War Machine op Netflix België recensie

War Machine op Netflix België posterWar Machine *** 1/2

Regie: David Michôd (The Rover, Animal Kingdom)

Met Brad Pitt, Tilda Swinton, Sir Ben Kingsley, Anthony Michael Hall, Topher Grace, Will Poulter, Lakeith Stanfield, Emory Cohen, John Magaro, RJ Cyler, Alan Ruck, Scoot McNairy, Meg Tilly,…

Speeltijd: 120′

Ga kijken als je hield van Jarhead, Zero Dark Thirty & een snufje The Wolf of Wall Street.

Het verhaal: Generaal Glen McMahon heeft een plan voor de NAVO-troepen in Afghanistan. Een strak plan, maar geloven president Obama & zijn administratie hier wel in? Het maakt hem niet uit, want hij heeft een goed plan: He’s gonna win!

Brad Pitt in de Netflix-film War Machine

Ons verdict: Netflix’ honger voor awards is groot! De recente commotie rond Cannes getuigt daarvan, maar op het vlak van films heeft de streaming-gigant nog steeds de status van uitdager en met gemiddelde films zoals Sand Castle, ARQ, Barry, Imperial Dreams & Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny heeft het onze redactie nog niet kunnen overtuigen. Met War Machine doet Netflix opnieuw een poging om het filmpubliek te overtuigen van zijn kunnen en met een naam zoals Brad Pitt mag je er zeker van zijn dat de verwachtingen hoog zijn.

Lost War Machine de verwachtingen in? Het antwoord ligt in het midden. Met War Machine begeeft Netflix zich op nieuw en gevaarlijk terrein, maar de Australische regisseur David Michôd weet zich net zoals Sam Mendes perfect op de toch wel gevoelige materie van Amerikaanse aanwezigheid in Afghanistan te begeven. De kritische ondertoon van War Machine wordt gecombineerd met de bekwaamheid van Brad Pitt om een grappig mannetje te spelen, want we weten van Inglourious Basterds hoe goed hij dit wel kan. Voeg daar de charme van een cast zoals Tilda Swinton, Sir Ben Kingsley, Anthony Michael Hall, Topher Grace, Will Poulter & Russell Crowe toe en je hebt een leuke film. Maar War Machine worstelt met het feit of het “corporate” wil gaan zoals The Wolf of Wall Street of eerder de maatschappelijk kritisch weg zoals Jarhead zonder de verfijnde editing van pakweg een Sam Mendes of Martin Scorsese om het over de streep te trekken. Tot slot mist het slagkracht met zijn flebs einde.

Besluit: Met War Machine komt Netflix niet in de buurt van zijn prestatie met Beasts of No Nation en zeggen we wederom: Back to the drawing boards, guys!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter