De beste streamingdiensten voor de Belgische markt

Wat zijn de beste televisie-on-demand platformen voor de Belgische markt?

Netflix België, Amazon Prime Video, iTunes, Stievie, Yelo Play, YUGO, TADAAM, Streamz, VRT Nu, VTM Go, BBC iPlayer, HBO Now, Hulu, UnCut, Apple TV+, Disney+, Peacock, HBO Max,… De laatste jaren kennen we een explosie aan zogenaamde content-on-demand platformen of streamingdiensten. Het is de nieuwe manier om content te consumeren: Waar en wanneer je maar wilt, kan je nu als consument kijken naar je favoriete televisieserie, film, documentaire, tekenfilm of andere vormen van entertainment op eender welk scherm gaande van computers & laptops tot smartphones, tablets & traditionele televisieschermen in de vorm van smart TV’s of mediaspelers. We moeten zelf toegeven dat het moeilijk is om te volgen. Daarom loodst MoviePulp.be jullie graag doorheen de wereld van streamingdiensten door op basis van een aantal criteria de beste partners te selecteren voor België. Wat zijn de beste streamingdiensten voor de Belgische markt? Bekijk onze mening over verschillende streamingdiensten voor België zoals Netflix België, iTunes, Amazon Prime Video, Stievie FREE & Stievie Premium, TADAAM, Yelo Play, Streamz, YUGO, VRT Nu, VTM Go, GoPlay, BBC iPlayer, HBO Now, HBO Max,…

INTRODUCTIE

 

1 ding eerst: investeer in jouw favoriete device! Ik was persoonlijk fan van MiniX op basis van Android TV die je toelaat om via een televisiescherm te kijken naar allerlei streamingdiensten zoals Netflix & Amazon Prime Video, maar tegenwoordig gaat de voorkeur eerder uit naar het nieuwe Apple TV, of Android TV Box van Xiaomi of Nokia, maar er zijn ook andere toestellen om content te consumeren zoals Amazon Fire TV, Raspberry Pi, mediaplayers met Windows of Android, laptop, smartphone of de settopbox van Proximus / Telenet. Mini-projectoren zijn ook leuk om mee te spelen om het bioscoopgevoel thuis te creëren of wat dacht je van een Oculus Quest om je helemaal in een virtuele cinema te brengen? Laat je niet verleiden door illegale alternatieven zoals Pirate Bay of Popcorn Time, gezien er al zoveel spelers op de markt zijn die je heel wat tijd zullen besparen in een kwalitatieve & betaalbaar vorm. Kleine tip, Streamz is momenteel niet beschikbaar op alle devices, dus check vooral dat je TV stick of Box compatibel is met deze Vlaamse streamingdienst.

De absolute topper onder de streamingdiensten blijft Netflix. Het platform is beschikbaar op zowat ieder toestel via browser of app en heeft een uitgebreide bibliotheek die iedere week vernieuwd in België (een overzicht kan je steeds terugvinden in onze Nieuw op Netflix-rubriek of onze streamingaanbod-pagina). Maar wat Netflix zo bijzonder maakt, is zijn unieke mix aan content met televisieseries zoals House of Cards, Orange is the New Black, Stranger Things, Narcos, Marco Polo, The Crown, Bloodline,… die in primeur lanceren op Netflix. Sinds 2019 zijn ze ook bezig met een aantal sterke bioscoop films te brengen zoals The Irishman, Roma, The Ballad of Buster Scruggs, The Laundromat en ga maar verder. Maar te zwijgen over hun selectie aan documentaires of True Crime-content. Voor de ouders onder ons, Netflix heeft ook een uitgebreide bibliotheek voor kinderen hoewel buiten CocoMelon de premium-content wel naar de concurrentie zijn verhuisd. Voor een maandelijkse prijs van 8,99 euro krijg je al toegang tot content in standaardkwaliteit, maar als je de hele familie wil laten meegenieten van Netflix kan je best het zwaarste abonnement nemen voor 17,99 euro per maand met content in 4K-kwaliteit. Tot slot is de applicatie van Netflix zeer gebruiksvriendelijk met de laatste snufjes die de concurrentie aangaat met TikTok, Instagram & Snapchat en uiteraard gemakkelijk te gebruiken dankzij features zoals herkenning wat je laatst zag, overzichtelijke bibliotheek (hoewel deze sterk afhankelijk is van device tot device), opbouwen van een persoonlijke lijst en offline bewaren.

iTunes logo 2016

Een andere aanrader is Apple’s iTunes of tegenwoordig simpelweg Apple TV. De pionier in het brengen van content via draagbare toestellen laat je toe om films te huren en kopen aan een aanvaardbare prijs van 5 euro per gehuurde film en 20 euro per gekochte film. iTunes heeft echter wel wat nadelen: Het werkt niet over eender welk toestel, want het toestel moet het programma iTunes ondersteunen (sorry, Android liefhebbers). Bovendien heeft de bibliotheek van iTunes tot hiertoe geen televisieseries in aanbieding in België. Toch is het handig om met 1 account (voor) de hele familie te laten genieten van 1 film. iCloud laat je tot slot toe om nooit je favoriete film te verliezen en films kunnen zoals online als offline gekeken worden. Weet wel dat eens je aan Apple begint, het heel erg moeilijk is om er vanaf te geraken dankzij technologisch lock-in effect.

Disney Plus logo

Disney+ is officieel gelanceerd in België sinds 15 september 2020 en daar komt vanaf 23 februari 2021 nog een nieuw label bij, dat Star noemt. Dat betekent dat een grote bibliotheek van Disney & 20 Century Studios-content online komt met unieke series & films zoals The Mandalorian, Lady & the Tramp, Noelle, Falcon & Winter Soldier, Hawkeye, Ms. Marvel, She-Hulk,… (volledige catalogus voor België kan je hier zien), maar ook KNT-content zoals Deadpool, Die Hard, Prison Break, Desperate Housewives en meer. De app is zeer gebruiksvriendelijk en heeft een heel kwalitatieve indruk, maar hij is behoorlijk zwaar waardoor hij soms niet stabiel is op alle devices en tijdens drukke periodes zoals het eindejaar. De nieuwe streamingdienst is beschikbaar voor 8,99 euro per maand of 89,90 euro wanneer Star beschikbaar is in België. Registreer via de officiële website van DisneyPlus.com.

De Vlaamse Netflix van Telenet & DPG Media is eindelijk hier met Streamz. Vanaf 14 september 2020 krijgen we zo onder meer series te zien zoals De Bende van Jan de Lichte, Fair Trade, Red Light, Deja-Vu, maar ook VRT-series zoals Black-Out, Albatros , Cheyenne et Lola,… & Videoland-producties zoals Gewoon Boef. Het aanbod van HBO met Westworld, Game of Thrones, House of the Dragon, Big Little Lies, The Third Day, The Undoing,… & HBO Max met Raised by Wolves, Flight Attendant, Justice League, Locked Down,… zal tevens beschikbaar zijn aan een prijs van 11,95 euro per maand. 

Eind 2016 lanceerde de e-commerce gigant Amazon zijn streamingdienst Prime Video voor België met unieke content zoals Lord of the Rings: The Rings of Power, The Man in the High Castle, The Grand Tour, Carnival Row, The Handmaid’s Tale dankzij merger met MGM, Good Omens, Taboo, Preacher, American Gods, Jack Ryan, The Romanoffs, Homecoming, Tales from the Loop,… Het is met de jaren echt een aanrader voor de Belgische markt geworden met rechten die nu wel goed geregeld worden. Amazon Prime Video is beschikbaar op een heleboel toestellen als app of via de browser, maar laat recent offline bewaren toe in verschillende kwaliteiten voor de telefoon. Ze hebben als unieke feature dat ze een connectie hebben met IMDb, dus je bent meteen op de hoogte van de verschillende castleden die deelnemen aan een bepaalde scène van een film of serie. Tot slot is hun VR-app in de MetaVerse om van te smullen als cinefiel. De dienst kost 5,99 euro per maand en aanmelden kan op primevideo.com.

MEDIALAAN lanceert VTM Go in het najaar van 2018

Een Vlaamse versie van Netflix? Die is onderweg tussen Telenet & DPG Media onder de naam Streamz, maar ook is hij er enigszins via VTM Go-app die met zijn bijna miljoen gebruikers één van de meest gebruikte apps en websites is op het internet. De VTM Go-app werkt goed en is gebruiksvriendelijk, maar het pijnpunt voor de app is zijn bibliotheek met magere MEDIALAAN-content zoals De Luizenmoeder, De Bunker, Gina & Chantal en 13 Geboden. Enige die op goed niveau komt, is een Cordon. De hele catalogus van Walter Presents door Channel 4 uit Groot-Brittannië is ook aanwezig op de dienst en verklaart deels waarom sommige VTM-fictie internationale allure krijgt. Van tijd tot tijd haalt VTM Go ook een leuke film in huis (Gold, Dode Hoek,…), dus schrijf de Vlaamse streamingdienst zeker niet af, maar het kan nog iets leren van VRT Nu. Tot slot nog even melden dat met de verkoop van Mobile Vikings aan Proximus, we verwachten dat Stievie Premium geen lang leven meer zal hebben en volledig vervangen zal worden termijn door VTM Go.

VRT MAX logo

Deze week kwam de Vlaamse openbare omroep (Eén, Canvas & Ketnet) in alle stilte met zijn eigen platform dat de naam VRT MAX draagt. VRT MAX laat je toe om via app & de browser naar televisie te kijken in standaardkwaliteit, maar ook radio / podcasts te luisteren in de app. Er is tot voor kort een Apple TV app beschikbaar alsook een app voor Android TV. Bovendien kan je ook unieke Vlaamse content bekijken tot 1 maand terug zoals De Twaalf, Tabula Rasa, Beau Sejour, F.C. De Kampioenen, Het Eiland, De Ideale Wereld, het Nieuws en ga zo maar verder. Af en toe komen ze met tijdelijke primeuren zoals The Handmaid’s Tale, Big Little Lies & Chernobyl. De klemtoon is geplaatst op toegankelijkheid, dus verwacht een overzichtelijke interface met een TV-gids, een simpele zoekfunctie & programma’s op alfabetische volgorde zonder al teveel toeters of bellen. VRT NU heeft sinds de zomer van 2018 een app, maar het mist key features zoals offline bewaren & onthouden waar je laatst was.

SBS lanceert streamingdienst GoPlay

Ook SBS Belgium lanceerde zijn eigen streamingdienst in combinatie met Telenet genaamd GoPlay. Opnieuw heel wat interessante lokale content zoals Grond, maar het spitst zich toch voornamelijk op reality TV met Temptation Island, The Bachelor, Love Island en meer. De UX is solide met features die vooral vergelijkbaar zijn als de voormalige websites van SBS zoals VIER, VIJF & ZES.

TADAAM logo

Als je goedkoper wil gaan, moet je kijken naar TADAAM. In alle stilte lanceerde Telenet rond de zomer van 2019 een disruptive telecomaanbod met de naam TADAAM, een spin-off via mobiel internet die met een maandelijkse prijs van 40 of 50 euro zowel een televisie-app (ook op Apple TV) geeft als internetverbinding (uitgerekend betaal je zo’n 5 euro per maand voor enkel televisie). De dienst is vergelijkbaar met Stievie waarbij je tot 60 dagen jouw favoriete programma’s kan streamen en live televisie kan kijken. De app is betrekkelijk gebruiksvriendelijk, hoewel het wel zwaar is om te laden via Apple TV+. Lees onze volledige mening over TADAAM hier. In Wallonië is er een soortgelijk initiatief met Zuny dankzij VOO.

Apple TV+ is beschikbaar als streamingdienst in België

Sindskort heeft iTunes er ook een nieuw broertje bij: Apple TV+. Daarmee gaat Apple de concurrentie aan met Netflix & Amazon door eigen series te brengen zoals See, The Good Morning Show, Snoopy, Defending Jacob, Servant & Sesamstraat. Apple TV+ staat standaard op ieder iOS-device en je kan abonnee worden vanaf 4,99 euro per maand.

 

Streamingdienst Sooner van UniversCiné mikt op de meerwaardezoeker in film

Voor de meerwaardezoeker is er vanaf 16 september 2020 Sooner, het samenbrengen van UniversCiné.be & zijn gewezen streamingdienst UnCut. De Belgische partij opgericht door enkele onafhankelijke producenten & distributeurs die een onderdeel is van een ruimer Europees project heeft een meer cinefiel aanbod. In België is er onder meer Vlaamse films zoals Home, Sprakeloos, Hector, Daens, Koko Flanel & Rundskop te vinden op UniversCiné, maar ook arthouse films zoals Silence, La La Land, The Imitation Game, Paterson, Midsommar, Miss Sloane, Alone in Berlin, Winchester Mystery Castle, Song to Song,… Sooner heeft 4 abonnementsformules tussen 6,99 euro per maand & 14,99 euro per maand afhankelijk van het aantal schermen. Je kan ook nog steeds bioscoopfilms huren aan een aparte prijs van 7,99 euro per film. Sooner.be heeft volgens ons weten enkel een browser applicatie waarin je de film kan bekijken, maar applicaties zouden snel moeten volgen. Ze bieden geen televisieseries aan, daarvoor kan je best bij Lumiere Series zijn.

BESLUIT

 

Kortom, er zijn voldoende middelen om de traditionele telecomspelers in België buiten spel te zetten zonder te kiezen voor illegale alternatieven zoals Popcorn Time of The Pirate Bay. Investeer in een goede mediaspeler / draagbaar toestel en selecteer één of meerdere partijen die we hierboven bekeken om jouw favoriete content te streamen.

VOOR EEN VOLLEDIG OVERZICHT VAN FILMS & SERIES OP DE VERSCHILLENDE STREAMINGPLATFORMEN KAN JE TERUG OP DEZE PAGINA.

Of

Download de Android-app van MoviePulp.be

Download de iOS-app van MoviePulp.be

Veel streaming plezier, vrienden!

PS HBO Max NL, Salto FR, Molotov TV, Peacock TV, Paramount Plus (voormalige CBS All Access) & BBC iPlayer zijn vooralsnog niet te verkrijgen in België zonder een VPN-connectie. Damn!

Nog steeds een beetje zoek hoe je moet beginnen aan dat streamen? Volg onze meer technische gids over hoe te streamen in België via welke apparaten en telecom-abonnementen via deze link.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “De beste streamingdiensten voor de Belgische markt”


  1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

    films gratis in vlaanderen vergeet het maar betalen ja maar zeker niet gratis. ik heb daar straks geprobeerd om een vlaamse film te bekijken. gratis waarom dan u bankkaart de nummer en zo ingeven. neen jog daar zit een ardertje onder het gras verborgen. want als je dat echt gratis kunt bekijken dan heb je die bankkaart niet nodig.

    Please wait...
  2. Prime Video België trekt op niets. Meer dan de helft van het aanbod heeft geen Nederlandse ondertiteling, wel Franse.

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter