Beasts of No Nation op Netflix België review

Beasts of No Nation posterBeasts of No Nation ****

Regie: Cary Joji Fukunaga (True Detective, Jane Eyre)

Met Abraham Attah, Idris Elba, Ama K. Abebrese, Jude Akuwudike, Emmanuel Nii Adom Quaye, Annointed Wesseh,…

Speeltijd: 137′

Ga kijken als je hield van Cidade de Deus. & 12 Years a Slave.

Het verhaal: Als een burgeroorlog zijn familie uiteendrijft, wordt de 10-jarige Afrikaanse jongen Agu gedwongen om zich bij een groep huurlingen te voegen van de Commandant en het leven van een kindsoldaat te leven.

Abraham Attah & Idris Elba in Beasts of No Nation

Ons verdict: Netflix’ honger om beloond te worden voor zijn content is groot. Na meermaals Emmys en Oscars te winnen voor het geweldige House of Cards zijn ze op zoek naar een evenwicht tussen entertainment en arthouse in hun repertoire. Beasts of No Nation is een nieuwe weg voor het moderne VOD-kanaal om een manier te zoeken om ook voor haar films de erkenning te die het verdient. De vraag blijft enkel hoe je in de Oscarrace terecht kan komen met een film die nooit in de bioscoop zal verschijnen…

Beasts of No Nation posters

Alleszins, met zo’n 3 miljoen streams in zijn eerst week is Beasts of No Nation al een succes voor de makers. En wij bij MoviePulp genoten er mee van! De acteerprestaties van zowel Abraham Attah als kindsoldaat en Idris Elba als de meedogenloze Commandant primeren in Beasts of No Nation en maken het tot wat het is: een controversiële, harde maar tot inzicht-brengende film over de afgrijselijke waarheid waar sommige Afrikaanse kinderen in terecht komen. Regisseur Cary Joji Fukunaga kent zijn vak en zet de puntjes op de i met het brengen van het zwaar verhaal en de cinematografie, maar laat wel een klein steekje liggen aan het einde van de film (statement mocht krachtiger gebracht worden).

Kortom, Beasts of No Nation is niet voor gevoelige kijkers, maar is weldegelijk de moeite waard op te bekijken op Netflix België.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345