De Bunker recensie op VTM.be

xxxDe Bunker **

Regie: Jan Verheyen (Het Tweede Gelaat, De Collega’s 2.0), Joël Van Hoebrouck, Eshref Reybrouck

Met Sven De Ridder, Sachli Gholamalizad, Charlotte Vandermeersch, Greg Timmermans, Hilde Van Mieghem, Filip Peeters, Pieter Verelst, Johan Heldenbergh, Mathias Vergels,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van de standaard politieseries zoals Code 37 & Zone Stad.

Het verhaal: We volgen een team van de Antwerpse cel van de Belgische Staatsveiligheid, die opereert vanuit haar ondergronds hoofdkwartier, De Bunker.

De cast van De Bunker op VTM.be

Ons verdict: De Bunker moest een aparte inkijk zijn in de manier waarop de Staatsveiligheid werkt in ons klein landje, maar in realiteit krijgen we de zoveelste politiereeks met een magere cast van namen zoals Sachli Gholamalizad, Charlotte Vandermeersch & Greg Timmermans. Enkel Sven De Ridder houdt de cast nog iets of wat in stand, maar met zijn ondermaatse dialogen moet hij ook maar roeien met de riemen die hij heeft. Bovendien slaat Jan Verheyen volledig de bal mis met de slechte editing en de verhaallijn die geen rode draad heeft voorheen de afleveringen. De leuke locaties in Antwerpen compenseren amper voor de kwaliteit van De Bunker om hoog te krikken. Tot slot verstaan we niet waarom Medialaan een apart platform creëert buiten Stievie om zijn unieke content aan te bieden, laat staan dat het op het vlak van kwaliteit niet voldoet aan de huidige standaard van Netflix en meer om jongeren te lokken naar zijn nieuwe streamingdienst.

Kortom, we twijfelen of De Bunker effectief voor streaming fans zal zorgen bij VTM. Laat deze gerust aan je voorbij passeren.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter