No Good Deed Blu-Ray review

No Good Deed Blu-Ray coverNo Good Deed Film *** / Extra’s **1/2

Regie: Sam Miller

Met: Idris Elba, Taraji P. Henson, Leslie Bibb

Speelduur: 80′

Haal deze spannende maar routineuze thriller nu in huis op Blu-Ray of DVD.

Het verhaal: Terri is alleen thuis met haar twee kinderen. Als er onverwacht een op het eerste gezicht vriendelijke vreemdeling voor de deur staat en haar hulp vraagt vanwege autopech, kan ze niet vermoeden waar deze Colin tot in staat is. Zij en haar gezin zullen alles op alles moeten zetten om uit de handen te blijven van deze gevaarlijke crimineel. Meer informatie op de Facebook pagina van SPHE. Copyright: © 2014 Screen Gems, Inc. All rights Reserved.

Idris Elba en Taraji P. Henson in No Good Deed

Ons verdict: Bij ons deed deze No Good Deed weinig stof opwaaien tijdens zijn korte passage in de bioscoopzalen. In de VS daarentegen werd het een bescheiden hit die meer dan 50 miljoen $ ophaalde (lang geen slechte prestatie voor een productiebudget van ‘amper’ 13 miljoen $). Dat succes heeft alles te maken met de perfecte casting van de charismatische Idris Elba en de pittige -en bootylicious– Taraji P. Henson. Elba kennen we hier intussen allemaal dankzij zijn rollen in tv reeksen als Luther en vooral The Wire. Maar Henson blijft aan deze kant van de oceaan een redelijk nobele onbekende. Nochtans is dit een fantastische actrice. Check bijvoorbeeld maar eens Hustle & Flow. Of de fonkelnieuwe serie Empire die in Amerika de laatste maanden hoge ogen gooide.

Dankzij de chemie tussen dit duo overstijgt No Good Deed de tv-thriller-van-de-week premisse van de vreemdeling die een rijk gezin terroriseert in hun eigen woning. Wat ook helpt is het hoge verteltempo. Ja, No Good Deed heeft inhoudelijk weinig om het lijf, maar omdat de makers zo slim zijn geweest om het verhaaltje in amper 80 minuten te proppen, stoort dit zelden. En zonder iets weg te geven, de plottwist aan het einde is er ook eentje om in te kaderen. Blijft over, een routineuze maar spannende thriller met een ijzersterk duo protagonisten die zeker in deze regenachtige dagen een klein anderhalf uur van je tijd verdient in de luie zetel.

Op de Blu-Ray van No Good Deed staan naast de film zelf (mastered in 4K) enkele korte featurettes (samen minder dan 25 minuten).

Bekijk alvast de trailer van No Good Deed.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.