Peaky Blinders recensie op Netflix België

Peaky Blinders posterPeaky Bilders ****

Bedenker: Steven Knight (Taboo, Allied)

Met Cillian Murphy, Annabelle Wallis, Sam Neill, Paul Anderson, Joe Cole, Helen McCrory, Iddo Goldberg, Sophie Rundle, Charlie Creed-Miles,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 45 – 60 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Boardwalk Empire & Taboo.

Het verhaal: Birmingham na de Eerste Wereldoorlog. Tommy Shelby, de leider van Peaky Blinders, heeft grootse plannen voor zijn bende die hun aartsrivalen de Lees & de groep van Billy Kimber schaakmat willen zetten nadat ze per toeval in handen komen van een vracht geheime wapens.

Cillian Murphy in Peaky Blinders S1

Ons verdict: Er zijn zo van die diamanten die je van onder het stof vindt als je door de immense Netflix-bibliotheek snuffelt. Peaky Blinders, een productie afgeleverd door de Britse openbare omroep BBC dankzij de scherpe pen van Steven Knight zette de Britse bedenker op de televisiekaart voor hij begon aan het voortreffelijke Taboo. Knight is met zijn bijdrages aan scripts van Eastern Promises, Pawn Sacrifice & Allied verre van onbekend in Hollywood, maar een uitmuntende adaptatie van een bende in het naoorlogse Birmingham voor het kleine doek maken is een ander kopje thee. Hou je dus vast aan een scherp scenario. Snoep bovendien van het voortreffelijke acteerwerk van o.m. Cillian Murphy, Annabelle Wallis, Sam Neill & Paul Anderson in dit 1ste seizoen van Peaky Blinders dat afsluit met een stevige cliffhanger. Heerlijk! Zeker als je weet dat je nog eventjes door kan gaan op Netflix België.

Kortom, met Peaky Blinders levert BBC weer voortreffelijk werk af. Volgen die serie!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter