Dark Universe The Mummy review

Eerste poster van The Mummy met Tom CruiseThe Mummy ****

Regie: Alex Kurtzman (Alias)

Met Tom Cruise, Sofia Boutella, Annabelle Wallis, Russell Crowe, Courtney B. Vance,…

Speeltijd: 110′

Ga kijken als je hield van Dracula Untold & Kong: Skull Island in een Marvel-jasje.

Het verhaal: Nick Morton & Dr. Jenny Halsey vinden in het Noorden van Irak een mysterieuze tombe dat ontwikkeld is om een iets voor eeuwig en altijd gevangen te houden…

Tom Cruise in The Mummy

Ons verdict: Michael Keaton zei het al goed in The Founder: Franchise, franchise, franchise… Franchise the g*ddamn thing! Daar gaat het tegenwoordig alleen om in Hollywood. Het enige grote filmstudio dat nog geen noemenswaardige filmuniversum heeft kunnen opbouwen na Disney (The Avengers, Star Wars), Warner Bros. (Justice League), Sony (Spider-Man) & Fox (X-Men) is Universal. Toch heeft Universal Pictures ambitieuze plannen en samen met de spaarpot van Illumination (Sing, The Minions, Huisdiergeheimen, Despicable Me…) heeft het nu ook de centen om te gaan werken aan een waar filmuniversum. Maar hoe zet je zo iets op poten? Universal stelde een fan aan: regisseur, producer & schrijver Alex Kurtzman krijgt de opportuniteit om iconische monsterfiguren samen te brengen in een serie films. En die heeft een visie! Universal heeft immers heel wat klassiekers op zijn naam staan en is daar bijzonder trots op. The Mummy wordt de eerste in de zogenaamde Dark Universe filmreeks (na min of meer Dracula Untold) met mooie namen zoals Tom Cruise, Russell Crowe & Sofia Boutella.

Sofia Boutella in The Mummy uit Dark Universe

Stelt het wat voor? Zeker! The Mummy is een stuk beter dan de rampzalige versies met Brendan Fraser. Sofia Boutella’s versie is bovendien heel wat machtiger dan we tot nu toe gezien hebben. The Mummy probeert ook niet geforceerd zijn universum op te dringen zoals Batman vs. Superman dat deed wat ook een plus is. The Mummy van The Dark Universe respecteert eveneens zijn afkomst met griezelige scènes die doen terugdenken aan geslaagde horrorfilms zoals The Grudge en The Ring. De klemtoon ligt weliswaar meer op het actievolle dat misschien wel een gemiste kans is maar het laat een stevige basis achter voor een nieuw team van monsters zonder al teveel weg te geven van zijn toekomst.

Kortom, met The Mummy zet Universal Pictures in op een monsterfranchise die er mag zijn. Sterk werk van bedenker Alex Kurtzman en wij kijken uit naar wat er volgt!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter