Source Code review

Source Code ****

Regie: Duncan Jones (Moon)

Met: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga, Jeffrey Wright

Speelduur: 90′

Ga kijken naar -voorlopig- één van de strafste brokken cinema van 2011 als je houdt van entertainende mindfucks als Inception, Deja Vu en Twelve Monkeys.

Het verhaal: De geest van een soldaat wordt getransporteerd in het lichaam van een man die nog maar 8 minuten heeft om te onderzoeken wie de bom heeft geplaatst op de trein waarop ie zich bevindt … .

Ons verdict: Ik weet niet wat er in het water zit van de Hollywood-bonzen dezer dagen, maar sinds het succes van Inception, lijkt het erop alsof we naast visueel spektakel ook opnieuw voer voor de grijze massa mogen verwachten. Of het een echte trend wordt, valt nog af wachten, maar ook in Source Code slaagt regisseur Duncan Jones erin om deze razend spannende thriller vol interessante en inventieve ideeën te stoppen zonder ook maar een spatje aan entertainmentwaarde in te boeten. Dat heeft veel te maken met het ingenieuze ‘high’ concept, maar nog meer met de sobere regie, en bovenal de oerdegelijke cast. Jake Gyllenhaal overtuigt als antiheld. Michelle Monaghan is haar eigen schattige zelve. En ook Farmiga en Wright maken het beste van hun beperkte rollen. Het doet ook deugd om nog eens een blockbuster (light) mee te maken die beseft dat ie maar anderhalf uur nodig heeft om zijn verhaal te vertellen, en alles niet nodeloos uitrekt. Source Code is -voorlopig- de strafste brok cinema van 2011. Ga dat vooral zelf zien!

Bekijk alvast eerste 5 minuten van Source Code, en ontdek de rest op het witte doek:Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “Source Code review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter