To the Bone recensie op Netflix België

To the Bone posterTo the Bone ***

Regie: Marti Noxon (Buffy the Vampire Slayer)

Met Lily Collins, Keanu Reeves, Leslie Bibb, Liana Liberato, Alex Sharp,…

Speeltijd: 107′

Ga kijken als je hield van 13 Reasons Why.

Het verhaal: We ontmoeten Ellen, een jong rebels meisje dat lijdt aan anorexia en na ontelbare keren in behandeling te gaan, steeds hervalt. Haar gescheiden ouders overtuigen haar een laatste keer naar een behandeling te gaan van een dokter met radicale methodes.

Lily Collins in To the Bone

Ons verdict: Na 13 Reasons Why gaat Netflix opnieuw op de vuist met de zedenmeesters in onze maatschappij. Deze keer is het thema anorexia in plaats van zelfdoding met alle gevolgen van dien. De controverse rond deze film is nog niet echt losgebarsten vanwege de zomerperiode en misschien gaat het deze keer niet zo zijn loop. Er zijn immers meerdere films rond anorexia en misschien maar goed ook. Er is immers zo weinig over gekend en buiten de geweldige prestatie van Lily Collins is er mij het een en ander bijgebleven over de eetstoornis. Een mooie evolutie dus. Echter heb ik weinig genoten van de film vanwege de storende acteerprestaties van castleden zoals Keanu Reeves en Alex Sharp. Sharp dient een soort hofnar te spelen als enige anorectische man in het gezelschap (waarom?), terwijl Keanu Reeves uit de boot valt als reddende hand. Dokter met radicale methodes, my ass! Bovendien waren bepaalde scènes een beetje gênant om aan te kijken, maar dat veronderstellen we dat de bedoeling is van schrijfster en regisseuse Marti Noxon.

Kortom, To the Bone, pik het mee, maar verwacht er buiten de geweldige acteerprestatie van Lily Collins niet teveel van.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter