The Zookeeper’s Wife recensie

Zookeeper's Wife posterThe Zookeeper’s Wife *** 1/2

Regie: Niki Caro (Whale Rider, North Country)

Met Jessica Chastain, Johan Heldenbergh, Daniel Brühl, Michael McElhatton, Efrat Dor, Shira Haas, Iddo Goldberg,….

Speeltijd: 127′

Ga kijken als je hield van Schindler’s List & The Pianist.

Het verhaal: We ontmoeten de Zabinski’s die als eigenaren van de zoo in Warschaw proberen om te gaan met de invasie van de Nazi’s in de jaren ’40.

Jessica Chastain in The Zookeeper's Wife

Ons verdict: De Poolse versie van Schindler’s List komt tot leven met The Zookeeper’s Wife door regisseuse Niki Caro en niemand minder dan Jessica Chastain (Miss Sloane, Interstellar, Huntsman: Winter’s War) & de Vlaamse trots Johan Heldenbergh (Belgica, Broken Circle Breakdown) krijgen hoofdrollen naast bekende gezichten zoals Daniel Brühl (Captain America: Civil War) & Michael McElhatton (Game of Thrones). Onlangs de Amerikaanse productie typeert The Zookeeper’s Wife zich als een ware Europese film met smaakvolle acteerprestaties in een prachtig landschap en indrukwekkende decors. Maar te zwijgen over de schattige dieren die de revue doen op het scherm, een leuke bijdrage van de regisseuse. Echter vonden wij het persoonlijk spijtig dat de showrunner Jessica Chastain een beetje door de mand valt met haar gemaakt Pools accent en niet kon typen aan haar acteerprestatie in het sterke Miss Sloane. Laat staan dat het Johan Heldenbergh kon overtreffen die een dijk van een acteerprestatie neerlegt voor zijn internationaal debuut. Legendarisch werk van de Antwerpenaar! Samen met het debuut van Shira Haas kapen zij de prestatie van de showrunner weg.

Kortom, met The Zookeeper’s Wife mogen we weer trots zijn als Belgen, maar de film moet toch onderdoen tegen klassiekers zoals Schindler’s List & The Pianist. Best logisch.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter