Marvel’s Doctor Strange review

Doctor Strange posterDoctor Strange ***

Regie: Scott Derrickson (The Day The Earth Stood Still, Deliver Us from Evil, The Exorcism of Emily Rose)

Met Benedict Cumberbatch, Mads Mikkelsen, Tilda Swinton, Benedict Wong, Rachel McAdams, Chiwetel Ejiofor,…

Speeltijd: 115′

Ga kijken als je houdt van een Marvel-producties zoals Ant-Man met een vleugje Inception.

Het verhaal: We ontmoeten Dr. Stephen Strange, een man die niet gelooft in mysticisme & de magische krachten van deze wereld tot hij door een tragisch ongeluk bijna zijn handen verliest en beslist om wanhopig het gevoel in zijn vingers terug te krijgen op een wereldreis naar Nepal.

Tilda Swinton & Benedict Cumberbatch in Doctor Strange

Ons verdict: De eerste origine’s story van Marvel Cinematic Universe Phase 3 is van start gegaan met Doctor Strange. Disney maakte een opmerkelijke casting voor deze nieuwe Marvel-productie: Benedict Cumberbatch (Imitation Game) als Doctor Strange, Tilda Swinton (A Bigger Splash) als een vrouwelijke versie van The Ancient One, Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave) als Strange’s grootste aartsvijand Baron Mordo & horror-regisseur Scott Derrickson (The Day The Earth Stood Still, Deliver Us from Evil). Veelbelovend en uitdagend. Neem daar bovenop de Inception-achtige special effects en onze monden begonnen te watertanden bij MoviePulp.be. Kunnen we deze productie in de top 3 van beste Marvel-films aller tijde plaatsen na Captain America: The Winter Soldier & Guardians of the Galaxy?

Sadly, het is weer dezelfde koek: Marvel duwt zijn commerciële fabriek verder door met deze Doctor Strange-filmadaptatie door weer aan de oppervlakte te blijven en geen gewaagde beslissingen te maken in het verhaal. De verfijnde editing blijft weer uit hoewel het tempo (God zij dank) op cruise-snelheid blijft. De cast mag letterlijk maar op 20% van zijn kunnen het stripverhaal vertellen, want “God forbid”, het zou eens de comic en special effects overstijgen. Spijtig voor Benedict Cumberbatch die arroganter was als Alan Turing dan Dr. Strange, Tilda Swinton die met haar transgender overkomen niet de feministische revolutie in Hollywood zal ontketenen, Benedict Wong die als nevenpersonage meer de show steelt dan de hoofdcast, Chiwetel Ejiofor die na zijn Oscar in 12 Years a Slave de nieuwe Loki mag worden en tot slot Scott Derrickson die als regisseur maar één keer het publiek mocht doen schrikken. De regisseur mocht verder enkel maar grote films zoals The Matrix Revolutions, Inception, Source Code & Batman Begins overkopiëren of citeren.

Kortom, same shit, different release. Doctor Strange had zoveel potentieel om zoals de Marvel-series uit de toon te vallen, maar tevergeefs.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “Marvel’s Doctor Strange review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter