The Siege of Jadotville op Netflix België review

The Siege of Jadotville posterThe Siege of Jadotville ****

Regie: Richie Smyth

Met Jamie Dornan, Mark Strong, Jason O’Mara, Danny Sapani, Michael McElhatton, Guillaume Canet,…

Speeltijd: 108′

Ga kijken als je hield van Beasts of No Nation & Black Hawk Down.

Het verhaal: De Verenigde Naties sturen in 1961 een Ierse vredesgezant naar de provincie Katanga in Congo om er de bewoners van de mijnstad Jadotville te beschermen van een burgeroorlog.

Jamie Dornan in The Siege of Jadotville

Ons verdict: Ongeveer een jaar terug bracht Netflix Beasts of No Nation uit en deze kwam in zoals een bom. Het niveau van de eerste Netflix Original-film werd naderhand niet bepaald geëvenaard, dus dacht het Amerikaanse concern eraan om een kleine kopie de wereld in te sturen met The Siege of Jadotville. Een goede beslissing! Geen Idris Elba aan kop, maar eerder de Noord-Ierse acteur Jamie Dornan die na zijn Fifty Shades of Grey-franchise nog eens even tijd had om echte cinema te brengen.

The Siege of Jadotville maakt een sterke indruk vanaf het begin. De opbouw laat af en toe een beetje denken aan de Captain America-films van Marvel, dus dan weet je dat je in de goede richting bezig bent. Maar gezien budgetlimieten zie je dat indrukwekkende oorlogsscènes à la Saving Private Ryan uitblijven en dat er volop ingezet wordt op actie. Maar de productie houdt het evenwicht tussen actie en geweldige oorlogstaferelen waar we bij MoviePulp.be enkel chapeau op kunnen zeggen met maar een gelimiteerd productiebudget van 5-10 miljoen dollar.

Besluit: The Siege of Jadotville is een aanrader op Netflix België voor de oorlogsfans onder ons en zet regisseur Richie Smyth op de kaart.

Jamie Dornan in The Siege of Jadotville

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter