Hardcore Henry Blu-Ray review

Hardcore Henry Blu-Ray coverHardcore Henry **** 1/2

Regie: Ilya Naishuller

Met Sharlto Copley, Tim Roth, Danila Kozlovsky, Haley Bennett, Andrei Dementiev, Svetlana Ustinova, Darya Charusha,…

Speeltijd: 90′

Ga kijken als je hield van een mix van Crank met District 9.

Het verhaal: We maken kennis met Henry, een soldaat die gereanimeerd wordt met bionische onderdelen terwijl een geheime organisatie Akan plotseling binnenvalt en hem wil vermoorden.

Een van de vele geweldige scènes uit Hardcore Henry

Ons verdict: 2015 was een strontjaar aan de Belgische box office en ook 2016 ziet er niet veel beter uit. De kwaliteit en vernieuwing is vooral te vinden op video-on-demand dankzij spelers zoals HBO & Netflix, hoewel we met producties zoals Hardcore Henry eindelijk het gevoel hebben dat er ook iets nieuw wordt gedaan op het grote doek.

Hardcore Henry is een thrill-ride, een ware rollercoast die we sinds The Matrix Reloaded niet meer opnieuw hebben mogen ervaren. OK, de (horror-)uitwerking en het einde mag dan misschien wat te wensen overlaten, maar wat een shots. De adrenaline druipt letterlijk van het scherm, dankzij het baanbrekend GoPro-werk van de Russische regisseur Ilya Naishuller. Bovendien zorgen de prestaties van Sharlto Copley, Haley Bennett & Tim Roth voor de nodige acteerprestaties om van deze beelden effectief een film te maken.

Besluit: Hardcore Henry is één van de beste werken die we dit jaar in de bioscoop mochten zien. Own it on Blu-ray & DVD!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter