Sausage Party review

Sausage Party posterSausage Party ****

Regie: Greg Tiernan & Conrad Vernon

Met Seth Rogen, Kristen Wiig, Jonah Hill, Michael Cera, Salma Hayek, Edward Norton, Nick Kroll, James Franco,…

Speeltijd: 89′

Ga kijken als je hield van Southpark & The Simpsons.

Het verhaal: In een Amerikaanse supermarkt maken de saucissen en hotdog-broodjes zich klaar voor een heus 4th of July-feestje…

Sausage Party

Ons verdict: Dat Jonah Hill een kleine pervert is, weten we al sinds de start van zijn carrière bij Superbad. Zijn opmerkelijke humor leidde ongetwijfeld tot het hoogtepunt van zijn carrière met The Wolf of Wall Street waar hij zijn status bevestigt als komisch talent. Echter, de volgende stap die hij neemt in zijn carrière, is wederom doordacht: Hij besliste als producer om te investeren in een animatiefilm voor volwassenen met de titel Sausage Party.

Wat op eerste zicht de zoveelste animatiefilm lijkt, is in realiteit iets helemaal anders. Sausage Party is de definitie van een dirty old movie met van de eerste tot de laatste minuut geweldige dubbelzinnige grappen & controversiële oneliners. Bovendien krijgen geen flauwe grappen à la The Dictator te zien over seks, maar echt geslaagd doordachte humor op niveau. En dat voor regisseurs die ik het verleden aan Shrek 2, Madagascar 3 & Thomas, de stoomlocomotief meewerkten. De bijdrages van Hollywoodsterren zoals Edward Norton als een geïmproveerde Woody Allen, Salma Hayek als Spaanse furie, James Franco als luie nieksnut met een drugsprobleem en Seth Rogen & Kristen Wiig als oversekst hotdog-koppel maken deze combinatie des te grappiger.

Kortom, geen flauwe humor, the real deal. Sausage Party kan wel eens één van de strafste animatiefilm aller tijde genoemd worden na Ratatouille & The Animatrix.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter