Wie is wie in De Twaalf S2 Assepoestermoord?

Wie is wie in De Twaalf S2 Assepoestermoord?

MoviePulpers, nieuwe Vlaamse content komt er aan dankzij onze mensen bij de VRT & EyeWorks onder de titel De Twaalf: De Assepoestermoord. Het 2de seizoen van De Twaalf is gisterenavond van start gegaan op VRT Max en we krijgen daarbij een cast met namen zoals Koen De Graeve (Terug naar MorgenDe Kraak), Lou Miller, Katrien De Ruysscher, Inge Paulussen (Twee Zomers), Peter Van den Begin (Fair Trade S2), Emilie De Roo (H4Z4RD), Yassine Ouaich (Deja VU S2) & meer. Laat ons even voor jullie op een rij zetten wie wie is in De Twaalf S2 Assepoestermoord onderaan. Veel kijkplezier de komende weken!

Anton Bergman (Koen De Graeve)

Koen De Graeve in De Twaalf S2 op VRT Max

Anton (48 jaar) is de partner van Marianne. Hij wordt ‘s ochtends aangetroffen bij het lichaam van Marianne. Hij wordt beschuldigd van de moord, samen met zijn dochter Julie, maar beweert onschuldig te zijn. In zijn dagelijks leven is Anton schepen van sport en cultuur. Daarnaast heeft ook een café. Anton drinkt al een tijdje niet meer, maar op de avond van Mariannes dood grijpt hij toch naar de fles en krijgt hij een felle ruzie met Marianne.

Julie Bergman (Lou Miller)

Lou Miller in De Twaalf S2 op VRT Max

Julie (20 jaar) is een stil en introvert meisje, en heeft een sterke band met haar papa, Anton. Haar biologische moeder is op jonge leeftijd overleden. Toen Marianne en Anton begonnen daten, voelde Julie zich bedreigd – alsof ze moest vechten om de aandacht van haar vader. Naast haar vader is haar sport, triatlon, enorm belangrijk voor Julie. Op de avond van de moord heeft Julie een hoogoplopende ruzie met Marianne omdat die haar sportcarrière wil boycotten.

Frank Dedoncker (Peter Van den Begin)

Peter Van den Begin in De Twaalf S2 op VRT Max

Frank Dedoncker is de advocaat van Anton. Hij zit al jaren in het vak en heeft de mentaliteit van een straatvechter. Frank is vastbesloten om de jury te tonen dat bepaalde pistes in het onderzoek niet grondig onderzocht zijn. Hij is zelfs niet te beroerd om Anton onder druk te zetten om mee te stappen in zijn verdedigingsstrategie als dat hem beter zou uitkomen.

Claire Verlinden (Inge Paulussen)

Inge Paulussen in De Twaalf S2 op VRT Max

Claire is de advocaat van Julie. Ze draait al een lange tijd mee aan de top van de advocatuur en is tien jaar geleden gescheiden van Frank, de advocaat van Anton Bergman en haar grote rivaal op het proces. Claire staat bekend om haar empathie en haar verbetenheid om ‘de waarheid’ aan het licht te brengen. Ondanks de sterke bewijslast van het parket, staat Claire rotsvast achter de verklaring van Julie.

Ivo Muylle (Dirk Van Dijck)

Ivo Muylle is de advocaat van de burgerlijke partijen. Hij is de bekendste advocaat van het land en heeft al heel wat assisenzaken op zijn naam staan. Maar Ivo is niet meer van de jongste en neemt voor het eerst zijn dochter, advocate Charlotte Muylle, mee om te pleiten. Hoewel beiden aanvankelijk overtuigd zijn van de versie van het parket, begint Charlotte gaandeweg steeds meer te twijfelen aan de strategie van haar vader.

Dennis Pycke (Wouter Hendrickx)

Wouter Hendrickx in De Twaalf S2 op VRT Max

Dennis is de ex-man van Marianne. Ze hebben samen een dochter, Romy. Dennis was ooit een beloftevolle triatleet, maar door een blessure stopte zijn carrière abrupt. Sindsdien kampt Dennis met depressies. Hij is nu zelf coach van triatleten, en Julie is een van zijn poulains.

Romy Pycke (Emma Van Raemdonck)

Emma Van Raemdonck in De Twaalf S2 op VRT Max

Romy is de dochter van Dennis en Marianne. Wanneer Marianne een relatie start met Anton, verhuist Romy mee met Marianne naar Anton. Ondanks de gruwelijke feiten tegen haar moeder, blijft Romy tijdens het proces twijfelen aan de schuld van Julie.

DE JURY

De jury van De Twaalf S2 op VRT Max

Nico Willems (Emilie De Roo)

Gedreven gerechtsjournaliste Nico is enthousiast om zelf eens in een volksjury te mogen zetelen. Ze is dan ook vastbesloten om een weloverwogen oordeel te vormen. Met haar kennis over het gerechtssysteem kan zij bovendien de andere juryleden bijstaan met advies. Maar wanneer haar vijftienjarige zoon wordt beschuldigd van het verspreiden van naaktfoto’s en beweert onschuldig te zijn, verliest ze haar focus. Terwijl op het proces de geloofwaardigheid van de schijnbaar kwetsbare Julie Bergman steeds meer begint te wankelen, komt ook Nico’s geloof in haar zoon onder druk te staan.

Murad Koumiza (Yassine Ouaich)

Yassine Ouaich in De Twaalf S2 op VRT Max

Murad is behoorlijk streng in zijn oordeel over de beschuldigden. Zelf heeft hij als immo-makelaar en trotse familieman zijn succes opgebouwd door hard te werken, en vindt dat iedereen verantwoordelijk moet gesteld worden voor zijn daden. Maar wanneer zijn oudere zus, een ex-druggebruikster, plots weer opduikt in zijn leven, wordt hij geconfronteerd met een geheim uit hun verleden. ?

Catherine Degryse (Chris Nietvelt)

De al wat oudere Catherine is een zachte, conflictontwijkende vrouw. Nadat haar man er vandoor gaat met een jongere vrouw en haar dochter naar het buitenland trekt, blijft ze alleen achter. De eenzaamheid valt haar zwaar, tot ze in de jury de babbelgrage Vanessa (Viv Van Dingenen) leert kennen, die haar in contact brengt met collega-jurylid Jacob (Jobst Schnibbe): een knappe, charmante man. Hierdoor begint er plots een nieuwe, frisse wind door haar leven te waaien.

Simon (Bart Hollanders)

Magazijnier Simon gaf zijn leven als muzikant op om voor zijn vrouw Esther (Anemone Valcke). Die heeft drie jaar geleden een dwarslaesie opgelopen na een surfongeval, en zit sindsdien in een rolstoel. Esther kampt steeds vaker met helse pijnen, waarvoor zelfs de sterkste pijnstillers niet meer volstaan. Hoewel Simon Esther nog steeds doodgraag ziet, legt de zorg voor haar een steeds groter beslag op zijn leven.

De Twaalf S2 De Assepoestermoord is vanaf 3 september 2023 te zien op VRT Max.

Foto’s © Thomas Nolf

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter