Inception review

Inception ****1/2

Regie: Christopher Nolan (The Dark Knight)

Met: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Marion Cotillard, Tom Hardy, Ken Watanabe, Cillian Murphy, Tom Berenger, Michael Caine

Speelduur: 140′

Ga kijken als je houdt van complexe, intelligente, en actievolle blockbusters zoals The Matrix.

Het verhaal: De zeer nabije toekomst, er is een technologie uitgevonden die het mogelijk maakt deel uit te maken van andermans dromen. Cobb en zijn team zijn gespecialiseerd in het stelen van geheimen uit de dromen van de machtigen der aarde. Wanneer ze op een dag de opdracht krijgen om een idee in te planten in de dromen van een rijke industriëel, vervaagt ook voor Cobb de grens tussen droom en realiteit … .

Ons verdict: Christopher Nolan is zonder enige twijfel dé grootste regisseur van deze tijd, en daar is deze Inception het levende bewijs van. Enkel een regisseur van het kaliber van Kubrick, Spielberg, Hitchcock, Coppola en Scorsese krijgt een aartsmoeilijke, complexe, 200 miljoen $ kostende, pyschologische actiethriller, zonder enige hoop op een sequel, noch merchandising mogelijkheden verkocht aan een, op geld beluste, Hollywoodstudio. Natuurlijk heeft ie wel wat krediet verdiend bij Warner na de 1 miljard + box office recette van The Dark Knight, maar toch, faut le faire. En doch is Inception een kleine tegenvaller.

Versta me niet verkeerd, filmtechnisch is er aan Inception niets op aan te merken. Dit is visueel, overweldigende spektakel cinema van de bovenste plank, vol snedig in beeld gebrachte actietaferelen, een mengeling van adembenemende CGI en praktische effecten, en een volstrekt uniek en origineel uitgangspunt. Bovendien verzamelde Nolan een cast om vingers en duimen van af te likken, met een steengoeie DiCaprio die eens te meer bewijst waarom hij één van de grootse filmsterren ter wereld is, minstens twee supersterren in wording in de vorm van Tom Hardy en Joseph Gordon-Levitt, en een fel gesmaakte comeback van Tom Berenger.

Het probleem(pje) van Inception zit hem in het script, dat zo knap en ingenieus in elkaar zit, dat het -zeker in de te lang uitgesponnen derde act- te gekunsteld overkomt, waardoor je als kijker emotioneel onthecht geraakt van de besognes van de -best wel interessante- personages. Inception is niet het absolute meesterwerk waarop iedere filmliefhebber verhoopte, noch dé film van het jaar (die eer komt voorlopig toe aan Kick-Ass, red.), maar voorlopig wel dé strafste blockbuster van de zomer, en zonder meer verplichte kost in de bioscoop.

Bekijk alvast (nog een keer) de trailer van Inception.Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

12 gedachten op “Inception review”


 1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

  dan hoop ik toch dat inception beter is want vond kick ass niet goed. het grappige is mij totaal ontgaan.

  Please wait...
 2. Zoals eerder gezegd Yves… Daar ben je toch écht wel in de minderheid ;) Kick-Ass staat terecht in de Top 250 van de beste films ooit gemaakt.

  Puike recensie K, ik ga hem van de week bekijken met de misses. Ze wilde hem perse mee gaan bekijken, dus de persvisie heb ik geskipt. Maar ben razend benieuwd, zelfs naar het einde!

  Please wait...
 3. Zonder meer de origineelste film die ik ooit heb gezien. Voor mij is hij de 3de beste film die ik heb gezien in 2010 (na Shutter Island en Sherock Holmes). Hij ontbreekt spijtig genoeg wat goede actie en futuristische gebouwen (wie bouwt er nu zo’n saaie gebouwen als hij de keuze heeft om zelf een wereld te maken?). Bovendien trekken de ski-stunts in de actiescène in de sneeuw op niks!

  Please wait...
 4. veel bombarie ,vooral heavy sound,bij een script dat even lijkt te boeien.Maar dan volgt een vuurwerk en actie flow,die het spoor volledig kwijt raakt.Leuk op een mp3 speler,maar door het ijs gezakt als een echte film.

  Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter