Welke draken zijn er allemaal te zien in House of the Dragon?

Welke draken zijn er allemaal te zien in House of the Dragon

MoviePulpers, wat willen vooral van House of the Dragon? Klopt, draken draken draken! Anders is het toch maar een goedkope knock-off van Game of Thrones, nee? Dankzij Warner & HBO kregen we zicht op de verschillende draken in de reeks en laat ons diegenen oplijsten die we met ons scherp oog konden identificeren tijdens de screeners.

Team Targaryen

Syrax Caraxes Balerion zijn de eerste draken in House of the Dragon

 • Syrax: De draak van Rhaenyra Targaryen (Milly Alcock) is vernoemd naar een godin van Valyria. Ze is een jonge draak met gele schubben en is nog niet zo afschrikwekkend als haar tegenhangers.
 • Caraxes: De draak van Daemon Targaryen (Matt Smith), bijgenaamd de Blood Wyrm. Hij is een formidabele, magere draak met bloedrode schubben.
 • Meleys: De draak van Rhaenys Targaryen (Eve Best) & Corlys Velaryon (Steve Toussaint), bijgenaamd The Red Queen. Zij had scharlaken schubben en roze vliezen op haar vleugels, waarvoor ze haar alias kreeg. Haar kam, hoorns en klauwen waren helder als koper.
 • Vermax: De jonge draak van Jacaerys Velaryon (Leo Hart)
 • Moondancer: De draak van Baela Targaryen (Bethany Antonia). Moondancer was slank , maar vooral herkenbaar door haar bleekgroen vacht. Haar hoorns, kam en vleugelbeenderen waren van parels. Ze was erg snel, zowel in de lucht als op de grond.
 • Arrax: De jonge draak van Lucerys Velaryon Targayen (Elliot Grihault)
 • Tyraxas: De jonge draak van Joffrey Velaryon

Team Hightower

Vhagar

 • Vhagar: Vhagar, bijgenaamd Queen of All Dragons, is de grootste draak in het rijk, 2 keer zo groot als Caraxes. Haar schubben zijn een diepe jade. Vernoemd naar een god van het oude Valyria, werd ze bereden door koningin Visenya Targaryen tijdens de verovering van Westeros, en later opgeëist door Laena (Velaryon) Targaryen (Nanna Blondell). Na de dood van Laena beantwoordde Aemond Targaryen (Ewan Mitchell) de oproep van Vhagar en werd haar berijder, tot ongenoegen van Laena’s kinderen
 • Sunfyre: De draak van Aegon II Targaryen (Tom Glynn-Carney), ook bekend als Sunfyre de Gouden. Het was een mannelijke draak met gouden schubben die ter ere van zijn dienst op het wapenschil van de Targaryens zoals komen te staan. Bovendien zou hij de schoonste draak ter wereld worden genoemd door verschillenden in de Citadel.
 • Dreamfyre: De draak van Helaena Targaryen (Phia Saban)

NEUTRAAL (Unclaimed)

 • Seasmoke: De draak van Laenor Velaryon (Theo Nate)
 • Vermithor: Vermithor, bekend als de Bronze Fury, is de grootste en oudste levende draak, na Vhagar. Hij werd gereden door Jaehaerys I Targaryen (Michael Carter) totdat de koning voorbij was. Sindsdien is Vermithor niet opgeëist.
 • Silverwing: De draak van Queen Alysanne Targaryen, de vrouw van Jaehaerys I Targaryen

BONUS: De schedel van Balerion. Balerion, bekend als de Black Dread, werd bereden door Aegon the Conquerer toen hij de controle over de Zeven Koninkrijken overnam. Viserys I Targaryen was zijn berijder tot de draak overleed aan ouderdom en zou het laatste overlevende wezen uit Old Valyria zijn. Het gerucht gaat dat hij zo groot was dat zijn schaduw een hele stad kon verzwelgen toen hij opsteeg.

Een overzicht van de draken die komen in House of the Dragon zal je kunnen terugvinden op HBO met hun status in de serie.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.