8 miljard dollar voor content, wordt het niet wat veel Netflix?

8 miljard dollar voor content, wordt het niet wat veel Netflix?

De bibliotheek van Netflix is momenteel al immens, maar volgend jaar zal Netflix zijn 100 miljoen gebruikers nog meer plezier doen door 8 miljard dollar te investeren in zijn content. De films worden van 8 naar 80 gebracht met The Irishman als lijsttrekker voor 2018 en ook series blijven in stroomversnelling online komen (sowieso zo’n 30-tal Anime-series). Waarom? Is dit echt nodig, Netflix? Is er geen overaanbod?

Netflix vs. Disney

Wel, het heeft allemaal te maken met de reacties van mediaconglomeraten rondom Netflix. In het verleden was Netflix een platform dat films en series van spelers zoals Sony, Disney, Universal, etc. aanbood. Maar inmiddels zijn deze machtige conglomeraten bezig met hun eigen streamingdiensten aan te bieden als je kijkt naar bvb. CBS All Access, Disney binnenkort,… Slecht nieuws voor de gebruiker die in de toekomst meerdere abonnementen moet houden om hitseries te bekijken. Content is King! Vandaar dat Netflix blijft investeren in nieuwe content zoals House of Cards, Orange is the New Black, Stranger Things, Beasts of No Nation, Okja,… om zijn aanbod naar meer dan 50% eigen producties te brengen.

Yay, meer voor de gebruiker hoor ik zeggen? Hmm, bij MoviePulp.be twijfelen we aan de strategie. We zien al hoeveel moeite wij hebben om met het aanbod van Netflix en anderen te volgen en een overaanbod op zowel Netflix als Amazon Prime Video, Telenet Play More, Proximus Movies & Series, Stievie, VRT Nu,… betekent meer dan ooit keuzes maken. Heel wat films of series gaan dus uit de boot vallen. Tot slot blijven we twijfels hebben aan de kwaliteit van Netflix-films en hoe Netflix de kwantiteit zal aan kunnen. Het zou ons niet verbazen dat Netflix een filmproductiebedrijven zoals Relativity Media of Millennium Films opkoopt of meer dan ooit aanwezig zal zijn op filmfestivals zoals Sundance & Toronto. En wij maar extra betalen…

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.