Icarus recensie op Netflix België

Icarus poster op Netflix BelgiëIcarus ****

Regie: Bryan Fogel (Jewtopia)

Met Bryan Fogel, Nikita Kamaev, Grigory Rodchenkov,…

Speeltijd: 121′

Ga kijken als je hield van Geheimsache Doping, wie Rusland seine Sieger macht, The Program & Een positief verhaal van VRT-reportage Panorama.

Het verhaal: Journalist Bryan Fogel start een experiment op om te kijken hoe hij kan verbeteren door het gebruik van doping en beslist 2 keer op een rij deel te nemen aan één van de grootste amateurkoersen in het wielrennen: 1 keer met en 1 keer zonder doping.

Bryan Fogel in de Netflix-documentaire Icarus

Ons verdict: Netflix België blijft teren op controversiële verhalen met shows zoals 13 Reasons Why & To the Bone en dat is ook niet anders met Icarus. De spraakmakende documentaire over de Russische klokkenluider en dopingdokter Grigory Rodchenkov die het hele Russische schandaal rond de Olympische spelen in Sotsji & Rio vanwege vermeende dopingschandalen blootlegde, wist het filmfestival van Sundance te verbazen van zijn kwaliteiten en dat is ook op de persoonlijke beeldbuis niet anders. Journalist & regisseur Bryan Fogel zet zijn persoonlijk verhaal mooi in beeld, raakt interessante geopolitieke thema’s aan en laat zelfs ruimte voor nuance over doping in de sport. De spanning is eveneens te snijden in deze dik 2-uur durend documentaire en zonder actiebeelden kan je dit een serieuze prestatie noemen.

Kortom, Icarus is voor iedereen die op één of andere manier in contact komt met sport een must-see en toont een mooie kijk achter de schermen over welke impact topsport kan hebben op geopolitieke ontwikkelingen. Fascinerend.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter