Hotel Beau Sejour recensie op Netflix België

Hotel Beau Sejour recensie op Netflix België Beau Séjour **** 1/2

Bedenkers: Bert Van Dael, Benjamin Sprengers & Sanne Nuyens / Regie: Nathalie Basteyns & Kaat Beels (Clan)

Met Lynn Van Royen, Roel Vanderstukken, Johan Van Assche, Kris Cuppens, Inge Paulussen, Jan Hammenecker, Joren Seldeslachts, Barbara Sarafian, Reinhilde Decleir, Maarten Nulens,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Rundskop, Le FidèleThe Killing.

Het verhaal: Kato wordt wakker onder het bloed in hotel Beau Séjour. Algauw merkt ze dat ze dood is en voor een of andere mysterieuze wijze nog op aarde ronddwaalt. Wat nog merkwaardiger is, is dat 5 mensen waaronder Kato’s vader haar nog wel kunnen zien.

De cast van Hotel Beau Sejour

Ons verdict: Yes, na meer dan een half jaar mag Hotel Beau Sejour eindelijk in België op Netflix verschijnen. En dat is goed voor de buitenwereld, want Beau Séjour was één van onze favoriete Vlaamse series van begin 2017 en verdient om aan een zo breed mogelijk publiek verspreid te worden. Met een verfijnde cinematografie en slimme shots door productiehuis De Mensen (Wauters vs. Waes, Reizen Waes) weet Beau Séjour de kijker vanaf het eerste moment in zijn ban te brengen. Het mysterieuze karakter van de serie, de ideale mix tussen thriller & horror, neemt bovendien schitterende wendingen die doen terugdenken aan succesvolle Deense series zoals The Killing en The Bridge met aan kop Lynn Van Royen als Kato samen met de hele rest van de cast. Deze Europese fictie van topniveau komt tot slot heerlijk op zijn einde met een weldoordacht scenario dat mooi in zijn plooi valt.

Kortom, het is sinds Rundskop & Loft geleden dat we nog zo’n sterke Vlaamse fictie zagen. Hotel Beau Sejour is topfictie van eigen bodem!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter