Alexandra geeft de franchise wat verse lucht. Kortom, meer van hetzelfde (hetzij een tikkeltje beter dan Iron Fist vanwege het korte aantal afleveringen) met deze keer een einde aan het hele gebeuren met The Hand en zijn inner circle van Alexandra, Madame Gao, Sowande, Murakami, Bakuto & The Black Sky. Of toch niet?

Besluit: The Defenders is het eindresultaat het Marvel-universum op Netflix België en ligt in dezelfde lijn van DareDevil & Iron Fist zonder teveel aandacht naar zich toe te trekken. We’re lovin’ it!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter