John Wick review

john wick posterJohn Wick ****

Regie: Chad Stahelski

Met: Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Alfie Allen, Willem Dafoe, Ian McShane

Speelduur: 100′

Ga kijken naar dé comeback van Keanu Reeves in het genre dat hem groot maakte als je houdt van een mix onversneden guilty pleasures als Shoot ‘Em Up of Desperado en vintage John Woo als The Killer en Hardboiled.

Het verhaal: John Wick is een voormalige huurmoordenaars die terugkeert uit zijn vroegtijdig pensioen nadat een stel Russische gangsters zijn auto stelen, en de puppy afmaken die hij kreeg van zijn pas overleden vrouw … .

JOHN WICK

Ons verdict: De beste actieknaller pur sang van het jaar is niet The Expendables 3 noch Sabotage, zelfs niet het narratief overladen spektakel The Raid 2. Die eer gaat verrassend genoeg naar John Wick, een comeback van formaat voor ’90s superster Keanu Reeves, waar wij tot een paar maandjes terug nog nooit van hadden gehoord. Na bijna een decennium vol flops en stinkers wist de actieheld uit klassiekers als Point Break, Speed en The Matrix de Amerikaanse box-office nog eens te beroeren met een pure shoot ’em up waar géén grammetje vet te vel aan zit.

Natuurlijk valt het verhaaltje neer te pennen op een bierviltje. Natuurlijk heeft Reeves nog altijd maar een hadvol gelaatsdrukkingen meer dan Steven Seagel. Maar wat geeft dit als dit een film oplevert die zo schaamteloos entertainend is als John Wick. Regisseur Chad Stahelski (Reeves’ voormalige stunt double uit The Matrix en de stunt coordinator voor o.a. The Expendables, Safe en The Hunger Games, red.) speelt gretig leentjebuur bij genre-grootheden als John Woo en Luc Besson voor enkele van de meest waanzinnge non-CGI actietaferelen sinds de eeuwwisseling. De shoot-out in de nachtclub is nu al een klassieker. Naast Reeves wist hij bovendien klasbakken als Nyqvist, Dafoe en McShane en bekende kakakterspelers te strikken uit onder topreeksen als The Wire en Game of Thrones te strikken die deze onvervalste B-film een flinke scheut (acteer)kwaliteit toedienen, en samen met de rotvaart en een motherfucker-van-een-soundtrack alle plotgaten vakkundig dichtgooien.

John Wick is verplichte kost op het witte doek voor iedere rechtgeaarde actieliefhebber. Ga dat zien!

Bekijk alvast de trailer van John WickWarning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “John Wick review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter