The Matrix Trilogy Blu-Ray review

Matrix Revolutions posterThe Matrix ***** The Animatrix **** 1/2 The Matrix Reloaded **** 1/2 Enter The Matrix ***** The Matrix Revolutions *****

Regie: The Wachowski Brothers (V for Vendetta, Cloud Atlas)

Met Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne, Hugo Weaving, Monica Bellucci, Jada Pinkett Smith, Lambert Wilson, Harold Perrineau, Collin Chou, Gloria Foster, Gina Torres, Daniel Bernhardt, Helmut Bakaitis, Clayton Watson, Anthony Brandon Wong,…

Speeltijd: 505′ in totaal

Ga kijken als je hield van Blade Runner, Star Wars, Minority Report & The Day The Earth Stood Still.

Het verhaal: Neo ontdekt samen met Morpheus en Trinity dat hij de ware is en de mensheid moet redden zoals de profetie vertelt. Maar hoe kan een hand vol mensen het opnemen tegen eindeloos veel machines? Hoe gaan zij de oorlog tot een einde brengen?

Would you take the red or blue oil?

Ons verdict: The Matrix Trilogy kent een cultstatus zoals geen enkele film ooit heeft gekend. The Matrix kende zoveel special effects dat het in de bioscoop een sport werd om het aantal visual effects en stunts te herkennen in een film. In België kwam de film dan ook binnen als een bom samen met de rest van de wereld. Deze actieklassieker met filosofische elementen werd later tot in de puntjes uitgewerkt met een reeds kortfilms die de wereld van de Matrix nader verklaarde (The Animatrix), 2 films die vol actie (The Matrix Reloaded) het verhaal tot zijn einde brengen (The Matrix Revolutions) en een computerspel (Enter The Matrix) dat beide films bij elkaar brachten. De enige franchise die op grote schaal zowel televisie, cinema als gaming bij elkaar kon brengen!

Keanu Reeves als Neo in The Matrix Reloaded

Een legendarische hoofdcast met Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss & Laurence Fishburne aan kop nemen het op tegen de ultieme bad guy van de jaren 2000 Hugo Weaving en worden o.m. ondersteund door opvallende gastrollen van Monica Bellucci, Jada Pinkett Smith, Lambert Wilson & Harold Perrineau in een unieke underground kledingstijl die iedereen in 2000 inspireerden. Een herbeleving van de electropunk muziekgenre uit eind jaren ’70 (als meest legendarische liedjes selecteren we Rage Against The Machines, The Prodigy, Linkin Park, Paul Oakenfold, Pale 3 & Fluke Zion) herkennen we ook terug in alle films met één van de meest herkenbare scores aller tijde door Don Davis.

Neo vs. Agent Smith in The Matrix Revolutions

Tot slot zijn er nog de ontelbare en meest uitgebreide actiescènes ooit. The Matrix Reloaded bevat één van de langste auto-achtervolgingen ooit met een autobaan die speciaal voor de film werd ontwikkeld, de mooist ontworpen explosie ooit in The Matrix wanneer Neo Trinity redt uit een vallende helikopter en The Matrix Revolutions bevat de meest legendarische tweestrijd tussen een held en zijn vijand in de hele filmgeschiedenis. En dit allemaal met een verhaal dat tot in de puntjes is uitgewerkt en vele geïnteresseerden filosofisch zullen blijven inspireren voor decennia.

Besluit: Alle unieke filmmomenten in The Matrix Trilogy zorgen ervoor dat dit één van de beste films aller tijde zijn die je op Blu-Ray moet bezitten. De complete trilogie is nu terug te vinden op Netflix, maar we raden ten sterkste aan om de Blu-Ray box in huis te halen. Geniet onderaan van de allereerste trailer van The Matrix, een deel uit de car chase van The Matrix Reloaded en Neo vs. Agent Smith in The Matrix Reloaded:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

9 gedachten op “The Matrix Trilogy Blu-Ray review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter