Franchise: SFF

Sarajevo Filmfestival 2023 wordt stopgezet vanwege extreem geval van grensoverschrijdend gedrag, Bosnië & Herzegovina kondigt dag van Nationale Rouw af

In Gradacac in de buurt van Tuzla heeft zich op de nacht van vrijdag 11 augustus 2023 een extreem geval van grensoverschrijdend gedrag voorgedaan. Een man vermoordde er zijn vrouw voor de ogen van zijn zoon en zette een livestream op Instagram op. Niemand overleefde het drama, zelfs de vader van het slachtoffer Nizame Hecimovic niet. De dader Nermin Sulejmanovic pleegde uiteindelijk zelfmoord. Bovendien bleek dat de vrouw niet de nodige bescherming kreeg van de lokale politie, gezien de dader een crimineel verleden had en de vrouw al meermaals aangifte had gedaan voor slagen & verwondingen. Bosnië & Herzegovina kondigde vandaag op 16 augustus 2023 een Dag van Nationale Rouw af voor alle slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag en daar heeft ook de organisatie van het Sarajevo Filmfestival besloten geen films te projecteren vandaag. Het programma wordt vanaf morgen hervat.


Sarajevo Filmfestival 2023 gaat deze week van start

Sarajevo Filmfestival 2023 wordt georganiseerd van 11 tot en met 18 augustus 2023

Cinefielen, op zoek naar een hartelijk filmfestival in het midden van de zomer? Dan is Sarajevo Filmfestival al jaren de bestemming! De inmiddels 29ste editie van het Balkan filmfestival is in het land meer dan alleen maar een filmfestival met het bruisende nachtleven & andere artistieke kunsten dat al snel het voortouw neemt, maar de sfeer in de stad die in de jaren ’90 ettelijke jaren onder vuur kwam te staan tijdens zijn onafhankelijkheidsstrijd, is om van te smullen. Over de jaren heeft de MoviePulp-redactie al kunnen genieten van films in openlucht zoals Amy, Irrational Man & Quo Vadis Aida. En daar komt dit jaar o.m. Le Règne animal (The Animal Kingdom), Asteroid City & You Were Never Really Here bij!

Lees verder Sarajevo Filmfestival 2023 gaat deze week van start