Tag Archives: netflix

2,65% van de wereldvolking heeft nu een Netflix-account

2,65% van de wereldvolking heeft nu een Netflix-account

Het mag geen verrassing zijn, maar Netflix heeft goed geboerd tijdens de coronacrisis, want het heeft recent zijn kwartaalcijfers vrijgegeven van Q4 2020 en het is gegroeid tot maar liefst 203,7 miljoen gebruikers. Dat betekent dat zowat 2,65% van de wereldbevolking een account heeft op Netflix. Het heeft ook een operationale omzet gescoord van 6,64 miljard dollar in Q4 2020, dus dat betekent dat het voor één van de eerste keren in de geschiedenis serieus winst maakt. Aan dit tempo zou het volgens Netflix zijn schuld tegen het einde van 2021 kunnen wegwerken. Dank u, corona!

Continue reading 2,65% van de wereldvolking heeft nu een Netflix-account

Dit zijn de 10 meest bekeken Netflix-films (zomer 2020)


Streamingdiensten hebben inmiddels de cinema in een houtgreep dankzij de huidige pandemie, maar als de concurrentie met vage topposities begint te zwaaien, dan is Netflix er als de kippen bij om eindelijk cijfers vrij te geven. Scott Stuber, hoofd van de Netflix film divisie, heeft na het nieuws van Apple TV Plus over Greyhound eindelijk officiële cijfers vrijgegeven van zijn Original films. Oude bekenden zoals Extraction, Bird Box & 6 Underground zijn niet zo verrassend, gezien deze al vermeld werden tijdens kwartaalcijfers maar de volledige top 10 wel. Check it out!

Continue reading Dit zijn de 10 meest bekeken Netflix-films (zomer 2020)


8 miljard dollar voor content, wordt het niet wat veel Netflix?

8 miljard dollar voor content, wordt het niet wat veel Netflix?

De bibliotheek van Netflix is momenteel al immens, maar volgend jaar zal Netflix zijn 100 miljoen gebruikers nog meer plezier doen door 8 miljard dollar te investeren in zijn content. De films worden van 8 naar 80 gebracht met The Irishman als lijsttrekker voor 2018 en ook series blijven in stroomversnelling online komen (sowieso zo’n 30-tal Anime-series). Waarom? Is dit echt nodig, Netflix? Is er geen overaanbod?

Continue reading 8 miljard dollar voor content, wordt het niet wat veel Netflix?

Netflix gaat 1,75 miljard dollar investeren in Europa

In het mediacenter van Netflix was vandaag opmerkelijk nieuws te lezen. De Amerikaanse streaming-gigant gaat maar liefst 1,75 miljard dollar investeren in zijn Europese activiteiten! Dit zou goed zijn voor 400 extra Europese jobs en zeker 2 nieuwe Netflix Original-series van Europese bodem in 2017. Het hoofdkwartier van Netflix is in Europa geleden te Amsterdam waar ze momenteel met zo’n 175 mensen zijn en zullen groeien naar 400 tegen 2018.

Continue reading Netflix gaat 1,75 miljard dollar investeren in Europa