De Insurgent recensie van The Divergent Series

Insurgent poster Insurgent ** 1/2

Regie: Robert Schwentke (RED, R.I.P.D.)

Met Shailene Woodley, Theo James, Miles Teller, Kate Winslet, Naomi Watts, Zoë Kravitz, Jai Courtney, Ray Stevenson, Ashley Judd, Ansel Elgort,…

Speeltijd: 119′

Ga kijken als je hield van The Maze Runner (of misschien toch niet?) & Divergent.

Het verhaal: Tris Prior knipt haar haar kort nadat ze voor de zoveelste keer gekweld wordt door haar nachtmerries. Ze worstelt met het schuldgevoel dat ze haar ouders niet kon redden. Inmiddels is Four bezig aan een plan om Divergents bij elkaar te brengen en tegen de gewelddadige tirannie van Jeanine in te gaan.

Theo James, Shailene Woodley & Ansel Elgort in Insurgent

Ons verdict: The Divergent Series, een catchy naam voor de verfilming van de boekentrilogie door Veronica Roth die de wereld moet veroveren zoals The Hunger Games, veroverde de voorbije week de Belgische box office. Na Twilight dachten we oorspronkelijk dat deze science fiction jeugdrage niet meer terug ging komen, maar nee. In tegendeel, tienerrages zijn hot as ever en ook MoviePulp gaat mee met de trend. De voorganger Divergent wist ons immers aardig te verrassen en The Maze Runner kon ons vorig jaar met Kinepolis’ Barco Escape technologie nog beter bekoren. Dus potentieel is er wel…

Maar deze Insurgent gaat volledig de mist in. Regisseur Robert Schwentke die gekend is van films zoals Flightplan, RED & R.I.P.D. heeft duidelijk niets gekeken uit het genre, want het einde van deze film lijkt bijna sprekend op deze van The Maze Runner. OK, de Divergent-boeken mogen dan misschien wel eerst zijn uitgebracht, maar als je dit weet als productiehuis, moet je toch een alternatief brengen op het witte doek? Bon, onbegrijpelijk.

Qua tienersterren denk ik ook dat de wereld er reeds 100 in een dozijn heeft, maar goed, continuïteit is de boodschap. Shailene Woodley mist weliswaar de nodige kracht en weet in deze franchise maar weinig te overweldigen met haar flauwe indrukken. Misschien is het de bedoeling van het personage achter Tris? Theo James daarentegen groeit duidelijk in zijn rol en MoviePulp voorspelt nog veel leuke rollen voor deze getalenteerde jongen die echt overtuigend overkomt zowel Divergent als Insurgent. Miles Teller? Wel, die had beter bij zijn prestatie van Whiplash gebleven, want hij kwam enkel maar geïrriteerd over. Waarschijnlijk ook de bedoeling van het personage. Hmm, zou het aan de boeken liggen?

Tot slot is er de CGI: het mooie spiraalvormige effect werd een trademark in Insurgent en dat is het ook. Maar verder blijft het weer een goedkope kopie van heel wat films die reeds de revue hebben gedaan. Bovendien geloof ik persoonlijk niet dat je special effects serieus moet nemen als het CGI-team geen bullettime inzet (long live The Matrix).

Kortom, als je The Maze Runner hebt gezien, mis je niets met deze Insurgent. Bekijk onderaan het begin van Insurgent en vraag jezelf af of het wel de moeite is om hier 10 euro aan uit te geven in de bioscoop:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

4 gedachten op “De Insurgent recensie van The Divergent Series”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.