Tabula Rasa recensie op VRT Nu

Tabula Rasa poster op VRT NuTabula Rasa **** 1/2

Regie: Jonas Govaerts (Welp) & Kaat Beels (Beau Sejour, Clan)

Met Veerle Baetens, Stijn Van Opstal, Gene Bervoets, Jeroen Perceval, Peter Van Den Begin, Lynn Van Royen, Hilde Van Mieghem, Ruth Beeckmans, …

Speeltijd: 9 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Gothika, Welp & Beau Sejour.

Het verhaal: Mie is een jonge vrouw die lijdt aan kortetermijngeheugenverlies na een zwaar auto-ongeluk, maar ze is weliswaar de laatste die de vermiste Thomas de Geest zag en de sleutel tot een zaak bij de politie is.

Tabula Rasa recensie op VRT Nu

Ons verdict: De commerciële wereld heeft het belang al ingezien om te investeren in televisieseries om zijn platformen te promoten en ook publieke omroepen stappen op de boot. BBC is al jaren bezig met het brengen van sterke content zoals Sherlock & Peaky Bilders, maar ook onze Vlaamse omroep VRT begint het belang van de investering maar sinds dit jaar in te zien. Met Beau Sejour zette het al een eerste stap in de goede richting; met Tytgat Chocolat & deze Tabula Rasa heeft weer nieuwe series om zijn streamingplatform VRT Nu in de verf te zetten.

Tabula Rasa verkent een genre dat in Vlaanderen betrekkelijk weinig ontgonnen is, nl. de psychologische horror. Voor een uitgebreide analyse moet je bij onze ex-MoviePulper Steve de Roover zijn (en Forgotten Scares gaan zien), maar Welp was voor velen een nieuwe revelatie van het genre in Vlaanderen. En de trend zet zich voort op televisie. Beau Sejour had al een tintje horror in zich, maar bleef betrekkelijk trouw aan het geliefde genre van de Vlaming, nl. de detectieve thriller. Tabula Rasa waagt zich aan het psychologische aspect van horror en dat is op zich al een revelatie voor Vlaanderen. Bedankt VRT & Caviar! Beiden deden er ook nog eens goed aan om Vlaamse talenten Jonas Govaerts & Kaat Beels te betrekken in de productie van Tabula Rasa, maar te zwijgen over de uitstekende castselectie met namen zoals Veerle Baetens, Peter Van Den Begin, Jeroen Perceval, Lynn Van Royen, Stijn Van Opstal & Gene Bervoets die weten wat acteren is. Veel hing af van het scenario, maar namen zoals Sarah-Malin Gozin (Clan) & Christophe Dirickx (Linkeroever, Alias, De helaasheid der dingen) leidden dit met een strakke vormgeving en vol plot twists in goede banen. Wat wil je meer als trotse Vlaming?

Kortom, Tabula Rasa is de nieuwe Vlaamse serie van topkwaliteit door Caviar in samenwerking met onze Vlaamse omroep. We zijn geïntrigeerd.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter