Divergent BluRay review

Divergent Tris posterDivergent ***

Regie: (The Illusionist, Limitless)

Met , , , , , Miles Teller, , ,…

Speeltijd: 139′

Ga kijken als je hield van The Hunger Games & Twilight.

Het verhaal: De wereld is verdeeld in 5 grote fracties nadat een nucleaire oorlog bijna de volledige wereld vernietigde. Tris is een jong meisje die moet kiezen om bij haar ouders in de fractie te blijven of op zoek te gaan naar de fractie waar ze toe hoort. Samen met haar broer kiest ze voor verandering, maar gaan de door hen gekozen fractie hun geaardheid aanvaarden?

Shailene Woodley en Theo James in Divergent

Ons verdict: De jeugdboek-verfilming is na Twilight en The Hunger Games een genre op zich geworden: 3 mainstream verhalen met aantrekkelijke personages in een interessante omgeving komen tot het leven op het witte doek en veroveren de harten van tieners. Divergent van schrijfster Veronica Roth is een laatkomer in dit genre en lijkt voor vele een kopie te zijn van wat we reeds kennen, maar niets is minder waar…

Het verschil met Divergent is dat het van het begin een sterke crew heeft betrokken in het start-up proces: Regisseur Neil Burger is geen onbekende in Hollywood met films zoals The Illusionist en Limitless die reeds een tijdje terug opgemerkt werden door onze blog. Als je weet dat de screenplay onder meer wordt voorzien door mensen die de TV-serie Alias ondersteunde en de film Snow White and the Huntsman uitwerkte, dan weet je dat de nodige voorbereidingen zijn getroffen om een blockbuster te maken. De zwakste schakel is misschien nog de hoofdfigurante die de rol van Tris spijtig genoeg vervult als een schaapje, maar maakt dit gelukkig goed en samen komen ze er goed uit. Verwacht wel niet van Divergent dat het de structuur van de jeugdboek-verfilming buiten gaat: de cinematografie en de wijze van verfilming zijn een complete kopie van zijn voorgangers en maken de film vluchtig en minder serieus.

Besluit: Divergent heeft potentieel en we kijken uit naar Insurgent, de opvolger die in het voorjaar van 2015 uitkomt. Geniet onderaan van de Divergent clips First Jumper, If I Wanted To Hurt You, I Would Have & Drowning:

Eén reactie op “Divergent BluRay review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter