H4Z4RD recensie door Jonas Govaerts

H4Z4RD recensieH4Z4RD ***

Regie: Jonas Govaert (Welp, Tabula Rasa)

Met Dimitri ‘Vegas’ Thivaios, Jeroen Perceval, Jennifer Heylen, Frank Lammers, Monic Hendrickx, Tom Vermeir, Emilie De Roo, Gene Bervoets,…

Speeltijd: 88′

Ga kijken als je hield van Titan.

Het verhaal: Noah houdt zielsveel van zijn vriendin Lea en hun dochtertje Zita, maar zeker evenveel van zijn extreem gepimpte wagen met vanity plate “H4Z4RD”. Wanneer zijn neef hem een schijnbaar eenvoudige klus als chauffeur aanbiedt, ontaardt die echter al gauw in een onwaarschijnlijke en zenuwslopende race door Antwerpen, die alleen maar kan resulteren in het einde van Noah, zijn gezin of de wagen…

Dimitri Vegas en Jeroen Perceval in H4Z4RD

Ons verdict: Antwerps regisseur Jonas Govaerts heeft een speciaal plaatsje in ons filmhart, MoviePulpers. Met Tabula Rasa regisseerde hij zowat de strafste Vlaamse reeks aller tijde en met Welp startte hij een nieuwe revival van Vlaamse horrorfilms waardoor producties in Vlaanderen zoals Yummy & FOMO een kans kregen. Toen we hoorde dat hij ging samenwerken met Dimitri Vegas om zijn eerste hoofdrol in een film te brengen na internationale gastrollen in Men in Black International & Jurassic World Dominion, stonden wij op de eerste rij!

Nu, H4Z4RD zit lekker vol zwarte humor, maar het is wel een heel stuk braver dan we hadden verwacht. OK, de scène met Tom Vermeir is zowat het gekste wat we zagen in Belgische cinema tot op heden en een leuke knipoog naar Gouden Palm-winnaar Titan, maar we bleven wat op onze honger zitten qua gore & vunzigheid gezien deze toch altijd wel stevig aanwezig was in Govaerts’ regiewerk. Gelukkig werd er voor praktische effects gekozen, hoewel we ze dus iets te schaars vonden in H4Z4RD. Tevens hadden we met een gouden patserwagen van een Lexus een veel snellere cut verwacht à la Crank in plaats van een iets of wat vreemd roadtripje doorheen de Antwerpse periferie en zijn randgemeenten. Weer minpunten op het vlak van editing dus zoals heel wat Europese producties. Onze Vlaamse grootstad komt na Tomorrowland deze maand weer mooi in beeld in H4Z4RD met prachtige beelden van Antwerpen en zijn wereldberoemde haven op het niveau van een Over Water. Castleden zoals Jeroen Perceval, Jennifer Heylen, Frank Lammers, Tom Vermeir & Gene Bervoets leggen mooi werk af, terwijl Dimitri Thivaios zeker niet ontgoochelt maar met zijn droge prestatie ook niet echt uitblinkt. Tot slot vonden we H4Z4RD wat te kort en zijn ontknoping ondanks de leuke samenkomst der elementen uit het plot liet ons met een lichte honger achter in de zaal. Hopelijk zorgt dat (mogelijk) vervolg voor soelaas!

Kortom, het landschap van Antwerpen maakt veel goed in deze satirische Vlaamse versie van Titan, maar de doordeweekse editing van H4Z4RD toont dat Jonas Govaerts niet op zijn scherpste stond. Oordeel zelf vanaf deze week in Belgische bioscopen!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter