De Fifty Shades of Grey op Valentijn review

Fifty Shades of Grey posterFifty Shades of Grey ***

Regie: Sam Taylor-Johnson

Met Dakota Johnson, Jamie Dornan, Eloise Mumford, Jennifer Ehle, Luke Grimes, Marcia Gay Harden, Rita Ora,…

Speeltijd: 125′

Ga kijken als je hield van Eyes Wide Shut & Nymphomaniac.

Het verhaal: De Engelse literatuurstudente Anastasia Steele valt hopeloos voor de charme van miljardair Christian Grey na het nemen van een interview. De zakenman kan eveneens niet zonder de aandacht van Ms. Steele en hij bezoekt haar regelmatig om haar aandacht te kunnen krijgen…

Jamie Dornan & Dakota Johnson in Fifty Shades of grey

Ons verdict: Ken je dat gevoel als je in een kapperszaak binnenstapt en meteen weet dat je hier eigenlijk niet hoort als man? Zo kan je de ervaring van een Fifty Shades of Grey-screening wel beschrijven. De Beatlemania van de jaren ’60 krijgt een nieuw jasje met deze Fifty Shades of Grey en dat is op zich wel lachen. Toegegeven, de laatste jaren zijn er maar weinig films die het publiek meteen mee hebben en bovendien personages bevat waar de kijker meteen aan de lippen hangt. Daarbij zeg ik chapeau!

Het casten van het geliefde koppel uit de Vijftig Tinten Grijs-trilogie door schrijfster E.L. James ging niet van een leien dakje tot vorig jaar aangekondigd werd dat niemand minder dan Dakota Johnson & Jamie Dornan de rollen toegedeeld kregen van Universal Pictures. Een slimme zet van het productiehuis om een onbekend duo te kiezen, maar de vraag was dan nog steeds of de chemie er ging zijn. We kunnen bevestigen dat deze er zeker is en dat ook een deel de film maakt: Mr. Grey & Ms. Steele kunnen het wel aardig met elkaar vinden, ondanks het feit dat het verloop van het verhaal niet meteen tot een romantisch einde kan leiden. Geef toe, hoe kan je nu een relatie krijgen met een man die dialogen uitspuugt uit een pornofilm en je meteen zijn vreemde fantasieën toont? Spreek vies en doe me zeer krijgt hier duidelijk een andere betekenis in Fifty Shades of Grey. Wat kan ik nog opmerken over Fifty Shades of Grey? Vlijmscherpe shots vanuit het prachtige Seattle, één van de eigenzinnigste steden uit de Verenigde Staten die vaak vergeten wordt. Petje af voor cinematograaf van dienst Seamus McGarvey (The Avengers, Godzilla, Atonement). Voortreffelijk sensuele muziek met remixen door Beyoncé en The Weeknd. Maar zal dit volstaan?

Is Fifty Shades of Grey te braaf? Nee, dat zeker niet. Er komt aardig wat naaktheid, tepels en zelfs mannenschaamhaar aan te pas. Meer dan je kan verwachten van een doorsnee superheldenfilm of Christopher Nolan-film for that matter. Maar is de film shockerend? Nee, totaal niet. Het Eyes Wide Shut-effect is niet echt terug te vinden in de film, misschien wel de hoofdreden waarom er heel wat mensen teleurgesteld zullen zijn. Maar geef toe, wat wil je meer zien? De bloedstrepen van Anastasia Steele’s kontje? Dan stel ik je voor om Nymphomaniac te gaan zien, een film van Lars von Trier waar bijna niemand naar wou kijken (en bovendien een stuk beter is).

Kortom, Fifty Shades of Grey is een hype en je bent er voor- of tegenstander van. Mij stoorde het alleszins niet en het kon een pak erger. Om het op zijn Nicole Kidman’s te zeggen: “Hey, what did you expect?”

5 gedachten op “De Fifty Shades of Grey op Valentijn review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter