ARQ op Netflix België review

Arq posterARQ **

Regie: Tony Elliott

Met Robbie Amell, Rachael Taylor, Shaun Benson, Gray Powell & Adam Butcher.

Speeltijd: 88′

Ga kijken als je hield van Edge of Tomorrow.

Het verhaal: Renton is een wetenschapper voor Torus Corporation die in het midden van de dag wakker schiet en ontvoerd wordt door mannen met een masker van Bloq. Wanhopig probeert hij te ontsnappen, maar na zijn dood ontdekt hij dat hij terug wakker wordt waar hij voorheen was.

Robbie Amell & Rachael Taylor in de Netflix-film ARQ

Ons verdict: Netflix lijkt het moeilijk te hebben met het vinden en sponsoren van goede langspeelfilms. De video-on-demand reus mag dan misschien wel sterke series maken met namen zoals House of Cards, Daredevil, Bloodline & Marco Polo, sinds 2016 probeert het films uit de eigen stal te lanceren en tot hiertoe zijn deze niet bepaald spetterend geweest. Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny sprong net met de hakken over de sloot, maar spijtig genoeg brengt deze ARQ niet veel soeps. ARQ is een leuk televisiefilmpje met spetterende special effects dat wel probeert en hoopt de carrières van Robbie Amell & Rachael Taylor te lanceren, maar het blijft spijtig genoeg niet hangen. Nadeel van de flitsende special effects is dat ARQ niet meteen een cultfilm zal worden à la Pitch Black. Wel spijtig, want het concept en verhaal hebben veel potentieel om uit te groeien tot een leuke franchise als het goed uitgewerkt wordt (lees niet zoals The Divergent Series). Misschien iets voor ARQ 2?

Besluit: ARQ mag een ambitieuze start zijn van Netflix, toch heeft het qua film maken nog wat te leren. Met andere woorden, voor een dag in de week als het geen voetbal is…

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter