The Imitation Game review

THe Imitation GameThe Imitation Game ****

Regie: Morten Tyldum

Met Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, Mark Strong, Charles Dance, Allen Leech, Matthew Beard,…

Speeltijd: 114′

Ga kijken als je hield van A Beautiful Mind.

Het verhaal: Ontmoet Alan Turing, een wiskundige genie gespecialiseerd in cryptografie die door Groot-Brittannië wordt aangesteld om de Duitse codeermachine Enigma te breken. Het team dat wordt aangesteld op Bletchley Park met Hugh Alexander aan het hoofd heeft weliswaar moeilijkheden om met hem samen te werken gezien hij zich asociaal opstelt en enkel wilt werken aan een machine ter waarde van 100.000 pond.

Benedict Cumberbatch in The Imitation Game

Ons verdict: Genomineerd voor 8 Oscars ging deze WOII-verfilming rond het ontcijferen van het Enigma-machine maar met 1 Oscar lopen. Spijtig, want The Imitation Game is een absolute aanrader en kon de keuze van de Jury duidelijk in een geloofwaardigere positie stoppen. Sterke acteerprestaties door de steeds geweldige Benedict Cumberbatch als wiskundig brein Alan Turing, de charmante Keira Knightley als Joan Clarke, loverboy Matthew Goode als Hugh Alexander en de geheimzinnige MI6-baas Mark Strong kruisen een opmerkelijk interessant verhaal van een vergeten held die nooit vergeten mocht worden. Volgens The Guardian liggen de historische feiten ver van het verhaal achter deze film, maar het verloop is alleszins zeer intrigerend & spannend en ook het einde laat je verbaasd achter.

Kortom, The Imitation Game is één van de weinige Oscarnominaties die een absolute aanrader is. Zeker aan te raden om te huren binnenkort! Geniet onderaan van clips Alan Turing Interview, Alan Turing’s useless machine, Alan Turing explains Christopher en Alan meets Joan & Alan Turing is interrogated.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “The Imitation Game review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter